Kdy ztuhne rybízová marmeláda?

Od: Datum: 11.07.14 13:52 odpovědí: 3 změna: 12.07.14 16:29
avatar
Dobrý den,
minulý týden jsem dělal marmeládu z bílého rybízu a ani druhý den ještě neztuhla. Byla řídká jako šťáva. Vymeknul jsem a prevaril jsem ji s gelfixem.
Pořad o tom přemýšlím, zda to nebyla blbost. Rybízová přece musí ztuhnout sama o sobě... Ale za jak dlouho? Druhý den? Za týden?
Diky za zkušenosti.

Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 11.07.14 13:54
avatar

podle mých zkušeností jste udělal dobře - marmeláda by měla ztuhnout po vychlazení, čili do 2.dne určitě - pokud ne, nejlíp otevřít a znovu převařit a víc zahustit, jak jste udělal...

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 11.07.14 19:22

pro ztuhnutí se tam přidává cukr nebo kyselina citrónová

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 12.07.14 16:29
avatar

tak jsem z toho jelen. Dnes jsem uvařil 5kg z červeného rybízu a docela ztuhla hned a do vychlazení je tuhá i bez Gelfixu... asi ten bílý byl moc zralý. Uvidím za rok :)

Pokud by to někoho zajímalo tady je postup: rybízovou šťávu vařit 10 minut, přidat cukr (šťáva:cukr - 1:1) a nechat vařit 8 minut. Posbírat pěnu a dát do sklenic.

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.