Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hovězí na česneku

Od: ella19 odpovědí: 12 změna:

ahoky, poradíte jak udělat hovězí na česneku? mám asi tak 2kg hovězího:)

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

4x

Zdravím, 2kg je pro kolik lidí a co je to za hovězí? dělám roštěnou na česneku- plátky asi 1,5 cm silné lehce naklepu, sůl + pepř a zprudka orestuji na pánvi, v tlakovém hrnci zpěním na tuku cibuli a na tenké plátky nakrájený česnek, přidám maso + výpek z pánve, podleju vodou a vařím, pak přidám ještě tak 3-4 stroučky drceného česneku. Lze to dělat i v troubě, maso přikreju alobalem nebo druhým plechem. Příloha rýže, brambory ale někdy i knedlík. Pro 4 lidi dělám 1kg masa a zbyde, z té druhé půlky bych udělala ptáčky-naklepat, osolit, potřít francouzskou hořticí, dát kousek vaječné omelety, plátek slaniny, okurek, smotat a jelikož já vařím zásadně v papińáku tak podlít, přidat ještě lžíci fr. hořtice, 2 na kolečka sterilované okurky a za 25min je uvařené, můžete zaklechtat trochou hl. mouky.

doplněno 24.07.14 13:15:

Ještě přidám hovězí na divoko, kuchař by mě asi rád neměl. Maso v kusu prošpikuji špekem, orestuji a dám kam jinam než do tlakáče, přidám dvě kávové lžičky koření hovězí na divoko, po uvaření dám smetanu ke šlehání a v ní rozklechtané 2 lžíce hl. mouky, příloha knedlík a strávníci si nestěžují.

ella19
hodnocení

Tohle je přední krásný...je to pro 5 lidí, tak sem právě myslela že to udělám vcelku v troubě a pak jen nakrájím třeba k nokám..nevím, ale děkuju moc za Váš recept:)

Liduš, zaujala mě zmínka o vaječné omeletě v ptáčku. To slyším poprvé a budu to muset vyzkoušet. Většinou dělám ptáčky z vepřové krkovice, při pohledu na cenu hovězího, se mi dělá mdlo. Myslíte, že vaječná omeleta ke krkovici půjde? Ráda k vepřovým ptáčkům, po zabalení, dávám nakrájené rajče. I do trouby nebo i do papiňáku.

sonyboj*

Já bych tu krkovici místo vaječnou omeletou a rajčaty naplnil tím hovězím a dovnitř třeba kousek jehněčího a krůtí jatýrka...Já jsem totiž masoterián *smich*

rigelka

v poslední době si kupuju u nás v masně " hovězí ořezy " á 116 ,- /kg, a dělám hovězinu vždy když mají přijet rodičové, kteří právě kvůli ceně hovězí vůbec nedělají. někdy je to spíš na guláš, někdy krásné masko na plátky...

lidus*

Ptáčky (závitky) použiji klidně i plecko, vaječnou omeletu dávám do každého masa, podle mě e dost důležitá ta francouzská hořtice, chtěla jsem ušetřit koupila jinou než Amora a bylo to poznat, smotám a sepnu klipsou nebo kovovými párátky (raděj mám klipsu jelikož mě moc neposlouchají ruce).

2kedar*

Paráda.! Sbíhají se mi sliny... :)

To "doplněno", bych dal asi do trouby. Tak na dvě, až tři hodinky a hezky pomalinku. Klidně na 120-130°C.

Pak je masíčko, jako z nemluvněte... (Pane Vy jste vdova) :)

sonyboj*
hodnocení

2x

Ahoj, před hodinou jsem ho dodělal a teď zrovna dohodoval ;) A udělal jsem k tomu bramboráčky :)

Dělám ho jako roštěnku: Osolené, opepřené, hořčicí jemně potřené a řádně naklepané hovězí maso orestuju na troše oleje a vyndám. Na omastku osmahnu cibuli, přidám nakrájený česnek a po chvíli maso. Podliju vodou a vařím do měka a podlévám vodou podle potřeby.

Mezitím ve vodě rozmíchám mouku na zahuštění. Když se maso měkké, tak šťávu dohustím moukou rozdělanou ve vodě a ještě dochutím česnekem. Nebo kořením podle chuti. A obyčejný bramboráček jako příloha, to je bašta.

ella19
hodnocení

děkuju mooooc za recepty:)

jenda7
hodnocení

0x

doporučuji "orgasmus" v puse s obyčejnou přehlíženou kližkou, která se stane delikatesou:

Maso nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. V hrnci rozehřejeme olej se lžící másla a řádně orestujeme mrkev s cibulí. Zeleninu shrneme na stranu, vložíme maso a orestujeme ho. Zalijeme vínem a necháme několik minut zredukovat. Přidáme rajčata, česnek, bazalku, přilijeme trochu hovězího vývaru a na velmi mírném ohni vaříme pod pokličkou do měkka (do "buchtového stavu"), tzn. cca 2 - 2,5 hodiny.

pozn.:
- Nejlépe se to dělá v hrnci se silným dnem, případně i v troubě.
- Během vaření možno několikrát promíchat a případně přilít trochu vývaru, aby maso bylo ponořené, ale na závěr by šťáva měla být přirozeně hustá.
- Víno i rajčata jsou lepší, co nejméně kyselé. Případně lze i přidat trochu cukru dle chuti.
- Množství cibule a mrkve dle chuti, částečně také šťávu osladí.
- Je velice obtížné odolat, ale výsledek je nejlepší jíst až druhý den.

suroviny:
- hov. kližka - cca 0,8 - 1 kg
- sůl a čerstvě namletý pepř
- olej + máslo
- 1 - 2 mrkve na plátky
- 1 - 2 cibule na větší kusy
- 2 dcl červeného vína
- 400g loupaných rajčat v plechovce
- 3 stroužky česneku
- cca 0,75l hovězího vývaru na podlívání

Jendo, toto dělala několikát dcera a je to opravdu paráda veliká. Mladá říkala, že se nesmí použít nějaké krabicové nebo hodně levné víno. Že to má odzkoušené. ;) Byla k tomu rýže nebo americké brambory v troubě. Opravdu blaho v puse!

jenda7

ano víno doporučuji nějaké "jižní" Itálie apod., co nejméně kyselin, nebo i nasládlé. Stejně tak rajčata. Záleží, jak kdo má rád kyselejší. Tím naležením přes noc se právě trochu kyselosti odbourá, rozleží se.

Zbytek vína doporučuji vypít již během vaření a následném baštění, protože nevěřím, že to někdo dokáže nesežrat hned... Výrobná je rýže, zvláště Basmati nebo ještě lépe čerstvý křupavoučký chleba.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]