Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, na netu je spousta takových receptů, ale mne by zajímalo, zda okurky nezavařuje v hrnci, myčce či mikrovlnce. Prostě nezavařujete vůbec. Já se konečně letos odhodlala zavařovat okurky v mikrovlnce / přežila to kuchyň, mikrovlnka i já). A už zas vymýšlím, že by to šlo ještě rychleji. Pamatuji si od babičky, že také měla okurky pod celofánem, takže nějak to jít musí. Máte někdo dobrý decept na okurky bez zavařování? Jaké jsou výhody odhaduji, ale jaké jsou mínusy, nevím. Děkuji Uška
doplněno 05.08.14 10:56:@2keda - děkuji za reakci, ale je mi na prd. Umím si vyhledat recepty. Já se ptala, zda má někdo osobní zkušenosti s tímto nakládáním okurek, soudím, že vy asi ne.
Já už 20 let nakládám okurky do Deka bez sterilizace. Nálev trochu upravím, o 1/2 deci méně octu, o 1/2 dc více vody a 7 velkých lžic cukru krupice. Povařím 5 minut, nechán vychladnout, zaleju a zavíčkuju. Hotovo raz dva. Nikdy mi okurky neskvasily, nebo se jinak zkazily.
Ten samý recept používám na rychlokvašky, jen propíchané okurky zaleju horkým nálevem. Jíst se dají už druhý den.
Dejte pozor, Deka se vyrábějí 2 druhy a jedno je určené ke sterilizaci. To má nápis Deko v červeném obdélníku a rozdíl mezi oběma je v tom, že Deko určené ke sterilizaci neobsahuje kyselinu benzoovou.
Deko bez sterilizace má nápis v zeleném obdélníku!
iv - moc děkuji, odpověď si zaslouží bodíky. Nebudu zkoušet NEZAVAŘOVAT a vrátím se k mikrovlnce.
doplněno 07.08.14 19:58:mám zavařovací hrnec, mám troubu i mikrovlnku. Jenže pořád honím čas, tak mikrovlnka mi vychází časové nejlépe a má tu výhodu, že se dají sbírat i malé prťaké okurky ( což miluji) a zavařovat dennně třeba po jedné sklenici. Pokud by to šlo i bez zavařování, bylo by to ještě rychlejší, ale to už bych toho chtěla mnoho.
Můžu se zeptat, jaký plech používáte, že půl sklenice je ponořeno? Běžně mají plechy asi 3cm, co já vím, Apak je asi důležité, na jakou teplotu nastavíte troubu, aby byly okurky za půl hod. zavařeny /a to nemluvím o rozdílnosti výkonu trub/. Nechci šťourat, ale dozvědět se správný postup. Díky.
Není problém... toprecepty.cz/...
Ovšem uvědomta si, že Deko konzervuje chemicky, ne přirozeně zavařením. Takže své "domácí"
okurky budete mít stejně chemické, jako z obchodu... Ale "bude to rychlé.!"
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.