Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
koupila jsem před několika dny kuře a bohužel jsem ho nechala jen v lednici - zapomněla jsem ho dát do mrazáku. Dnes jsem ho vybalila z obalu/igelitu a lehce zavání. Mám ho vyhodit anebo to nevadí?
Stalo se mi v nedávném teplém počasí něco podobného jen s tím rozdílem, že jsem zavánějící kuře přinesla už z prodejny. Paragon jsem měla, ale jet 25 km zpět jsem nechtěla. Pokud je to jen lehce, stačíí ponořit na cca 3O min. do octa. Pokud po vyndání kuře už není cítit, dát upéct. Po 2 hod. v troubě se veškeré bakterie zničí, mám to vyzkoušeno.
Není potřeba ani žádný 2 hodiny, Normálně ho upeč na 120-150.. při týhle teplotě nemá žádná bakterie šanci přežít.
Viděli jste jak se na jihu suší maso (nejen rybí) na slunci?
Pokud jenom lehce zavání a není zelený, tak ho omej a normálně upeč. Ničemu to nevadí, možná bude mít i lepší chuť. Například některý druhy zvěřiny se nechávají schválně lehce zasmrádnout. Třeba v Africe nebo Asii jedí smradlavý maso běžně (nemají lednice a za 2 hodiny se každý maso zkazí). To samý v ČSR v předlednicový době - maso se v činzácích nechávalo za oknem nebo ve špajzu a nikdo nikdy žádnou salmonelu nedostal. Salmonela se po tepelný úpravě (pečení) ani dostat nedá - teplo všechny bacily zničí.
Pro ty tři chytráky píšící přede mnou: Kdybyste věděli co žerete nebo jste žrali (vaši rodiče) před 1989 v různejch automatech nebo závodních jídelnách coby sekanou, párky, karbanátky nebo salámy, tak byste spáchali sebevraždu - často totálně shnilý zelený maso.. a jak si všichni pochutnávali. A nikdo žádnou salmonelu nebo průjem nikdy nedostal.. poněvadž bylo tepelně zpracovaný.
No tak to jiste To mozna v 60 letech.. Kdyby komunistům v tý době byly známý různý náhražky jako dnes, tak to v tý době šiděj taky (ještě 2x víc). Takovy obycejny burty/spekacky (jiny nez obycejny ani nebyly, leda v Esu za ceny pro vekslaky) se v 80 letech prakticky nedaly zrat, protoze byly plny speku. O jitrnicich nebo jelitech vubec nemluve - do toho jste rizli a tekla z toho jakási silně kořeněná hmota plná kusů prasečích kůží ještě s chlupama.. I takovy kure byla v ty dobe luxus - stalo 50Kcs, pricemz platy byly kolem 2000 a duchody 600-900Kcs. O hygieně ani nemluvě - to co se dělo v masokombinátě Písnice, kde jsem před 32 lety začínal nemá cenu vůbec mluvil. Můj kamarád zase rozvážel chleba a pečivo v pražských pekárnách, tam po přepravkách plnejch chleba a rohlíků běhaly krysy.. to dneska neexistuje.
Nejen,že to existuje,ale je to v nesrovnatelně větší míře.Mimochodem,v Esu jsem nakupoval běžně-konkrétně v Hybernské a bral jsem 1800,-Nevím proč by to mělo být jen pro veksláky.Píšete hlouposti.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.