Domácí pekárna - zkušenosti

Od: Datum: 12.07.14 20:54 odpovědí: 8 změna: 24.09.14 14:14
avatar

Ahoj,

uvažuji, že si pořídím nějakou, i ojetou, pekárnu na chleba. Jen nevím, jestli to má cenu. Mám strach, aby to nebylo jako s X dalšími věcmi v mojí domácnosti (topinkovač, odšťavňovač, robot...). Přesunou se do špajzu, pak do sklepa a pak k popelnicím. Jaké s nimi máte zkušenosti? A případně jaký základní tip byste doporučili?

Díky


doplněno 24.09.14 14:11: Tak jsem se rozhoupal a koupil pekárnu v Lidlu. Musím se pochlubit :) Je to směs selský chléb a přidal jsem tam kmín a slunečnici :)


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: olaf71*
Datum: 12.07.14 21:03

u mě to dopadlo špatně. mám možnost denně čerstvý chléb z výroby. jakýkoliv a levnější než z téhle zbytečnosti

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 12.07.14 21:07
avatar

Já ji provozuji pravidelně, dá se říct že obden. Nejen chleba a pečivo, ale taky těsto na buchty. Doporučuju jakoukoliv s dvěma hnětacími háky.

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 12.07.14 21:11
avatar

Zdravím.Já ji tedy nemám,ale kolega donesl celý chleba doma upečený v pekárně a byl vynikající.Jeho manželka má svůj recept.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 12.07.14 21:16
avatar

Mám domácí pekárnu rok a půl a i když jsem sama, moc nezahálí. Kromě chleba ( ten jsem za tu dobu ani jednou nekoupila ), v ní peču sekanou a teď v létě vyrábím ovocné džemy. Volila jsem zn. Moulinex na 1 kg a s jedním pádlem, to je pro mne akorát, pro větší rodinu určitě kup větší.

doplněno 13.07.14 11:09:

Škvarky mne nenapadly, na jaky program se škvaří? Dává se trochu vody?

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 12.07.14 21:53
avatar

Já ji používám k výrobě škvarek - jen tam dám kostky sádla a pak přijdu k hotovýmu. Nemusí se to míchat, nic. Prostě ideální.

Těsto k pečení v troubě se v ní připraví taky krásně - jen se nasypou přísady a přijde se k hotovýmu vykynutýmu, krásně zpracovanýmu těstu.

Chléb jsem taky zkoušela, nicméně nikdy se mi nepovel tak, abych byla z něj nadšená. Vždy mi připadal tak nějak divně, jakoby buchtovitě.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 12.07.14 22:29
avatar

Mám pekárnu necelý rok a určitě nezahálí. Dělám v ní těsto na knedlíky, buchty, housky, koláče. Občas peču i chleba, hlavně když máme návštěvy, protože jsme již jen dva doma. Pomáhá mi hlavně v míchání vykynutí těsta, protože mám problémy s rukou a těsto ručně se mi špatně zadělává. Takže za mě doporučuji. Kamarádka dělá i marmeládu a škvaří sádlo, jak již zde bylo napsáno. Mám moulinex.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 12.07.14 23:41
avatar

jo, jak se pekárna nakonec uplatní, to je ryze individuální;
tipy?: dvoupacková podlouhlá je dobrá v tom, že je velká (viz dále) a že má mnohem lepší poměr kůrek (no, spíš opečenejch stěn), nevýhoda je, že bejvaj poruchovější - ta jedna packa bejvá zpřevodovaná přes nějakou pofidérní gumu či co, a může se přestat točit (třeba už to dělaj líp);
v pekárně se dají dělat džemy - něco stačí jen odpeckovat a rozmíchá se to samo (takový ty mirabelky, blumy, švestky, jistě i některý jabka, hrušky), třešně se musí napřed chvilku namixovat;
jinak to zahřeje skoro až do varu (mírně to bublá), takže se to dá hned rozlejval do zavařovaček, ve větší pekárně se dá na jednu várku (i když se to může naplnit tak do půlky formy) zpracovat celkem dost;
slyšel jsem, že se v tom dá dobře dělat i sekaná...;
pokud člověk dělá něco speciálnějšího (chleby s náplněma, sladký chleby), tak se tím může dost ušetřit - cokoliv speciálnějšího je v krámu drahý až běda;
co se těsta tejče, základ je dobře namíchat směs mouk, přidat správný množství vody (to se člověk naučí brzo) a ovšem i droždí (když je ho moc, tak to vykyne tak mohutně a je to už tak řídký, že to nakonec spadne, což je protivný - blbě se to pak krájí)
(mimochodem můj poslední objev (po patlání se různejma míchaninama chlebovejch žitnejch a pšeničnejch a celozrnnejch mouk) - cca napůl hladká mouka + krupice (+ víc cukru, trochu hrozinek namočenejch v rumu) -> celkem dobrej sladkej chleba k snídani)

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 24.09.14 14:14
avatar

Tak zkuste pro porovnání ještě tento recept.. Mně se osvědčil a i bez pekárny ;)

http://knedlik.pise.cz/10-domaci-chleba.html

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.