Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak mít těžké a kvalitní vlasy?

Od: wezjf odpovědí: 9 změna:

nemáte někdo nějaký "trik" na těžké a kvalitní vlasy? mám je jako slámu, takové lehké a roztřepené konečky.. spíš myslím nějaký domácí zábal nebo tak něco...:)

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Podle mě je to hlavně genetické; osobně mám vlasy hodně těžké a pevné, a to jsem s nimi už prováděla různé "psí kusy". Ale i ty jemnější určitě mohou být pěkné, když zvolíte vhodný účes. Jinak kvalitu vlasů zlepšuje syrový vaječný žloutek (před mytím ho vmasírovat do vlasů a nechat chvíli působit, poté opláchnout šamponem) a také odvar z kopřiv. Ten ale má zároveň trochu vysušující/ odmašťující účinek.

betys

Mám taky hodně jemné vlasy. Jaké účesy se hodí pro takové vlasy? Přes 5 let mám vlasy trochu pod ramena a patku ale chci něco jiného, už mě to nebaví. Líbí se mi něco takového ( img.aktualne.centrum.cz/... ) ale nemyslím si, že by to bylo vhodně pro jemné a řídké vlasy. Mám jich hodně málo :( vážně nevím co s nimi :(

filipp*
hodnocení

2x

Suché konečky vlasů nejsou dány genetikou. S takovými vlasy se nikdo nerodí.

Pravděpodobně to bude dehydrovaná pokožka nebo zanešená pokožka silikony a zatuhlým mazotokem. Připadně mohou být taky vlasy spálený odbarvovačem. Najdi si odborníka (trichologa), který ti udělá vlasovou diagnostiku mikrokamerou a řekne ti víc.

Takhle na dálku ti těžko někdo poradí. Je to podobný, jako kdybys řekla "bolí mě břicho"... :)

eulalie*
hodnocení

0x

Hodně záleží na vlasové kosmetice, co používáte, pak i na vaší vnitřní výživě, co jíte. Mám vyzkoušené, že úplně obyčejné šampony jsou na vlasy nejlepší. Žádná značka šamponu z televizních reklam, ale české výrobky jsou dobré. Máte-li lehké vlasy, tak jste je asi po někom z rodiny podědila, z takových udělat těžké jde velice těžko. Ale s roztřepenými konečky vlasů jde něco dělat. Minimálně tedy vlasy zastříhnout a nechat odpočívat od všech žehlení, barvení a já nevím čeho ještě všeho.

kutululu
hodnocení

0x

Já si tedy myslím, že tohle se úplně změnit nedá. Jaké vlasy budete mít, zda řídké nebo husté, vlnité nebo rovné je dáno geneticky. Pak také samozřejmě záleží na tom, jak o vlasy pečujete. Pokud si je žehlíte nebo barvíte, určitě ztrácejí na kvalitě. Roztřepené konečky jak se mnohé reklamy dušují zlepšit nedají, pomůže jen pravidelné zastříhávání. Aby Vaše vlasy vypadaly alespoň na pohled lépe, zkuste nějaký účes, který nedostatky zamaskuje. Například dobře sestříhané vlasy přidávají na objemu...

lidus*
hodnocení

0x

Čáry máry, abraka dabraka, zkusit to můžete, můžete i vyhodit spoustu peněz za zaručené vodičky a mastičky ale genetika je holt genetika a obelstít se nedá.Zvolte kvalitní kadeřnici co vytvoří střih a účes aby vlasy vypadaly co nejlépe.

lucie*
hodnocení

0x

na konečky nejlépe masku na poškozené vlasy co se oplachuje,jsou husté a mazlavé,nechávají se působit tak 2min,což se dá vydržet a pak opláchnout,pozor,jen na konečky jinak ti promastí celý vlas a budeš mít vlasy rychle mastné.Káždá řada šamponu má i balsám a i masku,stačí si jen vybrat jestlu Elsseve,Loreal...a abych měla vlasy "težší"se mi vyplatila guma od zbozi.cz/... konečky promastí a vlasy jsou pružnější a trochu stužené.Zase jen na konce,nepoužívat do celých vlasů,jen v konečkách prstů rozetřít a vetřít do konečků.

ria*
hodnocení

0x

Jak každý chce, to co nemá :) já bych brala lehké a načechrané vlasy, místo toho mám právě těžkě a věčně splihlé :).. Co jsem si všimla u kamarádky, tak docela zabrala barva na vlasy, ta vlasy "obalí" a zdálo se že jsou takové uhlazenější a méně létavé. :)

rebeka*

Ano, úplně s Vámi souhlasím. Po barvení jsou vlasí těžší a takové pružné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]