Rybizove víno nekvasí

Od: Datum: 11.07.14 13:20 odpovědí: 8 změna: 13.07.14 16:21
Dobry den, mam dotaz.
Pred tydnem jsem zacal delat rybizove vino. Rybiz jsem zalil prevarenou oslazenou vodou, zazatkovala a dal bulkatko. V bulkatku mam vodu, ale nic nebubla a je te vody na jedne strane vic nez na druhe. Muzete mne poradit, co s tim?
Dekuji

Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: tozinek
Datum: 11.07.14 14:00

..přidat trochu droždí..

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 11.07.14 14:11
avatar

Jaké jste dal kvasinky? Vhodné dostanete v drogerii, ale aspoň to droždí, i když vinným kvasinkám bych dal přednost.

Ohodnoceno: 1x
 
Od: wamp®
Datum: 11.07.14 14:33
avatar

Dobrý den.Týden je krátká doba.Pro urychlení procesu můžete přidat droždí,i když ovoce vlastně kvasí samo. Normální doba je cca dva měsíce do hotového moku.

doplněno 11.07.14 17:57:

Ano,dejte jdenu kostku a jak říká kolega,skývu chleba.Dávám ji i do rychlokvašek,to je potom kalup.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: pet*
Datum: 11.07.14 17:17
Dekuji a kolik toho drozdi mam dat na 10 litru? Jednu kostku?
Datum: 11.07.14 17:28
avatar

Doma jsme dávali kousek kůrky od chleba (opravdu kousíček), kvašení se vždy rozjelo. Předpokládám, že jste ovoce před zpracováním umyl...

Ohodnoceno: 0x
 
Od: pet*
Datum: 11.07.14 18:51
Ano umyl a dekuji vsem za rady. Zitra tam dam drozdi a kousek kurky.
Datum: 11.07.14 19:07
avatar

Vidíte, kdyby neumyl tak by to krásně kvasilo :) Kombinovat kurku s droždím nemusíte - stačí jedno.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 13.07.14 16:21
avatar

Rozhodně je kvašení produktem kvasinek.Pokud jsi použil převařenou vodu a zalil ovoce ještě za horka,pak tam asi nejsou divoké kvasinky a začátek kvašení trvá déle.Co se týče kvality vína,je potřeba použít kvasinky vinné,(za pár korun v drogerii).Kvašení s droždím zanechává pachutě a víno není k pití.Kromě toho divoké kvašení končí s výrobou alkoholu na 8 % a kvasinky hynou.Vinné kvasinky dokážou kvasit až do 13% alkoholu.

JABRAKA

Ohodnoceno: 1x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.