Nejste přihlášen/a.
dobrý den,
ráda bych Vás požádala o radu a pomoc při výběru doby rodičovské dovolené. Za 14 dni nastupuji na mateřskou dovolenou a pak mě bude čekat těžké rozhodnutí, kterou variantu délky pobytu doma zvolit. Vzhledem k tomu, že platím vysoké půjčky by se mi hodilo co nejvíce peněz ale na druhou stranu bych měla ráda brzo za sebou (2-3roky) další dítě. Muj hruby plat cinni prumer 18 tis mesicne. Taky netusim po jak dlouhou dobu mi musi zamestnavatel drzet misto, kdyby se nam zadarilo a presla bych rovnou do dalsi materske. Pracuji ve statni sprave. dekuji za vasi odpoved. jitka
Pokud planujete brzo deti po sobe, tak bych sla na materskou na dva roky.Budete ji mit vyssi a pak prestoupite na druhou a tam uz bych volila ty tri roky.S prvnim - na zaklade te druhe materske - budete doma take tri roky.Tak jsem to chtela resit, ale bohuzel my dali vybrat uz jen 3 nebo 4 roky.Myslim, ze vy se svym platem budete moci mit tu materskou na dva roky - zajdete na urad a nechte si to spocitat.A uvidite jestli na to mate narok - ono ty dva roky totiz nejsou pro vsechny (((((((((((((((((
2 roky MD - 11400kc
3 roky MD - 7600kc
4 roky MD - 3800kc
Take by Vam - az prijde cas - mel prijit dopis - mne prisel - a tam budete mit vse rozepsane.Take musite tedy zvaziut i tu moznost, ze se Vam nepodari otehotnet a MD Vam skonci ve dou letech ditete.
Se zamestanim myslim, ze pri kazde materske maji povinnost do 3 let ditete Vam drzet misto.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.