Nejste přihlášen/a.
Ahoj je mi 16 a moc se nemaluju jen řasenku a někdy linky, jenže holky v mém věku se malují docela dost a i lidi z okolí mi říkají že se mám víc malovat ale já nechc ivypadat jak bárbí atd. Je to špatně?
Jsem stejného názoru - nemalovat se, a to i díky tomu, že jsem toho zastánkyně. Začala jsem se malovat poměrně brzo, už třeba ve 13 a hrozně mi začaly vypadávat řasy a dělala se mi ječná zrna, a tak jsem toho hned za rok zase nechala. Už je to přes desítku let, co se nemaluju a vůbec nemám problém s tím, že bych si připadala třeba ošklivější než holky, které se malují. Vůbec mi to nevadí a mužům se líbím taková jaká jsem, protože to má jednu výhodu: ráno, odpoledne i večer vypadáš pořád stejně - skvěle a né jako když někdo ulehá s panenkou barbie a ráno se vedle něj probudí příšera bez obličeje
a ty když si maluješ pouze řasy, tak si myslím, že je to úplně ideální
je to dobře,jedno je se nalíčit a druhá věc zase se večer odlíčit...je to otrava a hlavně proč vypadat zmalovaně,to jen holky si myslí,že to kluky bere.Mým mladým kamarádkam jen doporučuji make up nebo pudr s faktorem proti slunečnímu záření,at nemají pigment.fleky za pár let,jinak zůstan u svého vkusu.Já ve letech používám makeup,pudr,řasenku a tmavou tužku a je to o.k.stejně si s barevným a jinak divokým malováním připadám jak od kolotočů.Rtěnku jsem si koupila několikrát ale ven s tím nemám odvahu jít,je mi to proti srsti,tak se ani nepřemáhej jak nechceš.
Ahoj. Není to špatně. Nedejte na to, co Vám okolí říká a řiďte se svým vlastním rozumem. Jen vy sama víte, co Vám sluší a v čem se cítíte dobře. Nevidím důvod proto, abyste se líčila více jen na základě toho, že Vám to radí okolí. Některé dívky a ženy se nelíčí vůbec, nemají to za potřebí a sluší jim to mnohdy více, než těm, které se malují. Každý má svůj vkus, není nutné se přizpůsobovat druhým a někoho napodobovat. Ne nadarmo se říká, že někdy méně je více...Nenechte si mluvit do takovéto věci, ne vždy to s Vámi druzí musí myslet dobře!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.