Nejste přihlášen/a.
xy receptu a osvedcenych rad od zubni pasty, pres alkoholem vysusovani, nebo Zovirax ci hrebicek...ale neco opravdu ucinneho, kdyz se zacina teprve tvorit puchyr, neznate nekdo nahodou?
Měla jsem několik let stejný problém a nic nepomohlo.Až jednou mi jedna paní poradila tohle:jakmile cítíte v místě kde se pravděpodobně opar objeví(já měla opary na rtech),takové to nepříjemné svědění,okamžitě nakapat pár kapek(třeba na vatovou tyčinku) sojové omáčky a několikrát za den postižené místo potírat.Je sice nepříjemné když se trochu sojovky dostane do pusy ale za pokus to určitě stojí.Nic s tím nezkazíte.
Na opary trpím snad od puberty.Na vojně mi lékař naordinoval borovou mast.Dnes už nic jiného nepoužívám.Jakmile ucítím vznikající otok,ihned nanesu na postižené místo mast.Snažím se ji neustále obnovovat.Do tří dnů mi otok opadne a ani se nevytvoří strup.Funguje to i na různé kožní projevy,jako furunkuly a podkožní záněty.Ke koupi je levně v lékárnách bez receptu.
JABRAKA
Sám na sobě i okolí jsem vyzkoušel, že se oparu (herpes simplex) trvale zbavit poměrně jednoduchou i levnou cestou. K příspěvku se osměluji až po více než osmi letech, kdy jsem si zcela jist, že tato metoda opravdu funguje.
K hledání řešení mě dohnala zkušenost, že i Herpsin(y) ztrácí efekt, zejména u intenzivního oparu v nose a pod ním, kterým jsem před tím asi 10 let trpěl.
Nakupte si obyčejnou skořici, mě vyhovovala celá, ve větším balení. Já tu svou mám trvale přípravnou na klávesnici s kdykoliv si vzpomenu, tak si z ní malý kousíček ulomím a rozžvýkám. Je sladká a chuť se nezprotiví. Ale rozhodně to nepřehánějte, odhadem 1g denně je až až. Někde jsem kdysi četl, že více než 2g skořice denně by se požívat raději nemělo.
Skořice je velmi účinné přírodní antivirotikum, zkoušel jsem sám i jiná, konkrétně na opary vhodnější nejspíše nenajdete.
Pokud s léčbou začínáte, můžete si vyrobit i roztok skořice v lihu, nebo třeba Alpě či vodce, a postiženému místu tak pomáhat. Po pár letech ten roztok ale určitě již nebudete potřebovat, tedy stačí opravdu jeho malé množství. Z kraje samozřejmě můžete vypomáhat i tím Herpesinem a tak podobně, jak uvedli přispěvatelé přede mnou.
Na závěr ještě pár poznámek. V nose opar přežívá v cibulkách ochlupení. Ty je lépe zbytečně nedráždit a chloupky nějakým způsobem zkracovat na minimum.
Na opar v ústech si, třeba na noc, ulomte malinký kousek skořice, jazykem ji umístěte na postižené místo a pak nechte co nejdéle působit.
Kdysi jsem četl v odborném článku, že opar pod mikroskopem má téměř identický vzhled s tkání postiženou Alzheimerovou chorobou. Z toho se pokoušeli autoři odvozovat domněnku, že by snad mohlo jít o jakýsi typ oparu na mozku, což nebude úplně pravda, ale jako informace je to užitečné. Že se Alzheimerova choroba dá, i vratně, léčit pomocí skořice je fakt známý již z Bible a v Izraeli využívaný dodnes. Jen tak na okraj, že prý to opravdu funguje, vím ze svého okolí jako zpětnou vazbu. Jinde jsem zase četl studii, ze které vycházelo další užitečné zjištění, že kdo má Alzheimerovu chorobu, tak prý v minulosti s jistotou měl i nějaký druh oparu. Ale podle studie to platilo i naopak. Tedy boj s oparem nevzdávejte, za pár let byste toho mohli litovat. Jako prevence je základem vyvarovat se zbytečných stresů plus neochabovat s trénováním mozku. Přeji vám hodně trpělivosti i silné vůle.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.