Nejste přihlášen/a.
Ahoj všem...prosím o radu..rozešla jsem se s přítelem ,jsem velmi citlivá a on mi psychicky hodně ublížil a já ted trpím silným vnitřním stresem,úzkostí,bušením srdce,velký vnitřní neklid,..jinak spím dobře,horší je to ,když se probudím,okamžitě se vrátí stres...nejsem schopná vůbec nijak fungovat...už si nevím rady...má někdo prosím zkušenost s lékem ,který je volně dostupný ,učinný a nebude mě uspávat? děkuji za každou radu.
Já si myslím, že je nejlepší to, že se na sebe žena podívá do zrcadla a uvědomí si, že to není ona. Že musí najít, takovou jakou se tolik let zná. Pro sebe, ne pro něho! Zajít ke kadeřnici, odrbat chloupky, dát si do pořádku pleť a nehty. Obléci si pod nové tričenko pěkné prádélko, narovnat se, usmát se a zlomyslně si pomyslet :Koukej o co jsi přišel! A s rovnými rameny jít vstříc novému, neznámému, příjemnému, krásnému. Hodně štěstí.
Dobrý den, lék na zlomené srdce asi ještě není. A také do sebe "cpát" medikamenty není vhodné. Vy máte problém, který vyřeší až čas (nebo odborník "přes hlavu"). Zdravím!
to se děje dnes a denně ))a všechny rady ti přijdou k ničemu) dej tomu volný průběh, hezky si pobreč a taky se hoodně lituj .) a lituj se nahlas .) až se uslyšíš, tak ti dojde, že pro jedno kvítí slunce nesvítí a jsou na tom jiní mnohem hůř než ty .))já si říkám, že na každé trápení máme daný počet slz, a když se jim dá průchod, tím dříve se to hrozné trápení stane menším ...a menším...a úplně nejmenším...a pak jednoho dne, až si zase budeš říkat pěkně nahlas, jaká jsi nešťastná, tak ti dojde, že je to pěkná blbost .))
Léky bych volila jen v případě, že by měl stresující stav vliv na samotné zdraví.Ale spíš dobře, tak to ber jako nový začátek, a ne konec.
sépi .))
Zdravím. Je to pro Vás ještě asi hodně čerstvé a bolavé. Tady pomůže jen čas a najít si záliby a zájmy, které odvedou myšlenky jinam. Zkuste zajít s někým blízkým (kamarádka, nebo klidně někdo z rodiny) někam na kafe, nebo sklenku vínka. Popovídejte si o všem možném, i o tom, co Vás trápí. Třeba to ze sebe potřebujete dostat, abyste se s tím lépe a co nejdříve vyrovnala a smířila. Na vnitřní neklid vyzkoušejte pít čaj z bylinek, které zklidňují a nejsou návykové. Skočte do lékárny, poraďte se u odborníků, určitě Vám něco vhodného doporučí. A hlavně věřte, že zase bude lépe. Každý se prostě s životními problémy vyrovnává jinak...
Čas je lék ny všechny rány. Píšete, že Vám velmi ublížil. Tak pro takového se vůbec netrapte a buďte ráda, že je konec. Jinej po Vás chňapne všemi deseti. Upravte se, vystrojte se a běžte mezi lidi, nebo na koupaliště, popovídat si s kamarádkami, zazpívat si, pustit hudbu a hned bude lepší nálada. Pro jedno kvítí slunce nesvítí.
Mně před lety po rozchodu moc pomohla skupinová psychoterapie - denní stacionář Horní Palata v Praze 5 na Strahově. Je to na 6 týdnů, Po-Pá 9-15 hod. a dají na to neschopenku - vfn.cz/... Je potřeba se objednat na vstupní vyšetření. Člověk tam pak chodí do skupiny cca 6-ti lidí a řeší svoje problémy. Léky tam do nikoho necpou a myslím že je to tak správně, léky stejně jakom alkohol jsou jen taková berlička, když už to člověk není schopen řešit vlastními silami. Většinou ale na to sílu máme, jen nevíme, jak na to. A právě na to je skupinová psychoterapie skvělá věc. A pak mě ještě pomáhalo chodit o víkendech na turistiku s Klubem Turistů - kct.cz/... nebo Klubem Železničních cestovatelů - kzc.cz/... - člověk jde na výlet s partou sice neznámých, ale někdy i podobně naladěných lidí, prostě se jde pěknou krajinou a tak člověk přijde na jiné myšlenky
Pokud jste se rozhodla to zkusit přestát pomocí léků,zajděte k obvod. lékaři, řekněte mu narovinu, co vás potkalo a jak na tom jste.Buď vám napíše nějaké léky nobo vás možná pošle na psychiatrii, což v dnešní době není zase taková ostuda, jak se mezi lidmi traduje.Pomohl by možná i psycholog, pokud jste zažila opravdu hnusné věci.Hlavně se vyvarujte nějaké závislosti na lécích,berte je jen na nezbytnou dobu.Jinak každá bolest v životě musí tak nějak odbolet.Hlavně, že jste jinak zdravá, míte práci, bydlení atd.To je mnohem horší průšvih, když toto nemáte.Vztah berte jako to, že jste se zbavila někoho, kdo vám víc škodil než pomáhal.Postavte se co nejrychleji na nohy a najděte si nějakého nového přítele- kamaráda.
