Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, minulou středu jsem naložila rychlokvašky. Jak se má, s koprem, višňovým a vinným listem. Nyní už jsou krásně měkké, hotové.
Ale mám problém. Tyto okurky má ráda dceřina rodina. Bydlí 40 km od nás a přijedou k nám až v neděli 20. září. Bojím se, že do té doby bude z okurek v tom nálevu kaše.
Nemáte nějaký fígl, kde a jak je uchovat, aby byly ještě za těch 10 dní dobré a hlavně nerozmáčené na kaši? Děkuji - Jaga.
Už jsem letos snědla 2 velké flašky. Miluju je Když jsou hotové, vyklopím je celé do dřezu. Okurky opláchnu a naskládám s novým koprem a novým nálevem, slaným, svařeným a vychládlým, do krabice s víkem a dám je dolů do lednice. Pak už jen ujídám.
Budu muset vyzkoušet návod Wamp. Je pravda, že ocet by mohl jen prospět.
Jago, ta slaná voda není na kyselost, ta je jako dezinfekce. V čisté vodě by se jen nesmyslně odmáčely. Však té soli nedávej moc. Jo, všecko listí vyházej a jestli máš křen, klidně ho tam nakrájej. Klidně i česnek.
Děkuji, děvčata,mám je v asi 8 l kameninovém hrnci, ale není problém tam ocet dát. To listí z nich mám už vyndat, nebo ho nechat máčet dál?
Babčo, v té lednici se mi to moc líbí. Ale bála bych se použít ještě jednou slanou vodu. Dávala jsem 4 dkg soli na litr vody a děda si lebedí, že prý je to kyselé tak akorát. Kdybych to slila a znovu zalila slaným nálevem, bojím se, aby to nebylo ještě kyselejší. Uvažuji - nestačilo by zalít jen samotnou svařenou vodou, když okurky už svůj správný šmak mají? Abych je neudělala na šťovík. Dík - Jaga.
A taky už nemám žádný kopr, teď už se asi nesežene. /takový ten klackovatý se semínky/.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.