Marmeláda z mirabelek?

Od: Datum: 17.07.14 09:22 odpovědí: 5 změna: 17.07.14 15:29
avatar

Jsou jich u nás kolem pole mraky a padají bez užitku na zem - je z nich dobrá marmeláda? Jak chutná? Máte nějaké tipy - recepty? A smíchat žluté s červenými nebo raději každou marmošku udělat zvlášť?


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: wamp®
Datum: 17.07.14 09:35
avatar

Ahoj Limetko Já tedy dělávám jak z meruněk,tak i ze slív. A mohu říci s upřímností,že ta slívová je opravdu vynikající :-P

Smíchat je samozřejmě můžete,proč by ne? Když zavařuji rybíz,tak ho občas promíchávám i s angreštem,atpod.Tady máte přesný recepis,je moc dobrý. http://www.toprecepty.cz/rece…/22879-mirabelkova-marmelada/

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 17.07.14 09:50
avatar

V bývalé školní zahradě byla žlutá mirabelka, nebyla vidět a padaly z ní mraky plodů. O prázdninách nikdo o ně nestál. Zavařovala jsem je po dlouhé roky. V kompotu jsou úžasně voňavé. Jestli se dobře pamatuji, na malou skleničku jsem dávala dvě lžíce cukru. Vnoučkové si o tenhle kompot často řekli. Tak byl dobrý. *plac* Zahradu zplanýrovali a je po špendlíkách a po kompotu.

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 17.07.14 10:26

Ahoj "citronku" *smich*. Taky z nich dělám marmeládu. Máš jedno, jestli je smícháš nebo ne. Já je vypeckuju,nijak nemixuje - nechám větší kousky, použiju želírovací cukr a dle Jabraky zavařím pár minut v mikrovlnce. Vloni jsem měla moc ostružin, tak jsem to namíchala (nám nevadí jejich semínka, takže nepasíruju). Jinak můžeš přidat všechno, teda skoro všechno *smich*. Rybíz červený, černý, jostu, meruňky, broskve...

A pozor na jednu věc. Z každého stromu NEMAJÍ mirabelky stejnou chuť. Vypadají stejně, mají stejnou barvu, ale na jednom stromě jsou chutnější, než na tom druhém. Tak ochutnávat :).

U nás to pak děcka baští spíš jako přesnídávku, jem tak samotný...No, hlad je hlad *smich*

Ohodnoceno: 3x
 
Datum: 17.07.14 10:34
avatar

Ahoj, holky, díky za tipy- odpoledne jdu na to! Už se těším . mňam *smich*

Datum: 17.07.14 15:29
avatar

Ještě mě napadlo: Kdysi jsem dostala tašku jablek. Ty jsem téměř bez vody rozvařila do hmoty, která vypadala jako dřeň. Větší kousky nejdříve mirabelek a další rok se stejným postupem kusy meruněk. Ale jen jsem to nechala převařit a ty kusy jsem tam nechala, tak jako na sousto. Mladá si to dávala do vloček nebo jen tak mlsala. Vypadalo to jako luxuxní dětská přesnídávka. ;)

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.