Na bolest duše mnoho léků není...držím palce.
Ahoj, kašli na prášky! Jak tu bylo už psáno, pobreč si, polituj se a NAHLAS ať se slyšíš. A vybreč se na rameni někomu, komu věříš. To taky pomůže. To je prostě život a k životu tyhle bolesti patří. A neseď doma, jako pecka na Ho..ě! Jdi mezi lidi. Chce to činnost a spoustu práce. Nezdá se to, ale funguje to. Přeju ti brzké uzdravení poraněný dušičky
A ještě jedna rada pro nejhůř: Bar je pozitivním peklem, které s námi zatřese a zabrání nám tak jít ke všem čertům
Chce to vyvíjet nějakou aktivitu a hlavně nesedět doma.! Na prášky bych nespoléhal. Nejsou řešením.
Řešením je "nebýt sama".! Taky je dobré se z toho "vykecat". Pokud máte nějakou kámošku "vrbu", tak
směle do toho. Nakonec sama zjistíte, že rozchod byl tím nejlepším, co jste mohla pro sebe udělat.
Hlavně žádné návraty. To je cesta do pekel.!
Milá Nešťastnice, jsi hned se vším hotová. Rada od Michaltopič vůbec není hloupá, ale pravdivá.
Nejsi ani první, ani poslední,komu vztah nevyšel. A život jde dál. Nebude to hned, ale za čas si určitě najdeš náhradu. Lepšího. Je jen velice málo párů, které se vzaly a byla to jejich první láska. Většinou si člověk najde budoucího partnera až na několikátý pokus.
Takže se vlastně až tak nic nestalo, potkalo tě to, co potká hodně mladých lidí. Neřeš to léky, nemá to cenu. Až ten první nával bolesti a smutku odezní, začni se bavit, číst, sportovat, chodit do divadla, mezi kamarády. A uvidíš, že určitě nějaký nový vztah navážeš. Jaga.
doplněno 12.08.14 06:47:Ještě jsem chtěla připsat - ale je to moc smutné. Jsou daleko horší věci v životě, než se rozejít. Třeba těžká nemoc či smrt blízkého člověka. Znám hrozný příklad, je to už asi 30 let zpátky. Dlouho se nemluvilo v okolí o ničem jiném.
Do sousední vesnice přijeli k babičce na prázdniny 3 děti - sourozenci, všichni do 10 let. Babička je vzala do lesa na houby. Jeli 1 zastávku autobusem. V lese vystoupili, děti se popadly za ruce a běžely přes silnici na druhou stranu. Babička se opozdila. Jel mladík, takový libový frajer se žigulíkem, měl alkohol, všechny děti přejel. Všechny 3 na místě mrtvé. Lékař, který k nehodě přijel, se složil, i když už v životě viděl ledacos. Babička skončila v psych. léčebně. A rodiče tří zdravých dětí měli najednou během vteřiny prázdný domov. Co mohli dělat? Museli žít dál.
Když jdu na houby kolem pomíčku se třemi dětskými rozesmátými fotkami, pokaždé si vzpomenu, co to pro všechny ty lidi muselo být za strašnou hrůzu.
Proto nelamentuj, jsi zdravá, jsi mladá, partnera si jistě ještě v životě najdeš. Třeba by Tě s tímto nečekal jen sladký život a tak je možná i dobře, že to skončilo. Hlavně to zbytečně neřeš léky a snaž se z toho dostat pomocí kamarádů, koníčků a dobré četby. Ono to půjde, uvidíš.
doplněno 12.08.14 06:48:Omlouvám se za chybu: Děti přijelY.
Já bych se snažila fungovat s léky co nejkratší dobu, nejlépe si na ně vůbec nezvykat . Takový chlap, který ublíží ...nestojí za nějaké stresování.
Snaž se zabavit jít co nejvíc do přírody, vyčistit hlavu ...vždyť venku je tak krásně .
