Recept na polévku

Od: Datum: 08.08.14 18:42 odpovědí: 12 změna: 08.10.14 13:14

Ahoj, nemáte nějaký lehký recept na výbornou polévku? :)


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 08.08.14 18:50
avatar
Naprosto bezpracná a skvělá je cukeťačka. Receptů je na netu hafo ale v podstatě jde jen o to nakrájet cuketu na drobno, rozvařit, rozmixovat, přihodit česnek majoránku pepř a kostku masoxu. S opečenou houskou je to super lehký letní oběd.
doplněno 08.08.14 20:08: Ten samý postup se dá udělat s dýně(hokaidó) brokolice a v podstatě i květáku.
doplněno 08.08.14 20:10: Sorry za to "S" dýně chtěl jsem napsat s dýní nebo z dýně
Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 08.08.14 18:51

Vývary jsou vždy nejjednodušší, ale trvají (měly by trvat) časově dlouho, to je princip vývaru. Stačí skočit do obchodu, koupit alespoň pár kuřečích kousků (hřbety, křidélka), něco z vepřového (stačí i 1 kousek vepřového žebírka), kořenovou zeleninu (mrkev, petržel, celer), cibuli, nové koření, petrželka (nať) a ideálně libeček. Maso dáte do studené vody, přivedete k varu, seberete lžicí "to hnědé", a vaříte za mírného varu (ne zprudka, jen, aby voda lehce probublávala). Někteří dávají hned, ale stačí opravdu až za hodinu, přidat v poměru 3:2:1 mrkev, petržel, celer, 1 - 2 celou, oloupanou cibuli, 4 kuličky nového koření, osolit, můžete přidat libeček a petrželovou nať, a opět 2-3 hodiny vařit, nebojte se toho. Tím dostanete poctivou chuť vývaru. Pokud na vývar použijete hovězí maso, tak "tahněte" vývar i 8- 12 hodin, je potom naprosto výborný. Vývar se prostě nesmí uspěchat.

Ohodnoceno: 5x
 
Datum: 09.08.14 09:54
avatar

Úplně nejjednodušší je česnečka. Rychlá, chutná, pomáhá, když je člověk nastydlý, nebo přijde domů promrzlý.

Dáš vařit do kastrolku vodu, do ní několik kmínů, lžíci vepřového sádla, půl kostky masoxu, majoránku, trošku pepře. A na kostičky nakrájené brambory. Když brambory změknou, prolisuj do polévky asi 2 stroužky česneku. Pro lepší vzhled lze přidat nasekaný šnytlík či petrželku. Podle chuti dosolit, příp. kapku maggi.

A pak už jen jíst. Někdo si do této polévky naláme kousky chleba, ale to ráda nemám. Jaga.

Ohodnoceno: 3x
 
Od: meart*
Datum: 11.08.14 13:45
Uvarit brambory vodu slit do hrnce par jich tam prihodit, cesnek majoranku bo neco jinyho, rozmichat vajicko osolit opeprit. Hotovo. Zadny masox ani maggi a jine sr###y. To uz neumite bez tech ptakovin varit?
Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 04.10.14 21:48
avatar

2 stroužky česneku? Tak to fakt není česnečka a pomůže to možná tak protrénovat chuťové buňky při hledání, kde tam ta chuť česneku vůbec je. *smich* Nebo je to opravdu hodně malý kastrůlek, to je taky fakt. Ale jinak česnečka má podle mě pořádně protáhnout. :)

Ohodnoceno: 0x
 
Od: ria®
Datum: 04.10.14 22:00
avatar

Dobrý den, on není česnek jako česnek, vždy jsem dávala celý - asi zahraniční - česnek z nějakých obchoďáků, pak se mi podařilo koupit pravý český od zemědělce a po zvyku dala opět celý..To pálilo jako čert.. :).. U českého si to raději později dochucuji, jinak musím ředit :)..

Ohodnoceno: 0x
 
Od: katkahejtman*
Datum: 04.10.14 19:35

toto je nejlepší polěvka, co jsem kdy dělala a jedla


https://www.youtube.com/watch…list=UUz68KJVhtnJvmosQ4JNYIuQ

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 04.10.14 19:45
avatar

Dáš vařit vodu. Do talíře roztrhneš pytlík s polévkou /pozor ať nevysypeš nudle na zem/. Pokud je tam ještě nějaký jiný pytlík, roztrhneš a vysypeš ho taky do talíře. Zaliješ vroucí vodou a hotovo. Fajnšmekři si tam přidávají nakrájenou klobásu. Když nemáš klobásu, tak kabanos a když ani ten ne, tak nalámanej chleba. Moje vychytávka je na plátky nakrájenej česnek. Je to zdravé /oproti té polévce/ a krásně to provoní.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 04.10.14 20:18
avatar

Výborna ale asi jak pro koho! Interně se u nás doma jmenuje jako Vlastíkova! A stačí opravdu málo,jedna dvě mrkve (větší )nastrouhat,vejce 2ks dát oboje do hrnce a a za stálehé míchání (jako míchané vajíčka) usmažit (lze i nejprve cibulku do sklovata), zalít vodou dát kostku masoxu a povařit (pkd je může se dát vývar nebo zalít rovnou "vývarem z masoxu.Dosolit popř tekuté pol.koření (dle chuti).

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 05.10.14 14:52
avatar

Uvařit 3 brambory, ponorákem rozmixovat, přilít 1 smetanu 33% a 5 i víc stroučků česneku nadrtit.

Uvařit 3 brambory, ponorákem rozmixovat, přilít 1 smetanu 33%, přidat špenát ( na drobno krájené listy) strouček česneku., (rozšlehané vejce)

Hokaydo dýni uvařit, ponorákem rozmixovat, přidat trochu vegety a do talíře lžíci zakysané smetany.

orestovat celý porek na másle, přidat a orestovat velkou lžíci krupice, zalít vodou, míchat a vařit asi 10 min. 1 kostka hovězího bujonu a rozšlehané vejce.

Papriková klobása na půlkolečka, 1 vepřový párek (svlíkací) na kolečka, na troše oleje orestovat s nakrájenou velkou cibulí, zalít vodou, 1 hovězí bujon, 1 velká lžíce gulášového koření (nebo papriky), sůl + majoránka, jíška (trocha oleje + 1 lžíce hl. mouky)-povařit.

Uvařit na drobno krájené 3 brambory, přidat kysané zelí, polévkové koření, na kolečka klobása (pikantní papriková), pokud máte tak můžete houby (trochu), jíška s 1 lžíce hl mouky + tuk, můžete ale nemusíte přidat smetanu.

Jednoduchá čočková- uvařit opranou čočku, polévkové koření, majoránka, drcený česnek, jíška- můžete přidat brambory na drobno nebo zavařit krupicové nočky (lžíce másla, 1 vejce, krupice (aby to bylo těstíčko) nočky házet do vřící polévky malou lžičkou (jen nabrat na špici).

K těm krémovým, děláme opražené kostky chleba.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 08.10.14 13:14

Já bych řekla,že nejrychlejší je čočková..Ta je ryclá a nemusí se namáčet.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.