Nejste přihlášen/a.
Mám problém. Před cca 4 měsíci jsem si ostříhala svoje dlouhé vlasy (po pas) na mikádo. Měla jsem vlasy rovné jako drátky, jemné, hebké, řídké a rychle se mastící. Ty mám pořád, akorát jen po bradu. A ještě víc se mastící...
Svoje vlasy jsem milovala, nemusela jsem je žehlit, mám od přírody i pěknou barvu (tmavá blond) a dala jsem je dolů jen kvůli tomu, že jsem si myslela že se přestanou tak moc mastit. Moc jsem si nepomohla. Večer jdu spát s umytou hlavou, ráno se probudím a můžu si ji mýt znovu - už jsou mírně, ale opravdu jen mírně vidět ty mastné pramínky. Když si ji neumyju, večer bych si ten olej z vlasů mohla div ždímat. A když si ji umyju, večer mám opět mastné pramínky, jako byly ráno. Z toho vyvozuju že mi vlasy nevydrží bez maštění se ani 24 hodin. Než jsem se ostříhala, vlasy mi vydržely bez mastnoty tak ten jeden den.
Používám šampon pro mastné vlasy, i kondicioner.
Vlasy foukám studeným vzduchem.
Nebarvím se, nepoužívám žehličku, ani kulmu.
Suchý šampon mi nepomáhá, a to jsem vyzkoušela už dva různé.
Ke kadeřnici nechodím, žádnou nemám.
A jestli to pomůže, je mi 16 a dva měsíce. -_-
Jsem z toho už fakt zoufalá. Měla jsem jet na fesťák, ale protože bych si tam neměla kde mýt hlavu, a culík nebo drdol z krátkých rovných vlasů vypadá doslova příšerně, otřela jsem hubu, jak se říká. :D Neumíte si ani představit, jak moc mě to štve. Kamarádce stačí mýt si hlavu obden, i když i tak se jí vlasy nemastí, spíš si je myje jen tak, a to má podobnou strukturu vlasů jako já - akorát se jí vlní konečky, ty si teda občas i nakulmuje, přírodní je myslím blondýnka a barví se na fialovou.
Přemýšlela jsem nad tím, že se obarvím... ale to asi moc nevyřeší, že? Nebo nějaké tepelné úpravy? mohly by zmírnit rychlost maštění se?
Děkuju!
Ano
Po umytí si vylasy nesplachuj teplou vodou, jen vlažnou,při mytí pokožku moc nedrbej, nepoužívej šampony 2v1,vol kondicionery ve spreji, ketré se neoplachují- nemastí tolik hlavu jako běžné, a hlavně žádný kondicionér nedávej ke kořínkům,nechoď spát s mokrou hlavou.jinak by mohla pomoci změna jídelníčku, nebo použít šampon s neutrálním ph.Jinak klidně navštiv lékaře a on ti předepíše speciální šampon nebo jiný přípravek.
Jooo popis problému sedí. Hlavu si mýt večer je mi na nic, myju ráno - každý den. Chce to zkoušet, já se dopracovala k šamponu Kérastase na poškozené vlasy, prý by mi neměl sedět, páč je poškozené nemám, ale s ním je to snesitelné až do večera a dokonce jsou dny, kdy stačí umýt ob den Obarvit trochu pomáhá, ale je to hrozná škoda, když jsou vlasy jinak pěkné.
Finta na fesťáky a jiné delší akce: barevné spreje na vlasy. Udělá to takovou... jak to pojmenovat... no prostě divná věc, co vypadá to na to, co je, tedy na vtípek (já používám stříbrnou ), ze spacáku to jde vyklepat a doma se to jenom beze zbytku umeje. Jen vždycky ráno přistříknu a je to - nebyla bych to jinak ochotná skousnout
Prodávají se často v karnevalových potřebách a podobných místech.
Jsem na tom stejně jako ty, ale mě to vydrží alespoň 24hodin. Řeknu ti chyby, které děláš. Určitě si nemyj vlasy každý den, tím té mastnotě ještě přispíváš, já vím, že se to nedá vydržet a vypadá to hrozně, ale zkus to alespoň ob den. Já někdy udělám i to, že si je neumyji třeba 4 dny, sice bych si mohla ten čtvrtý den na hlavě usmažit hranolky, ale pomůže to tomu, že se alespoň trošičku začnou mastit později třeba první dvě umytí poté. Rozpuštěné vlasy se vždy začínají mastit dříve, než třeba vlasy v culíku, s tím musíš počítat. Dále si je myj jen vlažnou vodou. Také střídej třeba po 3 měsících šampon, když budeš používat stále jeden a ten samý, přestane působit. Já si kupuji Head&Shoulders a nebo Elseve na mastné vlasy a střídám je. Kondicioner bych také vynechala, sám o sobě je mastný. Vlasy si určitě neobarvuj, ty mastnotě jen přidají, nebo alespoň u melíru to tak je.
přestala bych používat šampóny na mastící se vlasy. Protože ty Vaše vlasy vysouší a vlasy se tak brání mastnotou. Nebo si vemte na týden volno či víkend a hlavu vůbec nemyjte třeba se vzpamatuje.
Také si myslím, že přímo šampony na mastné vlasy tomu spíše ještě pomáhají, ale stejně si je kupuji Je pravda, že když jsem občas použila šampon Pantene, protože zrovna došel ten můj na mastné vlasy a jiný doma po ruce nebyl, vlasy se mi mastili trošku pomaleji. Delší pauzu od mytí také doporučuji a pak mýt minimálně ob den
na mastící se vlasy jedině jemný melír!tím že se vlas zesvětlí se i lehce vysuší.Určitě nepoužívat balsámy ani masky a když tak jen do konečků.Z přírody pomůže vlasy oplachovat heřmánkem,ten taky vysušuje.Pokud nestíhám,není čas na mytí,tak aspon vlasy posypu trochou dětského pudru nebo tělovým pudrem a celý den mám klid,vlasy jsou těžší a nemastné.
Jsem na tom podobně, mé vlasy se ale mastí ještě rychleji. Když si je myji denně tak se mi většinou umastí za 6-12 hodin.
Částečně to řeším že když předem vím že někam půjdu a bude to na delší dobu (přes 6 hodin) tak si je nechám třeba 4 dni bez mytí. Sice je to hrozný pocit a stejně hrozné je se vidět v zrcadle, ale trochu to pomáhá. Pak mi vlasy vydrží třeba i den aniž by byly mastné. Zkoušela jsem spoustu šamponů a vždy se mi osvědčí spíš ten který je přesně na pravý opak toho jaké mám vlasy. Mám silné a husté vlasy ale pomohou mi jen šampony na slabé a řídké .
Co třeba suchý šampon? Ten by mohl vyřešit ten problém s tím festivalem. Sama ho moc nepoužívám, ale párkrát jsem ho zkusila a docela pomáhá to zakrýt.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.