Nejste přihlášen/a.
Nakrájet fazolové lusky cca 3cm, do hrnce, zalít a posolit. Uvařit až změknou, cca 10minut. Na jiném kastrůlku zlatavou zásmažka z másla a hladké mouky, metličku a zalít vývarem nebo vodou + kostka vývaru, hladkou omáčku doplnit kelímkem smetany. Za plného varu posolit, trošku octa, přidat měkké fazolky a nechat provařit. Pozor na sůl, když jste dávala kostku vývaru. A je hotovo. Když místo lusků nasypete kopr, bude koprovka.
Dělám jako babkazov,ale nedělám jíšku,ale ve smetaně rozkvedlám mouku,zahustím když jsou lusky měkké,ani nedávám žádné kostky vývaru.Dochutím sůl,malinko pepř,při vaření špetku sladké papriky-myslím mleté a nakonec podle chuti naškrábaný nebo nastrouhaný česnek.Má to lepší chuť než bez česneku,přikyselím.
Bohužel jste nenapsala z jakých... Mražených, čerstvých, zavařených...
Na všechno se jde totiž trošku jinak.
Mražené se jen nechají odležet (rozmrazit) a pak se fláknou do hrnce, kde se zalijí do roviny vývarem, nebo tam fláknete půlku Masoxu. Necháme povařit do měka.. bez pokličky, cca půl hodinky a pak dáme do skleničky od přesnídávky přibližně půlku smetany a jednu vrchovatou lžíci mouky. To řádně prokvedláme se zavřeným vrškem (šejkr) a pomalu nalijeme na fazolky.
Doporučuji vařit (pomalu) ještě asi 15-20.minut. Furt míchat.!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.