Nejste přihlášen/a.
Dohadujeme se co je to za jídlo. Vim, prodavalo se i v hospodach (teda myslím si to) a nemuzu nic najit nikde. Mozna je to hodne moc davno, mozna si to pletu s radiem Prachen? V jedne hospode prodavaji kureci na kari a zampionech se smetanou, rikaji tomu "práchen" ale podle me je to hloupost. Minimalne tim, ze kari.
Kdybyste mel nekdo nejakou povedomost, budu rada. Podle me to bylo nejake obycejne jidlo.
Díky za snahu!
Prácheň je myslím nějaký hrad,či zřícenina,ale znám pracharandu,to byly nadrobno namleté sušené hrušky,kterými nám babička sypala lívance potřené domácími hruškovými nebo jablečnými povidly a nebo ovocné kynuté knedlíky,to byla dobrota! Škoda,že je to už tak strašně moc dávno!
Já znám jen prácheňskou polévku :
Z masa uvaříme hovězí vývar.
Na trošce tuku osmažíme nakrájenou cibuli a polévkovou zeleninu.
Osmaženou zeleninu zalijeme vývarem, přidáme žampióny nakrájené na plátky, vše povaříme, zahustíme jíškou z tuku a hladké mouky, opět povaříme.
Na konec zaklechtáme do polévky vejce a přidáme kostičky vařeného hovězího masa a sekanou petrželku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.