Nejste přihlášen/a.
Obdobím menstruace musí projít každá zdravá žena. Pouze někdy se stává, ze zdravotních a psychických důvodů, že menstruace na čas ustoupí /např. mentální anorexie, kdysi třeba pobyt žen v koncentráku.../Prostě to k Tobě patří, jako k jiným ženám.
Jen tak pro zasmání - co bys dělala zhruba před 70 lety? Nebyly tampóny, nebyly vložky. Ženy si vypomáhaly starými hadry v gatích, které potom praly, aby byly použitelné i příště. Babička /dnes 89 let/ si šila takové plátěné podlouhlé sáčky a plnila je vatou. Ta se prý koupit nechala. Po použití vatu vytahala ven a vyhodila, sáčky vyvářela, aby je mohla příště znovu použít. To tedy musela být práce a jak to asi vypadalo, krev se snadno nevypere.
Jak jsem na tom byla já v 60. letech? O moc líp ne. Vatové vložky teprve začínaly, kupovaly se ponejvíc takové z té tvrdé papírové vaty. Bylo to mezi nohama jako prkno a navíc v tom snad byly nějaké droboučké tříštičky, píchalo to. Vložka byla v takové síťce z nití, s dlouhými konci vpředu i vzadu. Proč? Nebylo totiž žádné lepení, proto občas vložka při pohybu skončila na zádech či na břiše. Proto se používaly speciální menstruační pásy. Byl to pás kolem těla ze široké gumy, vpředu i vzadu látkový jazyk s knoflíkem. Na ty knoflíky se přivázala z obou stran za ty nitěné konce vložka, aby to drželo na správném místě. Za živý svět jsem to tehdy nechtěla.
Teprve, když jsem se blížila ke dvacítce, už se začaly běžně prodávat měkké vatové vložky. Bez lepení a bez parfumace. To byla úleva, oproti těm "dřevěným". Vidím je jako dnes. V bílém sáčku s červeným písmem, 10 kusů za 2,80.
Dneska nevíte, co máte. Vložky parfemované, lepicí, silnější na noc, intimky na den. K tomu tampóny.
Myslím, že si každá rozumná žena vybere a ošetří se tak, aby to bylo spolehlivé a neměla při tom nepříjemné pocity. Za sebe: v nejsilnějších dvou dnech bych se koupat nešla, to se dá vydržet. V ostatní dny /slabší/ to dobře usazený tampón pojistí. Nemáš důvody ke stížnosti. Jaga.
Poku máš tampóny poprvé tak doporučji s aplikátorem je to snašší (lépe se zavedou na to správné místo). Buď ráda že to máš pravidelně a nedělej si zbytečný stres nejsi jediná na světě
Taková nehoda se min. jednou stane každé
tak nevymýšlej "blbosti" a běž si užít léto a koupání! estli tě to potěší já se koupat nechodím a to mám také vodu ráda, ale jsem tlustá a na to mi bohužel žádný tampon nepomůže a sebekontrola v jídle =0.
Menstruaci budeš mít ještě hezkou řádku let, tak využíj prostředky moderní doby a užíj si koupání a sluníčko i za mě.
Ber život s nadhledem
Právě že nevěřim tomu, že to přijde po tom 34 dnu, ale o den dřív. Já nevim prostě mám z toho strach. A že sji obézní? To snad nevadí, vždyť kolik lidí je na koupališti obézních k vidění a nic si z toho nedělají..
Moc nerozumím tomu, proč se pár dní před očekáváním bojíš do bazénu? To se jako bojíš, že to dostaneš v tom bazénu?
To mě nikdy nenapadlo.. Když už jsem cítila, že mě pobolívá břicho a všechny ty příznaky a menstr. vypadala na spadnutí a jeli jsme někam na celodenní koupání, tak jsem si prostě vzala preventivně tu nejmenší velikost tamponu a šla plavat..
doplněno 07.07.14 16:02:Tampónů se není třeba bát. Kdysi jsem je učit používat musela já, svou mamku. Vždycky k tomu měla hrozné předsudky a teď je používá také. Pokud se bojíš, že u vody náhle dostaneš menstruaci, tak je tampon řešení. Zavedeš, vykoupeš se a na WC vyměníš, pokud se půjdeš koupat znovu. Není třeba hledat problémy tam, kde nejsou
Slečno, jste na velkém omylu, protože pánové trpí menstruaccí své dívky/ženy daleko více, než si dovede představit. A dokonce ve dvou ohledech. Je to újma psychická, kdy žena je třetinu měsíce přecitlivělá a leze muži na nervy a pak to je újma fyzická, kdy žena odmítá (logicky) v domě menstruce sex. Tedy menstruace muže trápí...
