Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Kehce zasmrádlé kuře

Od: sdff odpovědí: 14 změna:

Dobrý den,

koupila jsem před několika dny kuře a bohužel jsem ho nechala jen v lednici - zapomněla jsem ho dát do mrazáku. Dnes jsem ho vybalila z obalu/igelitu a lehce zavání. Mám ho vyhodit anebo to nevadí?

 

 

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

zirafka
hodnocení

2x

Stalo se mi v nedávném teplém počasí něco podobného jen s tím rozdílem, že jsem zavánějící kuře přinesla už z prodejny. Paragon jsem měla, ale jet 25 km zpět jsem nechtěla. Pokud je to jen lehce, stačíí ponořit na cca 3O min. do octa. Pokud po vyndání kuře už není cítit, dát upéct. Po 2 hod. v troubě se veškeré bakterie zničí, mám to vyzkoušeno.

reznik
hodnocení

Není potřeba ani žádný 2 hodiny, Normálně ho upeč na 120-150.. při týhle teplotě nemá žádná bakterie šanci přežít.

Viděli jste jak se na jihu suší maso (nejen rybí) na slunci?

výtka
Upozornění od sys ladinpraha 12. 08. 2014 23:01:06
Proč to tazatelce neřekneš rovnou, když s ní sedíš u jednoho PC? Snězte ho spolu a není třeba to tu ventilovat.

 

hodnocení

0x
avatar h0nz490

vyhod , neriskuj.

 

hodnocení

0x

Hrozí salmonella a v nejlepším případě obyčejný průjem.

 

hodnocení

0x
avatar amper

Vyhodit, nestojí to za případné komplikace. A salmonela? Fakt není o co stát.

 

reznik
hodnocení

Pokud jenom lehce zavání a není zelený, tak ho omej a normálně upeč. Ničemu to nevadí, možná bude mít i lepší chuť. Například některý druhy zvěřiny se nechávají schválně lehce zasmrádnout. Třeba v Africe nebo Asii jedí smradlavý maso běžně (nemají lednice a za 2 hodiny se každý maso zkazí). To samý v ČSR v předlednicový době - maso se v činzácích nechávalo za oknem nebo ve špajzu a nikdo nikdy žádnou salmonelu nedostal. Salmonela se po tepelný úpravě (pečení) ani dostat nedá - teplo všechny bacily zničí.

Pro ty tři chytráky píšící přede mnou: Kdybyste věděli co žerete nebo jste žrali (vaši rodiče) před 1989 v různejch automatech nebo závodních jídelnách coby sekanou, párky, karbanátky nebo salámy, tak byste spáchali sebevraždu - často totálně shnilý zelený maso.. a jak si všichni pochutnávali. A nikdo žádnou salmonelu nebo průjem nikdy nedostal.. poněvadž bylo tepelně zpracovaný.

reznik

ty řezníku řeznická. Různý buřty a uzeniny byly dřív mnohem kvalitnější tak tu nešiř bludy

reznik
hodnocení

No tak to jiste:) To mozna v 60 letech.. Kdyby komunistům v tý době byly známý různý náhražky jako dnes, tak to v tý době šiděj taky (ještě 2x víc). Takovy obycejny burty/spekacky (jiny nez obycejny ani nebyly, leda v Esu za ceny pro vekslaky) se v 80 letech prakticky nedaly zrat, protoze byly plny speku. O jitrnicich nebo jelitech vubec nemluve - do toho jste rizli a tekla z toho jakási silně kořeněná hmota plná kusů prasečích kůží ještě s chlupama.. I takovy kure byla v ty dobe luxus - stalo 50Kcs, pricemz platy byly kolem 2000 a duchody 600-900Kcs. O hygieně ani nemluvě - to co se dělo v masokombinátě Písnice, kde jsem před 32 lety začínal nemá cenu vůbec mluvil. Můj kamarád zase rozvážel chleba a pečivo v pražských pekárnách, tam po přepravkách plnejch chleba a rohlíků běhaly krysy.. to dneska neexistuje.

Nejen,že to existuje,ale je to v nesrovnatelně větší míře.Mimochodem,v Esu jsem nakupoval běžně-konkrétně v Hybernské a bral jsem 1800,-Nevím proč by to mělo být jen pro veksláky.Píšete hlouposti.

praivo*
Chápu dobře, že se ti zdá špatné, že byl ve ŠPEKáčku špek, zvlášť když dnes tam často není vůbec nic, co by mělo něco společného s masem?

Souhlasím.Dneska žereme svinstvo.Denně v televizi vidíte co se prodává.Hromady reportáží o myších a trusu v regálech,prošlé potraviny,zelené maso.,plesnivá zelenina.

 

lidus*
hodnocení

0x

Nepřemýšlet a vyhodit, jednou jsem kuře co mírně zavánělo upekla kočkám a ani ty to nechtěly, slepice ty se porvaly, těm chutnalo.

 

hodnocení

0x
avatar ruze

Fuj! To bych nedala ani své kočce !

 

hodnocení

0x
avatar minda

možná tepelná úprava zničí bakterie, ale mně by to nechutnalo, když vím, že to bylo zasmrádlé... nemáte nějaké domácí zvířectvo? ti oblíznou všechny čtyři packy... *smich* ruze, kočky jsou mlsné, ale psi si pochutnají...

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]