Nejste přihlášen/a.
Ahoj te mám takovou otázku, když bych začla zítra (pondělí) brát antikoncepci, byla bych v sobotu chráněná? Měsíčky bych neměla... díky za radu a odpověď
než začnete brát HA, měla byste mít udělané testy na Leidenskou mutaci, případně genetický trombo-test kvůli riziku tromboembolické nemoci. HA zvyšuje riziko embolie, při embolii můžete zůstat třeba ochrnutá...můžete i zemřít
doplněno 20.07.14 20:30:@ cuca --- radši jsem to napsala. Nepřipadá mi, že by každý pečlivě studoval příbalové letáky.
@Jancaak na toto se slecna neptala a pokud si precte pribalovy leták lekne se sama.
Doporucuji tazatelce 1.mesic pouzivat ještě pro jistotu kondom.tim nic nezkazí.
když bys začla v pondělí... no ale začít musíš první den menstruace, ne jen že v pondělí nebo ve středu.(jak měsíčky bys neměla - to je právě musíš mít).. takže jestli je to stpávné datum, tak si vezmi první pilulku. Navíc musíš dodržovat čas, kdy prášek užíváš - buďto ho nosit sebou nebo si ho brát později večer, kdy 100%ně budeš doma. Je to opravdu důležité.
Gynekolog říkal, že chráněná jsi po týdnu, já mu věřím...
Navíc si zapamatuj, že účinnost klesá (nebo se ztrácí) při úžívání antibiotik, při zvracení a průjmech a samozřejmě při vynechání...
Prosím pěkně - čas užívání HA nepřeceňujte, je totiž úplně jedno, zda se užije +- 3 hodiny. Antibiotika - většina z nich nemá žádný vliv na HA, resp. na vstřebání účinné látky z HA. Při zvracení neklesá účinnost HA automaticky, jde jen o to, zda se pilulka již vstřebala nebo ne. Tedy zvracení nějaké 2 hodiny po užití pilulky nemá na účinek HA žádný vliv. Podobně to je i u průjmu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.