Nejste přihlášen/a.
Pěkný večer,
dlouhodobě mám problémy udělat doma správné lístkové těsto, vlastně se mi to ještě nikdy nepodařilo. Včera jsem ho zkoušela podle tohoto receptu recepty.vareni.cz/... a opět nic. Upečené těsto je jakoby slehlé a drolivé, dá se sice částečně loupat na plátky, ale není ani v nejmenším nadýchané. (A také chuť je jaksi jiná, než u kupovaného - i když to by mohlo být tím, že jsem tam asi dala méně octa).
Možná je problém v tom, že jsem ho mezi jednotlivými sklady nenechávala odpočinout? Nebo jsem přeskládala až moc? (asi 10x).
Moc díky.
Já princip těsta chápu; kdyby tak ještě to moje těsto chápalo, co se od něho chce. Jako tuk jsem použila Heru a je pravda, že jsem možná moc tlačila, protože jsem ho před každým přeložením docela dost rozvalovala (asi na 1cm). Nevím, na jakou sílu se má mezi skládáním rozvalovat. Navíc se mi pořád zdálo, že těch překladů je málo - takže jsem jich nakonec udělala opravdu hodně (možná i víc než 10)...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.