Nejste přihlášen/a.
Prosím Vás, můžete mi říct, jakou výbavu pro sebe jste si pořizovaly? Moje sestra je z toho strašně nervózní, tak jí chci aspoň trošku pomoct
A jak je daleko? Já měla termín v září, vystačila jsem si s jedněma šatama, pak pár tunik z H&M (mají tam docela hezkou kolekci Maternity) a do kalhot jsem se vešla stále stejných, bříško jsem měla nad tím
Jinak ostatní výbava - pomohl mi olej na masáž hráze například zbozi.cz/... (pouze 1 steh ), pak do porodnice jednorázové kalhotky např..
Jinak co se týká prevence strií, tak jsem používala prijemnapeceoplet.cz/... a dobrý, břicho bez památek
Pro sebe nic? Pár kusů těhotenského oblečení, do čeho by se budoucí mamina oblékala? Dopředu nekupovat, dle potřeby a aktuálních "rozměrů" raději kupovat postupně
doplněno 08.08.14 10:39:ivzez --- vždyť píšu dle potřeby a postupně. Dopředu nemá smysl
Pro sebe nemá smysl předem kupovat nějakou výbavu. Každá z nás přibývá jinak (já jsem se s výjimkou kalhot vešla skoro celé těhotenství do normálního oblečení), takže doporučuji kupovat až podle aktuální potřeby.
doplněno 08.08.14 14:40:Koukám, že jsem se špatně zařadila. Nechtěla jsem Vás opravovat, spíše potvrdit, že pro sebe nemá cenu nakupovat moc věcí předem ...
Pro sebe? Jedny těhotenské šaty... Dlouho jsem nosila normální oblečení, protože na mně nebylo nic vidět. Ke konci těhotenství už zase jen nemocniční noční košili , to víte, rizikové těhotenství, tak holt jsem se nemocnici nevyhnula. Ale fakt nemá cenu investovat do těhotenských hader majlant, co pak s tím.
Co se týče oblečení, tak celé těhotenství jsem vystačila s jedněma těhotenskýma džínama, ten úpletový pas je hrozně pohodlný i pro netěhotné . Krémem na strie, vitamíny pro těhotné a před porodem laktobacily. Jo a taky jsem nosila někdy od pátého měsíce stahovací punčochy na podporu funkce žil a pravidelně před ulehnutím jsem nohy procvičovala. Kupování kojících podprsenek byly vyloženě vyhozené peníze, takový kus hadru, který nesedí a stejně se pod ním rýsuje vložka do podprsenky na zachycení mléka, takže jsem pak celou dobu kojení odchodila v normálních pevnějších podprsenkách. Hlavně pozor na reklamní masáž, spousta výrobků, ať pro matku nebo pro dítě, je úplně zbytečná.
Tady jsem sepsala článek z vlastní zkušenosti.
V článku uvádím Yal gel místo klystýru - teď bych ho ale nedoporučila, i po poradě se setřičkami - mýdlový klystýr v první době porodní totiž současně břicho zevnitř prohřeje a napomůže další fázi.
Pokud máte dietu (bezlepkovou, bezmléčnou, vegetariánskou), neváhejte ji po porodu nahlásit.
Fén s sebou tahat nemusíte, jestli budete šitá, někdo z rodiny ho může donést pak. Podobně i kruh.
Oblečení na dítě - já rodila v zimě a zdá se mi, že děti byly v porodnici velmi málo oblečené - jen košilka a zavinovačka. Přibalila bych ponožky, čepičku a vlastní deku.
Co se týče samotného porodu, poradím Vám trik, který jsem získala od babičky a následně i mámy. Před odjezdem do porodnice - musíte mít už stahy po 4 min. - vypijte půllitrovou sklenici vody s hroznovým cukrem (prášek Glukopur, ne tablety/bonbony). Získáte sílu na tlačení a krásně se otevřete. Opravdu to funguje!
A pokud nechcete být nastřihnutá, doporučuju pomůcku Epi-No. Je sice drahá, ale dá se koupit i z druhé ruky (používá se s prezervativem, takže hygiena ok). Cvičila jsem podle návodu a skutečně se mi nástřih vyhnul, poporodní zranění žádná.
Snad Vám moje rady pomůžou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.