Nejste přihlášen/a.
Čus, v pátek mám jít se svým taťkem, kámoškou a její mámou plavat. Ale přesně v ten den očekávám menstruaci, a nevím jak se z toho vymluvit, protože bych šla velmi ráda, ani nemocná nejsem. Jediná možnost je zatím tampon. Vím, že se musí měnit před a ihned po koupání, ale má to háček - je to ten bazén uzavřenej. Promiňte za to dlouhé rozepisování toho, co budu dělat, já jen, aby jste věděly, v jaké jsem situaci. Náš třebíčskej bazén - bazenlaguna.cz/...
Sprchy nejsou uzavřené a oblýkáme se taky společně, bez kabinek
Mám takovej plán, ale je tam pár zádrhelů (čísla označují problémy):
Když pudu do šatny, budu mít už na sobě plavky a v sobě i tampon. Takže se svlíknu do plavek a půjdu na wc - vzít si čistý tampon. To by nebyl zatím žádný problém. Pak pujdu do sprch a osprchuji se - 1) nepůjde šňůrka od tamponu vidět přes ty mokré plavky? Beru si s sebou tašku a do ní si dám ručník, mýdlo a schovám v ní druhý tampon. Pak jdu plavat - 2)Nevyleze mi tampon, když budu skákat? 3) Nepoznají to lidi, že jsem na bazéně s MS (v nejhorším i plavčík)? Po plavání jdeme do sprch a tam svlékáme a myjeme mejdlem - v tuhle chvíli je to důležité - 4a)Jak se budu svlékat z plavek, půjde samozřejmě šňůrka od tamponu vidět. Nevím tedy co mám dělat. Myslíte, že si po plavání mohu ihned skočit na wc, vytáhnout tampon a bez něj se jít sprchovat? Nebude to ze mě ,,téct"? Je to nechutný, sorry , já vím . 4b) Mám se sprchovat i s tamponem - jak schovat šnůrku, aby nebyla vidět, ale abych pak tampon ze sebe vytáhla? Dále: jsem osprchlá, suším se pod fénem - 5) Mám si vzít dva ručníky, abych jeden měla kolem pasu a druhej na hlavě?. Pak se jdu voblýknout i s tetou a kámoškou - je jí 10 let, takže to určitě ještě nedostala a já se před nima nechci cítit trapně. 6) Jak se oblýknout, abych zase nějak schovala šňůrku - nemáme kabinky!
Prosím, odepište na co nejvíc otázek, od 1) do 6). Nutně to potřebuji. Popř, napište i vy holky (ženy), jak to zvládáte VY.
Mocinky děkuji
Ráno bych normálně doma zavedla tampón. Šňůrka se dá smotat a zastrčit hned na krajíček, takže nic nekouká a také si na ní člověk nečůrá a přitom jde nahmatat a tampón vyndat. Po vykoupání bych si tampón vyměnila na WC, ty jsou oddělené vždy a nikdo nic nepozná. Pokud už budeš mít menstruaci, tak určitě se sprchovat i s tampónem, pokud bude tampón jen pojistka, kdyby náhodou, po plavání bych ho vyndala a vysprchovala se normálně bez něj. Správně zavedený tampón určitě nikam nevyleze a ani nejde poznat.
Proč stahovat kalhoty když brod je ještě daleko? Menzes čekáš v pátek a víš jistě, že příjde? Nevím holky, proč zmatkujete, je naprosto normální, že se s menstruací plavou i závody. Tampon dobře zavedený zcela určitě nevypadne a pokud se vám nebude někdo dívat mezi nožky tak si i té šňůrky nevšimne.
Zbytečně nepanikař. Malou nepravidelnost mívá řada žen a je klidně možné, že dostaneš menses až v sobotu. Navíc, ten první den je to ještě v začátcích, velice slabé, tak nemusíš mít strach, že "to poteče".
Pokud si tampón správně zavedeš /nesmíš ho v pochvě cítit/, vůbec se neboj, že Ti bude dělat nepravosti. Nevypadne, šňůrka v plavkách také vidět nebude.
Být Tebou bych si nechala tampón i při tom sprchování a fénování. Pod sprchou jen stojíš, nohy u sebe, nemělo by to být vidět. Ručník kolem pasu nic nezkazí.
Možná si doma tu šňůrku trochu zkrať, ale zase jen tolik, aby bylo možné tampón pak vyjmout. A nemysli na to, každý má v šatně dost práce sám se sebou, hledá tričko, natahuje gatě, že nikdo po Tobě koukat nebude.
Horší je to v akvaparku v Hradci Králové, tam jsou společné šatny pro muže i ženy a lze tam vidět cokoli. Ale když si člověk hledí svého, převlékne se tam taky.
Já jedu od zítřka za týden do Vodního ráje do Kolína! Už se moc těším!Jaga.
1) ne - musíš ji pečlivě zastrčit do plavek, aby nekoukala ven
2)ne
3) ne - ale při nejsilnějším dni se nedoporučuje být v bazénu déle, než (plus minus) dvě tři hodiny, to by mohl tampon prosáknout
4)měj nohy u sebe a otoč se zády k ostatním Vytáhnout tapon, sprcha a pak zase zavést tampon mi přijde zbytečně komplikované
5) ano, dva ručníky jsou fajn a budeš klidnější
6) kalhotky oblékni, ještě když budeš mít kolem pasu ručník, tak se šňůrka doře schová a dál můžeš pokračovat jako obvykle
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.