Kup si na pár dní pobyt někde v lázních ,kde tě budou rozmazlovat a ty si budeš užívat klid a pohodu.
Také lesní procházky a tůry dají zapomenout ...
Ahoj, doporučuji Zoloft, mám jej na předpis od dr a jsem s ním celkem spokojený, ale nezabírá to tak jako valium v amerických filmech, že si vezmou pilulku, nebo dvě a za pět minut jsou v pohodě, ale je to taková berlička na nemoc duše...
nechápu proč do sebe chcete cpát nějaký s...y! Chápu, že je to těžké, také jsem si tím prošel, doporučil bych více se věnovat svým zájmům, koníčkům, přetelům, občas si někam vyrazit.. Dejte tomu čas a budete to jen a jen lepší!
Jinak bych nedoporučoval hledat si hned nějaký nový vztah, to tomu opravdu nepomůže..až budete v pohodě, přijde to samo,nebojte..
Ahoj, také bych se zkusila obrátit na lékaře, ale co si tak pamatuji, tak někdy v 15 letech, kdy jsem byla ve velkém stresu kvůli úmrtí příbuzného, jsem v době kolem pohřbu a několik následujících dnů brala Guajacuran. Myslím, že není na předpis a můžeš se na něj informovat v lékárně. Necítila jsem se po něm otupělá a první 2-3 dny jsem měla pocit, že vůbec nezabírá, ale následně jsem byla mnohem klidnější, netrpěla jsem bušením srdce, ani nutkáním na zvracení. Rozhodně bych tím ale neřešila situaci na trvalo. Buď ráda, že se jinak můžeš obejít bez léků. Já řešila rozchod tak, že jsem si hledala nové koníčky. Začala jsem chodit běhat, častěji chodila ven, obnovila komunikaci se starými přáteli, přihlásila se do kurzů ruštiny, kde jsem opět potkávala nové lidi, začala psát blog a začala věnovat víc času věcem, které mě baví. Osobně mi také hodně pomohlo, že jsem začala pravidelně cvičit. Je to ohromná úleva od stresu, i když prvních několik dní-týdnů člověk zmírá, když nemá fyzičku. Zaměř se na sebe a na to, co je dobré hlavně pro tebe. Čas od času si udělej nějakou radost, jen tak pro sebe. Musíš si uvědomit, že jsi dost silná na to, aby ses přenesla přes nefungující vztah a dokážeš najít něco lepšího. Já se zotavovala po osmiletém vztahu rok, ale teď můžu říct, že se mám o 100% líp, hodně věcí jsem si uvědomila a jsem opravdu spokojená. Máš svou cenu a nesmíš plýtvat časem nad ničením sebe samotné.
na lieky kašli! obklop sa kamoškami, nakupuj, chodte na kavu, vino, premôž sa a bež von...proste hlavne NEOSTAVAJ DOMA! a daj si čas - pre seba. rozmaznavaj sa masažami, nakupmi, výletmi...zaslužiš si
Ja to resil praci, v praci jsem nemel cas na nesmysly, ono to casem prejde,clovek ktery mi ublizil si nezaslouzi moje litovani a nebudu kvuli nemu ani stresovat, neni spatne si s nekym o tom promluvit,hned se ulevi, prasky jsou hloupost.
Nejlepším lékem pro vás by mělo být, že si uvědomíte, že je to váš život, ne život nějakého mužského. Vy nežijete pro mužského, ale žijete svůj život, pro sebe. Někde vzadu v hlavě mi bliká jméno Kamka, Kamila. Možná úplně nesmyslně. Podobné dotazy, stále dokola, bez zamyšlení, bez snahy o řešení, tady jednu dobu byly.
Mám to za sebou. Zkuste Uklidňující čaj - Váňův, nebo z mučenky, či tinkturu z mučenky. Už 2. - 3. čaj zklidni, pila jsem 3x denně. Zbytek musí zpracovat hlava a čas. Mám zkušenost ve více směrech, že opravdu funguje, že něco skončí, aby něco lepšího začalo. Ale v tu chvíli tomu člověk nevěří. Dnes už věřím.
ahoj chapu Tě. áš to teď těžké ... něco podobného jsem prožívala před 3mi roky ... ( jen pro inspiraci ted jse štastně vdaná a mám užasného chlapečka) skus brahmi a šatavari jsou to indické bylinky doporučuji ty v tabletách ... opravdu i poohly ... tak doufá poohou i tobě ... výhoda je že jsou přirodní a neusíš se bát zavislosti ... klidně je ber dele ja je brala 3 měsíce a pak jsem si dala ašvagandu ... tak hodně sil a zvladni to
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.