Dobrý den, minulý týden jsem dělal marmeládu z bílého rybízu a ani druhý den ještě neztuhla. Byla řídká jako šťáva. Vymeknul jsem a prevaril jsem ji s gelfixem. Pořad o tom přemýšlím, zda to nebyla blbost. Rybízová přece musí ztuhnout sama o sobě... Ale za jak dlouho? Druhý den? Za týden? Diky za zkušenosti.
podle mých zkušeností jste udělal dobře - marmeláda by měla ztuhnout po vychlazení, čili do 2.dne určitě - pokud ne, nejlíp otevřít a znovu převařit a víc zahustit, jak jste udělal...
tak jsem z toho jelen. Dnes jsem uvařil 5kg z červeného rybízu a docela ztuhla hned a do vychlazení je tuhá i bez Gelfixu... asi ten bílý byl moc zralý. Uvidím za rok
Pokud by to někoho zajímalo tady je postup: rybízovou šťávu vařit 10 minut, přidat cukr (šťáva:cukr - 1:1) a nechat vařit 8 minut. Posbírat pěnu a dát do sklenic.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.