Nejste přihlášen/a.
Zdravím, zajímalo by mě, jak uvařit sladkou kukuřici. Mám ji vybalit z těch zelených listů, ještě před vařením? Vodu osolit nebo ne? Jak dlouho vařit? Můžu ji vařit v papiňáku? A jak poznám, že už je hotová v tom papiňáku, nemůžu ho přeci jen tak otevírat a zavírat. Předem děkuji za odpověď. Anzionka.
S kukuřicí jsem experimentoval, až se mi osvědčil následující postup. Kukuřici vybalte z listí, vemte hrnec, přiveďte vodu k varu a osolte. Cca 1PL na litr vody. Kukuřice vařte přibližně 80 minut pod pokličkou (stačí když budou probublávat). Hrnec musí být dostatečně velký a budete muset přilévat vodu. Takto se mi to už nesčetněkrát podařilo. Tak dílu zdar.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.