Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Kuře na plechovce-otevřený gril

Od: dezz* odpovědí: 5 změna:

Ahoj, mám takový hloupý dotaz :) Chystáme se do kempu, tak nějak plánuji, co bychom večeřeli a chtěli jsme vyzkoušet kuře na plechovce piva, recept jsem našla, jenže všechny jsou s tím, že gril usí mít víko, pod které se kuře zavře. Ten do kempu nepotáhnu, máme malý skládací, který nezabere místo.. Takže otázka, jde to kuře uělat na grilu bez víka? Je mi jasné, že by to trvalo déle a asi by se muselo více potírat, ale bojím se, aby po 3 hodinách nebylo syrové :).. Děkuji

 

 

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

3x
avatar clayman
Velká spotřeba uhlí a výsledek nejistý. Dělal jsem jen v zavřeném :) proč neudělat raději kureci čtvrtky na roštu? Pokud má plechovka nějaký smysl tak to aby to pivo udělalo vlhko a možná chuť. V otevřeném je k ničemu. ;)

 

zwiki*
hodnocení

2x

Ahoj.Jak radí kolega nebo v alobalu a přidáte ingredincí kolik libo :)

 

hodnocení

1x
avatar babkazov

Na zahradě jsme hodně grilovali. Já jsem doma kuře rozebrala, ale raději jsem použila čtvrtky. Nasolila, nakořenila, a každý díl jsem zabalila do alobalu s plátkem špeku nebo anglické. I ryby a plátky krkovičky jsem takhle, vychlazené vezla. Na zahradě jsem měla papírové tácky, takže žádné mytí sebe nebo nádobí. Zeleninový salát v krabici a chleba. Alobal a tácky jsme odváželi v igelitovém sáčku. Uklizeno ihned. ;)

Jestli budete trvat na té přípravě s plechovkou tak by asi nebyl problém to kuře celé zabalit do alobalu aby se páry z piva nedostaly moc rychle pryč. Plechovka navíc kvůli dobré tepelné vodivosti asi přípravu urychlí. Mám ale strach že když bude kuře na stojato na otevřeném grilu tak bude zadek spálený a prsa syrová.

 

2kedar*
hodnocení

0x

Zdravím.! Dávat celé kuře na gril bez krytu, pokud nemáte elektr. otáčecí jehlu je nesmysl.

Radši si doma dopředu připravte naložené, naklepané řízečky ty jsou za chvíli hotové a

nepoteče z nich krev, jako v případě nedostatečně ugrilovaného kuřete (od kosti).

Stačí maso naklepat a naložit do misky s troškou oleje, grilovacího koření, česneku a trošku posolit.

Na druhý den můžete vesele grilovat. Nebo po 24hod. odležení v lednici to hoďte do igelitového pytlíku a šoupněte na mrazák.

Takovým způsobem si můžete vytvořit "železnou zásobu" na gril v případě, že se Vám s tím nebude chtít den předem

patlat. Já mám takovým způsobem uložené v mrazáku po cca půl kilových balíčcích jak krkovičku, tak kuřecí. Mňam.

Stačí to v poledně vytáhnout a k večeru huráá na gril. *palec*

Celé kuře jsem negriloval snad 15.let. a už ani nebudu. Výsledek nejistý, moc práce, jelikož to člověk musí furt hlídat.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]