Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mirena pro dosud nerodivší

Od: rendy* odpovědí: 2 změna:

Zdravím, chtěla jsem po letech skončit s hormonální antikoncepcí ve formě tablet. Gynekolog mě přesvědčil, že si mám nechat radši zavést Mirenu. Je mi 37 a děti neplánuju. Na internetu čtu ale hodně negativních zkušeností. Ráda bych poprosila ty, kteří Mirenu zavedenou mají a prosím pouze ty, které dosud nerodily! Nejde mi tak o bolest při zavádění, ta je jednorázová a snad se dá přežít. Jde mi o problémy, které přetrvávají nadále a to i po měsíce, roky, jako jsou bolesti hlavy, bolesti v podbřišku, mdloby apod. Děkuji

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

0x

Zdravím, Mirenu sice nemám já, ale mělo ji pár kamarádek, co také nechtělo zobat pilule. A bohužel to většinou dopadlo tak, jak píšete, bolesti, o dost zvýšené krvácení, špinění kdykoli a kdekoli (rok po zavedení), zhoršení migrény, bolesti břicha. Jedné Mirena zarostla tím jedním koncem do tkáně, takže operace. I na netu se o Mireně nemluví moc hezky, nechápu, že to je ještě v prodeji.

Z toho důvodu bych si tělísko zřejmě dát nenechala, teď jsem zvažovala Gynefix, ale zápory mne odradily. Zdraví mám fakt jen jedno. Pokud neplánujete děti, je pak ještě možná sterilizace (nepíšete, zda jen neplánujete, nebo nechcete).

Z osobní vynikající zkušenosti můžu ale doporučit kroužek Nuvaring, má velmi nízké dávky hormonů, zavádí a vyndává se bez problémů. Nevýhodou je ovšem cena.

doplněno 20.07.14 18:18:

Bohužel hormony jsou pořád hormony, co si budeme nalhávat. Mně neseděly dvoje prášky, tak jsem zkusila tyčinku. Ta neděla taky, musela ven, tak mi doktor nabídnul právě Nuvaring, že je tam velmi nízká dávka. Ten byl opravdu dobrý, ale rozhodla jsem se vysadit veškeré hormony, takže nyní spermicidní gel a přerušovaná soulož.

Sice také není 100%, jako není žádná antikoncepce, ale aspoň si do těla necpu nějaké hnusy.

A děkuji, je to krásný had:).

rendy*

Když jsem doktorovi řekla, že jsem o tom nic pěkného nečetla, tak se smál, že ví o čem mluví, že je přes nitroděložní tělíska odborník a že vpodstatě skoro všechny články o nich napsal on. Že budu akorát první tři měsíce špinit a pokud si vylosuju černého Petra, tak o menses nepřijdu. Ale po návratu domů jsem zase pátrala po internetu a jsem z toho docela špatná :(

Na Gynefix jsem taky četla dost alergických reakcí. Do sterillizace jít nechci, to je pro mě přeci jen dost radikální řešení, ale v poslední době mám nějaký problém brát pilule pravidelně, tak jsem chtěla přestat úplně, ale bojím se...

Nuvaring má sice vyšší cenu, ale je stejná jako moje dosavadní HA. Asi zkusím ten. I když na zahraničních stránkách je dost velké procento uživatelek, které hlásí plicní embolii, tak nevím :( Do náplasti se mi moc nechhce... :(

Mimochodem pěkná squama v avataru :)

doplněno 20.07.14 20:22:

No budu muset ještě hodně popřemýšlet. Mám čas do podzimu, to doberu HA. Každopádně Mirena to asi nebude.

Nádherní to teda jsou :) Pár mi jich říká pane :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]