Křen a jablka - jak na to?

Od: Datum: 11.09.14 08:43 odpovědí: 3 změna: 11.11.14 15:54

Dobrý den,potřebuji zpracovat křen ale nevím jak. Návodů na netu je spousta, ale uvítám nějaký osvědčený od místních rádců. Raději bych zpracoval pouze křen ( bez jablek), ale pokud to z nějakého důvodu nejde, tak s jablky. Výsledkem by mělo být vložení do menších sklenic a možnost postupného "užírání". Uchování ve sklepě - nechci do mražáku.

Díky předemza rady.


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 11.09.14 08:50
avatar

u mě to bylo jednoduché. Nastrouhal jsem křen na jemno (na robotu a i tak jsem u toho řval u otevřeného balkonu :)), na možství sklenice od marmelády jsem přidal kávovou lžičku cukru, půl kávové lžičky soli a asi polévkovou lžíci octu. Promíchal a napěchoval do sklenice, aby tam nebyly vzduchové bubliny. Uložil do lednice a i po 3 měsících pálil jako čerstvý - tedy vlastně ne, pálil o dost víc než čerstvý. Silice se při skladování nějak uvolnily a byl to brutus. :)

Na internetu můžete hledat pod názvem "Křenex" nebo zde #křenex

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 11.11.14 15:11
avatar

Diskuse se zrovna moc nerozproudila, doufám, źe jestě někdo přidá recept na křen s jablky, který pálí jako živý. Nejlepší by tudíž byl nejaký, kde se nesterilizuje teplem jestli takový někomu z vás funguje.

Pište pište, už ho čistím

doplněno 11.11.14 17:58:

Kdepak od číňanú, před hodinou vykopaný. Musel jsem ho vybrat abych na něj na jaře nezapomêl a nepřejel ho rotavàtorem jako letos. To je pak po celý zahradě. Takže mi tam zbylo dost na vykopání na čersvo ale chci trochu udêlat do špajzu pro příležitost, když člověka chyti lenora a ven se mu s rýčem nechce.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 11.11.14 15:54

Žádný křen dopředu nastrouhaný nebude mít ty správné grády i kdyste s ním dělal nevím co. Já ho uchovávám ve vlhkém plátýnku dole v lednici a vždy nastrouhám čerstvý,ale nesmí to být ten od číňanů...ten je bez chuti.

A udě+lat vemrdu k masu- křen s jablky to se musí taky dělt čerstvé - křen rychle ztácí tu štiplavost ,která právě na něm je ceněná . Takže pochybuji, že něco takového bude fungovat. Však ani ten krenex není tak dobrý, jak byste si představoval.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.