Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bio maso - ověřené zboží

Od: ivik* odpovědí: 15 změna:

Prosila bych , jestli nevíte, kde se dá v blízkosti centra v Praze koupit bio maso( kuř.,hov., a jiné) a bio zelenina celoročně.Děkuji za typy...

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Odposlechuto na vlastní uši: "Pepo, zajeď s vozíkem na trávu pro králíky. Nejezdi daleko, stačí do škarpy u silnice!" Já na to: "Vždyž to je plné olova a svinstva." Odpověď: "To je pro králíky na prodej. Pro naše sekáme jinde." *plac* Fakt, nekecám!

doplněno 22.07.14 06:38:

uska, já vím, že se už olovo v benzinu neobjevuje, fakt to vím. Šlo mi jen o přístup výrobce masa.

uska*

babkazov -

Doba olověná naštěstí již skončila

Zavedení bezolovnatého automobilového benzinu výrazně snížilo obsah olova v ovzduší. Otravy tímto těžkým kovem znali již ve starém Římě, kde olovo používali na výrobu nádobí. V pozdější době pak občasné otravy způsobilo olovo uvolněné z olověných vodovodních trubek. Olovo je pro živé organizmy nebezpečné zvláště proto, že se v těle ukládá a jen velmi pomalu vylučuje. Pokud jsou přijaté dávky olova malé, lidské tělo si je schopné na ně zvyknout a jeho škodlivost se dlouhou dobu neprojevuje. Pokud člověk přijme dávku olova, která překročí kritické množství, může dojít k otravě se smrtelnými následky

stirecek*
hodnocení

1x

Bio je jen další ukázka toho, jak z lidí vytáhnout více peněz. Další značka "klasa" nápodobně :):)

Už jen to, že maso není zdravé žádné, snad ryby, pokud nezáří radioaktivitou...

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, nemám s tímto druhem nákupu velkou zkušenost, ale snad by nebylo špatné podívat se viz odkaz a případně se tam zajít i podívat osobně. U toho masa nevím, ale to ovoce a zelenina je na stránkách uváděno. Ovšem, jestli je to automaticky vše BIO, si také nejsem jistý - snad je to alespoň čerstvé a české. Zdravím!

farmarsketrhyprahy1.cz/...

doplněno 19.07.14 18:13:

Rozumím. Ale, to se asi nedá přesně zjistit, resp. certifikát může být vystaven a prodejce stejně může podvádět a vkládat do svého i jiné zboží. A že se takto podvádí, je jasné - i proto bych tomu BIO moc nevěřil. Podle chuti to nepoznáte - snad jen podle ceny . Ale, já jsem skeptik a optimisté kupují to BIO.

doplněno 19.07.14 18:27:

ivik - kdybych pracoval v potravinářství a znal tam ty poměry, tak bych asi umřel hlady .

doplněno 19.07.14 19:17:

ladinpraha - jo, to snad nejsme ve sporu. Já to nepoznám většinou ani po chuti, ale věřím, že to někdo pozná. Lepší je snad nevědět a jíst. A kdo má možnost vlastních výpěstků, tak je na tom určitě lépe.

Jenom doufám, že se nedožiji jen amarounů (myslím, že tak nějak se to jmenovalo v tom seriálu).

ladinpraha*

Bene, já jsem realista a v potravinách pracuji. Takže dělím potraviny na ty dobré a špatné podle své chuti.Těch dobrých je opravdu velmi málo a u těch špatných tu chuť žádný certifikát nevylepší. Označení BIO "vylepší" většinou jenom cenu. Pokud chce mít někdo jistotu, tak si musí všechno vypěstovat sám Žádný certifikát ti tu jistotu nedá. I kdyby ta BIO kvalita na počátku byla, tak na cestě k zákazníkovi je řada kroků, které tu kvalitu mohou ovlivnit a ovlivňují.

doplněno 19.07.14 19:45:

Bene, ve sporu určitě nejsme. Já vždycky říkám, že ty mrchy, moje chuťové buňky, si bohužel pamatují, jak má co chutnat. A nepotřebuji zkoumat složení a podobné nesmysly, ony mi vždycky neomylně řeknou, jestli si zrovna tohle mám příště zase koupit. Ovšem kdybych se tím měl řídit opravdu důsledně, tak v dnešní době asi opravdu umřu hlady.

