Jak zpracovat nadúrodu salátových okurek

Od: Datum: 07.08.14 12:47 odpovědí: 8 změna: 10.08.14 17:44

Dobrý den, prosím o radu jak zpracovat přebytek velkých salátových okurek. Děkuji za pomoc.


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: iv®
Datum: 07.08.14 13:20
avatar
Zdravim. Letos jich mam taky pozehnane. Ja je udelam do sklenicek jako klasické zavarovacky ale trochu jinak. Oloupu. Nakrajim na spaliky cca 7-8 cm. Bez duziny. Pokud bude mit duzina velke semena uz ji tam nedam. Odkrojim to. Naplnim sklenicky spalikami pridam kopr sem tam proužek červené okurky. Svarim si nalev na okurky. Svůj. Žádné deko a podobně. Zaleju a zavarim v troubě. Cca 15 minut na 150 stupňů.
Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 07.08.14 18:12
avatar

Na vesnici kde máme chalupu to funguje následovně, já tobě okurky a ty mě třeba rajčata. Bez problémů a když je něčeho i toho vyměněného moc tak mám v Brně sousedy. Řezy z okurek nám nechutnají a zmrazené-rozmrazené se to nedá jíst.

Ohodnoceno: 2x
 
Od: myse®
Datum: 08.08.14 09:19
avatar

rozdávám sousedům

dělám salát - klasický nebo nastrouhám na jemné plátečky a zálivku - jogurt, sůl, česnek, trošičku horčice, pepř. Místo jogurtu lze zakysanku nebo šlehačku (to je taky moc dobrý)

na grilování nakrájím okurku na silnější plátky (0,5cm), narovnám na talířek, posolím, popepřím - - v létě lepší než čipsy

Ohodnoceno: 0x
 
Od: ruze®
Datum: 09.08.14 12:56
avatar

Moje švagrová je nastrouhá na 4-hraném struhadle na těch velkých ,,slzách,,v sítku nechá vykapat vodu a ve 2 mikroten.sáčcích nechá zamrazit. V zimě z toho dělá salát běžným způsobem,cukr,sůl,ocet,pepř a trošku vody a skoro nepoznáte,že byly v mražáku.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 10.08.14 16:57
avatar

Nezlobte se, milá Růže, ale to, co nechá švagrová z okurek vykapat, není voda, ale okurková šťáva. Je v ní právě ta nezaměnitelná okurková chuť. Zbyde pak suchá dužina bez šťávy a ta když se zamrazí a opět rozmrazí a dělá se z ní salát, vypadá to jako hadry. A chutná to zrovna tak. Toho nejlepšího se člověk zbaví /ta š´táva/ a ta dužina sama o sobě žádnou dobrotou není. Takže já bych nezamražovala. Zkoušela jsem to taky, ale dobré to není, nechutnalo to nikomu z rodiny. Jaga.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 10.08.14 17:36

zkusila jsem jedinkrát zamrazit a pak to šlo do wc- nechutné to bylo

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 10.08.14 17:38

prostě udělejte čalamádu , přidejte papriky, cibuli, nakrouhané zelí, třeba cukety ,patizony a zalijte lákem v zimě se budete olizovat

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 10.08.14 17:44
avatar
Zavaril bych je jako prerostle nakladacky. Neloupane, nakrajet na platky 0.5 -1cm a klasicky nalev na okurky.
Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.