Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co s nedozralými meruňkami?

Od: babusa* odpovědí: 6 změna:
Ahoj,dostala jsem mísu meruněk,trhaných na Moravě,ale nejsou úplně zralé,některé jsou ještě trochu zelené.Nevíte,co s tím?Jde je nějakým způsobem nechat dozrát?Sluníčko nějak není,abych je dala ven.Janča

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Dobrý den, meruňky sklizene driv lze nechat dojit na normálním místě, ale kdekoliv je budete mit, tak dozraji pouze co se struktury, barvy a konzistence tyka, nikdy však už nedozraji do sladkosti a chuťe... Jinak je nechte dozrat při pokojové teplotě.

Zkuste dát část do igelitového nebo papírového pytlíku a přídat zralé jablko. Neuzavírejte neprodyšně, aby se nezapařily. Jablko uvolňuje ethylen, který podporuje zrání. U banánů a kiwi to funguje, třeba i u meruněk.

Ano,,také jsme to slyšela jablka s meruňkama a dozrají...

hahanaj*
hodnocení

0x

já je nechám volně a oni dozrají ,nepotřebují žádné urychlovače

hodnocení

0x

Volně,v míse za oknem ;)

doplněno 14.07.14 21:48:

Včera jsme očesali všechny stromy...Ty nedozrálé mám v bedně na sluníčku.

lidus*
hodnocení

0x

Jelikož je u nás sucho, padají meruňky ze stromu. Manžel dnes otrhal i ty co by tam mohly zůstat a mám je na parapetu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]