Jak uchovat rychlokvašky delší dobu?

Od: Datum: 10.09.14 14:16 odpovědí: 3 změna: 10.09.14 15:24
avatar

Dobrý den, minulou středu jsem naložila rychlokvašky. Jak se má, s koprem, višňovým a vinným listem. Nyní už jsou krásně měkké, hotové.

Ale mám problém. Tyto okurky má ráda dceřina rodina. Bydlí 40 km od nás a přijedou k nám až v neděli 20. září. Bojím se, že do té doby bude z okurek v tom nálevu kaše.

Nemáte nějaký fígl, kde a jak je uchovat, aby byly ještě za těch 10 dní dobré a hlavně nerozmáčené na kaši? Děkuji - Jaga.


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: wamp®
Datum: 10.09.14 14:23
avatar
Dobry den Jagusko.Mam figl,a to,do kazde sklenice /predpokladam,ze mate 3litrovou/,dejte lzici octa.Okurky vydrzi vcelku treba az do Vanoc
Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 10.09.14 15:02
avatar

Už jsem letos snědla 2 velké flašky. Miluju je :-D Když jsou hotové, vyklopím je celé do dřezu. Okurky opláchnu a naskládám s novým koprem a novým nálevem, slaným, svařeným a vychládlým, do krabice s víkem a dám je dolů do lednice. Pak už jen ujídám. ;) Budu muset vyzkoušet návod Wamp. Je pravda, že ocet by mohl jen prospět.

doplněno 11.09.14 07:08:

Jago, ta slaná voda není na kyselost, ta je jako dezinfekce. V čisté vodě by se jen nesmyslně odmáčely. Však té soli nedávej moc. Jo, všecko listí vyházej a jestli máš křen, klidně ho tam nakrájej. Klidně i česnek.

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 10.09.14 15:24
avatar

Děkuji, děvčata,mám je v asi 8 l kameninovém hrnci, ale není problém tam ocet dát. To listí z nich mám už vyndat, nebo ho nechat máčet dál?

Babčo, v té lednici se mi to moc líbí. Ale bála bych se použít ještě jednou slanou vodu. Dávala jsem 4 dkg soli na litr vody a děda si lebedí, že prý je to kyselé tak akorát. Kdybych to slila a znovu zalila slaným nálevem, bojím se, aby to nebylo ještě kyselejší. Uvažuji - nestačilo by zalít jen samotnou svařenou vodou, když okurky už svůj správný šmak mají? Abych je neudělala na šťovík. Dík - Jaga.

A taky už nemám žádný kopr, teď už se asi nesežene. /takový ten klackovatý se semínky/.

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.