Jednoduchá, dobrá buchta

Od: Datum: 25.07.14 10:42 odpovědí: 12 změna: 28.07.14 11:33

Dobrý den, nemáte někdo prosím recept na nějakou jednoduchou a dobrou buchtu? moc prosíím... potřebuju upéct ještě 1 nebo 2 buchty ...


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: ben®
Datum: 25.07.14 10:44
avatar

Dobrý den, toto je velmi dobrá buchta - viz odkaz. Zdravím!

http://www.recepty.cz/recept/kefirova-buchta-1016

doplněno 25.07.14 10:51:

Buchtu můžete i promazat džemem (ale, nemusíte). Poleva může být čokoládová nebo je moc dobrá citronová.

http://www.varilamysicka.cz/z…-citronova-poleva-na-moucniky

doplněno 25.07.14 11:30:

kucharinka - nemáte zač.

zavinac - dle receptu to je 1/2 litru (a může to být i ten ochucený - např. jahoda)

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 25.07.14 11:01

moc děkuji za recept! :)

Datum: 25.07.14 11:26

Jenže jak velký ten kefír?Obsah..

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 25.07.14 19:07
avatar

Kefíru je odjakfurt půl litru.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: wamp®
Datum: 25.07.14 11:05
avatar

Ahoj kuchařinko To už máš všechno upečené? Pokud ano,tak nestačím zírat *palec* Pokud chceš jednoduchou buchtu,tak kup jedno listové těsto,jsou to dva kusy.Ty rozválíš na dva tenké pláty a upečeš je. Potom je namažeš dobrou marmeládkou a navrch dej klasicický vanilkový pudink.Ten samozřejmě uvaříš,to umíš,že? S cukrem...A pokladeš ovocem- jahody,maliny,meruňky,banán.No a rozkrájíš na kousky.Výborné a opravdu rychléééé :-P

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 25.07.14 11:09

ty jo, to asi udělám, je to výborný nápad... :)

Ne, nemám, právě se chystám na margotkovou buchtu, želé buchta padla,, ta by se prý nejela a bábovky si vzala n starost příbuzná, takže mám šneky, tyčky,kremrolky a jdu na buchty pak pomzánky a je to .. huf :D :P

Datum: 25.07.14 11:48
avatar

Ahoj, taky bych něco měl:

Hop do trouby

25 dkg másla – Rozpustit!

½ sklenice vlažné vody

½ sklenice rumu

2 sklenice pískového cukru

2 lžíce kakaa

1 vanilkáč

Tohle všechno se smíchá v jeden maglajz a jednu sklenici si odlejeme a necháme na pozdější využití.

Do zbytku maglajzu přidáme:

1+½ sklenice polohrubé mouky

½ sklenice hladké mouky

1 prdopeč (PRášek DO PEČiva)

4 celá vejce (skořápky podle chuti můžou a nemusí být) ;-)

Opět se to zamíchá v jeden maglajz a nalije se to na vymaštěný plech. Peče se to 15 minut na cca 180 - 200°C a když je to upečené, vytáhneme to z trouby a hned polijeme prvním maglajzem, který jsme si předtím odlili. Je potřeba ho trošku promíchat, přihřát, jestli nám zatuhlo máslo, a klidně i přidat trošku rumu, je-li na dně usazený cukr. No a na polevu

sypeme kokos. Z ekonomických důvodů doporučuji pouze strouhanou dužinu. Celé kokosáky vyjdou draho a navíc kokosová vlákna a skořápky zůstávají mezi zuby, pokud vám ještě nějaké po jejich chroupání zbydou :-D

Přeji dobrou chuť.

A nebo:

Tvarohové rohlíčky od mojí babičky

½ kg hladké mouky

¼ kg másla

1 vejce

sůl

14 lžic mléka

kostka kvasnic

uděláme kvásek, všecko shňahňáme dohromady, vyválíme 6 placek a každou krájíme rádýlkem

na 8 klínových dílů. Plníme tvarohem, ale můžeme i povidlem, nebo marmeládem.

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 25.07.14 14:03

Děkuji mockrát :D :O :)

Datum: 26.07.14 20:34
avatar
Dáš do ní pár panáků a máš jí na celej večer k dispozici :)
Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 27.07.14 17:53
avatar

Problém je v tom. že Čech si pod slovem buchta představuje pečivo plněné mákem, tvarohem apod., kdežto Moravák jakýkoli moučník.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 27.07.14 18:19
avatar

A pro někoho je to synonymum k "roštěnka" *andel*

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.