Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou variantu pro delku rodičovské dovolené

Od: jizi odpovědí: 1 změna:

dobrý den,

ráda bych Vás požádala o radu a pomoc při výběru doby rodičovské dovolené. Za 14 dni nastupuji na mateřskou dovolenou a pak mě bude čekat těžké rozhodnutí, kterou variantu délky pobytu doma zvolit. Vzhledem k tomu, že platím vysoké půjčky by se mi hodilo co nejvíce peněz ale na druhou stranu bych měla ráda brzo za sebou (2-3roky) další dítě. Muj hruby plat cinni prumer 18 tis mesicne. Taky netusim po jak dlouhou dobu mi musi zamestnavatel drzet misto, kdyby se nam zadarilo a presla bych rovnou do dalsi materske. Pracuji ve statni sprave. dekuji za vasi odpoved. jitka

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

simasonka*
hodnocení

1x

Pokud planujete brzo deti po sobe, tak bych sla na materskou na dva roky.Budete ji mit vyssi a pak prestoupite na druhou a tam uz bych volila ty tri roky.S prvnim - na zaklade te druhe materske - budete doma take tri roky.Tak jsem to chtela resit, ale bohuzel my dali vybrat uz jen 3 nebo 4 roky.Myslim, ze vy se svym platem budete moci mit tu materskou na dva roky - zajdete na urad a nechte si to spocitat.A uvidite jestli na to mate narok - ono ty dva roky totiz nejsou pro vsechny :((((((((((((((((((

2 roky MD - 11400kc

3 roky MD - 7600kc

4 roky MD - 3800kc

Take by Vam - az prijde cas - mel prijit dopis - mne prisel - a tam budete mit vse rozepsane.Take musite tedy zvaziut i tu moznost, ze se Vam nepodari otehotnet a MD Vam skonci ve dou letech ditete.

Se zamestanim myslim, ze pri kazde materske maji povinnost do 3 let ditete Vam drzet misto.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]