ivik*
hodnocení

Zdravím! No právě o to běží, je v Praze spousta trhů, obchodů, už jsem hledala a sondovala, ale chtěla bych mít jistotu, že jde o potraviny s certifikátem, že je opravdu z bio chovu a bio zemědělství.Dneska to často chodí tak, že se podvádí,takže proto se ptám.

ivik*
hodnocení

Doufám a věřím, že se pomalu začínáme jako spotřebiteelé zajímat o kvalitu potravin a že se budou podvody postihovat.Jsem od přírody pesimista, ale snad se blýská na lepší časy.V potravinářství pracuju, vím o čem to je...

ivik*
hodnocení

Pro bena: Tak na to vemte JED!:)

hodnocení

0x

Dobrý den,objednávám bio maso zde http://biofarma.cz/ naprostá spokojenost.

Jsou sice z Jihlavy,ale mají odběrná místa v Praze co dva týdny.Nemají sice kuřecí,ale to co nabízejí je vynikající a hlavně ze šťastných zvířátek a na chuti je to sakra znát...mňam...

ivik*
hodnocení

Moc děkuji za typ, podívám se na to:)

hodnocení

0x

Pominu-li velmi nevhodně stanovený název (potraviny až na pár druhů)se synteticky nevyrábí,všechny jsou vzniklé přirozenou -biologickou -cestou,ta stejně žádné potraviny ani maso nemůže být z ekologického provozu,možná na měsíci nebo marsu,ale na zemi neee.

A důvody? Kolik je takový rozpad třeba do šedesátých let používaného DDT?, Pkd je pravda,že se v minulém režimu pralo na hnojení taková kvanta hnojiv a dalšího, tak stejně ta půda-potažmo plodiny z n í nemohou být tzv Bio (spíše eko!)

Dle mně je to jen oblbování lidí nic víc ,jo a ještě dorbrý kšeft pro dalších pár vykuků kteří na totmto "podvodu" těží!

ivik*
hodnocení

Tak tedy díky, moji milí rádcové.Tak žádná flaksa nebude,no,úplně jste mi vzali naději:)

paw*
Vyprdnete se na bio a spise se zamerte na maso "ze dvora". V podstate ze stastnych zviratek. Aby bylo maso.bio, tak musi byt krmeno tez bioprodukty. A je znamo, ze biozemedelstvi ma vynos cca 1/3 oproti klasice. Z toho se pak odviji I cena.

uska*
hodnocení

0x

Já bych to tak skepticky neviděla s tím BIO masem. Nekupuji jej, ale o farmách něco vím. Ne, že by se semotamo nedalo podvádět, ale rozhodně to není zbytečné tahání peněz od zákazníků. Na Bio farmě jsou opravdu kruté podmínky hospodaření, za loňský rok měla jedna nejmenovaná BIO farma 32 kontrol a to na vše ! Dokonce se berou i vzorky půdy na loukách, kde se krávy pasou, i když pastvinou protéká potok, tak musí být ohrazen, aby krávy se nemohly napít a voda se dováží v cisternách. Samozřejmě se berou vzorky vody i z těchto cisteren. Napřed si musíte vypěstovat bio obilí, ať máte čím krávy přikrmovat. Jasně, na Bio farmy jsou vyšší dotace, ale porušení podmínek je mooooc drahé. Můžete vracet dotace i několik let zpětně a to by byl krach firmy.

U nás při projíždění krajinou jasně poznáte pastviny, pole i louky patřící BIO farmě a normálnímu zemědělci. Na nehnojených loukách je porost daleko menší, tím pádem má menší výnostnost a od toho se také navyšuje cena produktu atd. Bydlím na samotě obklopena pozemky BIO farmy a 100% vím, že za 10 let na louky nevyváží močůvku, nehnojí atd, tak jak to dělají normální zemědělci. Takže nejedná se podvod od základu, dobrou chuť.

doplněno 21.07.14 22:31:

není zač, rádo se stalo.

ivik*
hodnocení

Díky za jednu,alespoň trochu povzbudivou odpověď...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]