A není lepší se na ty ženský vykašlat, když muži způsobují takovou újmu? Chudáček malý. Odškodné od bejvalky by nechtěl? Za ty dny bez sexu? Ve formě nějaké paní do hodinového hotelu třeba?
Aaa tady je někdo přecitlivělý i bez menstruace
Btw. na věc se dá dívat i tak, že v době menstruace odmítá (logicky) pohlavní styk muž, to za prvé a za druhé - muže lze uspokojit třeba i orálním sexem.. Jenže jestli máte doma nafouklou papulu, tak komu bych se chtělo...
Jaké si to kdo udělá, takové to má...
Teda koukám jako puk, holčina se ptá na menzes a tady se rozjíždí debaty o sexu :D nevím, jestli má cenu do toho zasahovat, ale jsou i tací, kterým vůbec nevadí, že mají menstruaci a vesele sex provozujou, takže asi tak a ohledně té menstruace, nevím kolik ti může být, ale když píšeš, že máš menzes rok a půl, tak ti je něco okolo 13-16 let? V tvých letech mě taky nebavilo vůbec ani žít, když jsem to měla. Bylo to tím, že jsem používala vložky. Hrůůůza, už nikdy v životě! :D Když se půjdeš koupat, tak si prostě pro jistotu už tampon zaveď. Ale myslím si, že to nebude potřeba, protože když začneš krvácet, tak snad to okamžitě němáš tolik, aby to každý zpozoroval, že jsi to dostala
Já už si také nedokážu ani představit, že bych čekala a čekala až se mi menzes dostaví a pořád se kontrolovala. Zlatá antikoncepce :D
ano je mi 16, taky používám jen vložky. Z tamponu mám strach, že mi vtý vodě vypadne,protože se ráda potápim a skáču různě do vody.. :/ A antikoncepci brát nechci, stejně ji nepotřebuju a nechci si cpát chemii ´do těla.
Tampon ti sám od sebe určitě vypadnout nemůže. Až ho budeš nasáklý vyndavat, budeš muset za šňůrku zabrat trošku silou, abys ho vytáhla. Vezmi si takové závodní plavkyně.. taky neodloží důležitý závod jen proto, že to mají.. nebo tréninky.. Tampony používají naprosto běžně!
nechtěla si žít? )
já teda nevím, ale v 16ti mi tenhle dotaz přijde už trochu mimo... Opravdu se neboj, rozhodně ti nemůže vypadnout, viděla jsi někoho, že by mu vypadl tampon na ulici, myslíš, že všechny slečny, co chodí venku v létě v sukýnkách nemají tampony? Viděla si, že by někomu na ulici vypadl tamton? Nebo v bazénu? Dokud to nezkusíš, budeš vymýšlet takovýhle nesmysly. Nemůže ti to nijak uškodit, ani odpanit a je to mnohem hygieničtější, než plena v podobě vložky. Antikoncepce je v tomhle jistě zlatá a neumím si bez ní žít, pokud to máš ale nějak pravidelně, nemáš přítele, tak si ji nepořizuj, ale rozhodně vyhoď vložky. Jo a ještě si měla dotaz, tak ne, tampon si opravdu můžeš vzít, i když menstruaci ještě nemáš. V nejhorším ho vyndáš čistý den. To je stejné, jako by si řekla, že nesmíš jíst, když nemáš hlad. Neysmysl. Lespí si ho vzít a zbytečně., než si o nevzít a trnout, jestli náhovou nezašpiníš bazén. Vidět by to asi bylo, ale jak píše kutululu, neměla bych to nejspíš první den tolik, takže by si toho nikdo nevšiml a taky bys předtím měla mít příznaky, jako bolest břicha apod, skokem do vody se ti menstruace nespustí. Jo, sexem, jo, ale šipkou fakt ne.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.