Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Menstruace při plavání - jak to zvládnout?

Od: tertexia* odpovědí: 4 změna:

Čus, v pátek mám jít se svým taťkem, kámoškou a její mámou plavat. Ale přesně v ten den očekávám menstruaci, a nevím jak se z toho vymluvit, protože bych šla velmi ráda, ani nemocná nejsem. Jediná možnost je zatím tampon. Vím, že se musí měnit před a ihned po koupání, ale má to háček - je to ten bazén uzavřenej. Promiňte za to dlouhé rozepisování toho, co budu dělat, já jen, aby jste věděly, v jaké jsem situaci. Náš třebíčskej bazén - bazenlaguna.cz/...

Sprchy nejsou uzavřené a oblýkáme se taky společně, bez kabinek :(

Mám takovej plán, ale je tam pár zádrhelů (čísla označují problémy):

Když pudu do šatny, budu mít už na sobě plavky a v sobě i tampon. Takže se svlíknu do plavek a půjdu na wc - vzít si čistý tampon. To by nebyl zatím žádný problém. Pak pujdu do sprch a osprchuji se - 1) nepůjde šňůrka od tamponu vidět přes ty mokré plavky? Beru si s sebou tašku a do ní si dám ručník, mýdlo a schovám v ní druhý tampon. Pak jdu plavat - 2)Nevyleze mi tampon, když budu skákat? 3) Nepoznají to lidi, že jsem na bazéně s MS (v nejhorším i plavčík)? Po plavání jdeme do sprch a tam svlékáme a myjeme mejdlem - v tuhle chvíli je to důležité - 4a)Jak se budu svlékat z plavek, půjde samozřejmě šňůrka od tamponu vidět. Nevím tedy co mám dělat. Myslíte, že si po plavání mohu ihned skočit na wc, vytáhnout tampon a bez něj se jít sprchovat? Nebude to ze mě ,,téct"? Je to nechutný, sorry , já vím :(. 4b) Mám se sprchovat i s tamponem - jak schovat šnůrku, aby nebyla vidět, ale abych pak tampon ze sebe vytáhla? Dále: jsem osprchlá, suším se pod fénem - 5) Mám si vzít dva ručníky, abych jeden měla kolem pasu a druhej na hlavě?. Pak se jdu voblýknout i s tetou a kámoškou - je jí 10 let, takže to určitě ještě nedostala a já se před nima nechci cítit trapně. 6) Jak se oblýknout, abych zase nějak schovala šňůrku - nemáme kabinky!

Prosím, odepište na co nejvíc otázek, od 1) do 6). Nutně to potřebuji. Popř, napište i vy holky (ženy), jak to zvládáte VY.

Mocinky děkuji :)

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

2x

Ráno bych normálně doma zavedla tampón. Šňůrka se dá smotat a zastrčit hned na krajíček, takže nic nekouká a také si na ní člověk nečůrá a přitom jde nahmatat a tampón vyndat. Po vykoupání bych si tampón vyměnila na WC, ty jsou oddělené vždy a nikdo nic nepozná. Pokud už budeš mít menstruaci, tak určitě se sprchovat i s tampónem, pokud bude tampón jen pojistka, kdyby náhodou, po plavání bych ho vyndala a vysprchovala se normálně bez něj. Správně zavedený tampón určitě nikam nevyleze a ani nejde poznat.

lidus*
hodnocení

2x

Proč stahovat kalhoty když brod je ještě daleko? Menzes čekáš v pátek a víš jistě, že příjde? Nevím holky, proč zmatkujete, je naprosto normální, že se s menstruací plavou i závody. Tampon dobře zavedený zcela určitě nevypadne a pokud se vám nebude někdo dívat mezi nožky tak si i té šňůrky nevšimne.

hodnocení

0x

Zbytečně nepanikař. Malou nepravidelnost mívá řada žen a je klidně možné, že dostaneš menses až v sobotu. Navíc, ten první den je to ještě v začátcích, velice slabé, tak nemusíš mít strach, že "to poteče".

Pokud si tampón správně zavedeš /nesmíš ho v pochvě cítit/, vůbec se neboj, že Ti bude dělat nepravosti. Nevypadne, šňůrka v plavkách také vidět nebude.

Být Tebou bych si nechala tampón i při tom sprchování a fénování. Pod sprchou jen stojíš, nohy u sebe, nemělo by to být vidět. Ručník kolem pasu nic nezkazí.

Možná si doma tu šňůrku trochu zkrať, ale zase jen tolik, aby bylo možné tampón pak vyjmout. A nemysli na to, každý má v šatně dost práce sám se sebou, hledá tričko, natahuje gatě, že nikdo po Tobě koukat nebude.

Horší je to v akvaparku v Hradci Králové, tam jsou společné šatny pro muže i ženy a lze tam vidět cokoli. Ale když si člověk hledí svého, převlékne se tam taky.

Já jedu od zítřka za týden do Vodního ráje do Kolína! Už se moc těším!*palec*Jaga.

martinaa*
hodnocení

0x

1) ne - musíš ji pečlivě zastrčit do plavek, aby nekoukala ven

2)ne

3) ne - ale při nejsilnějším dni se nedoporučuje být v bazénu déle, než (plus minus) dvě tři hodiny, to by mohl tampon prosáknout

4)měj nohy u sebe a otoč se zády k ostatním:) Vytáhnout tapon, sprcha a pak zase zavést tampon mi přijde zbytečně komplikované

5) ano, dva ručníky jsou fajn a budeš klidnější:)

6) kalhotky oblékni, ještě když budeš mít kolem pasu ručník, tak se šňůrka doře schová a dál můžeš pokračovat jako obvykle:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]