Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prodej kočárku

Od: ajuna* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,

chtěla jsem se zeptat jestli nemáte někdo zkušenosti z prodejem kočárku.

Kupovala jsem nový za 10.000,-Kč nyní chci za něj 6.000,- a přidávám k němu i fusak.

Za nic na světě nejsem schopna ho prodat-kočárek je moc pěkný a co jsem se dívala na internetu tak o hodně větší hnusy se prodávají za stejné peníze i větší.

Má prosím někdo nějakou zkušenost s prodejem,také to trvalo dlouho,mám slevit nebo setrvat na ceně?

Díky za každou radu

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

3x

Základní otázka je, jestli ho chceš prodat nebo jestli ho chceš sušit doma. Jak píše Uška, pořizovací cena nikoho nezajímá. Podstatné je, kolik je za něj potencionální kupec ochoten dát. Pokud ho opravdu chceš prodat, tak ho dej na Aukro s cenou od jedné koruny. Tam je záruka, že se opravdu prodá a že za něj dostaneš reálnou cenu. Inzerovat za pevnou cenu se sice dá, ale je to zdlouhavé, neefektivní a většinou neúspěšné. Nabídka těžce převyšuje poptávku.

Jakou reálnou cenu za to dostane? Když se ten týden zrovna nenajde dost lidí, kteří shánějí tento kočárek a chtějí za něj tu "reálnou cenu" dát, tak má smůlu a musí prodat třeba i za tu korunu. Na Aukru se musí vystavovat za cenu, za kterou chce prodejce prodat. A nevěřím, že by jej zakladatelka chtěla prodat za korunu.

uska*
hodnocení

1x

Ono je jedno za kolik jste kočárek pořídila, je důležité za kolik jej seženu dnes. Kočárek je nějaký rok starý a nepsané pravidlo je , že použitá věc se nabízí za max. 50% dnešní ceny. Jestliže na int. seženu nyní váš kočárek za 9 tisíc, tak bych se jej pokusila prodat za 4,5 tisíce. Fusak jako bonus. Je lepší mít 4,5 tisíce než nepotřebnou zavazející věc doma.

sonyboj*
hodnocení

1x

Dobrý den, asi vás zklamu, my máme doma trojkombinaci, za kterou jsme dali před čtyřmi roky 11tis. Je po jednom dítěti, v dost dobrém stavu, nabízeli jsme ji několikrát za 5tis, ale je to moc. Podle cen, za které se tenhle kočárek nabízí na bazarech to vypadá, že když se toho zbavíme za trojku, budeme rádi.

ajuna*
hodnocení

Booože,no to je hezké

ten náš se pořád dá sehnat za 8500,-Kč nový,ale již nemá kola s možností aretace tak jako ten náš apod.

Nooo asi tedy budu muset jit s cenou dolu :( i když se mi moc nechce :(

alusska*
hodnocení

1x

Řešila jsem to samé - kočárek za 12 tisíc, prodáno za 4 tisíce. Vyšší cenu jsem taky zkoušela, nicméně po několika měsících marných pokusů to skončilo na těch 4 tisících. A to jsem byla ještě ráda, že ho někdo chtěl. Prodala jsem ho přes aukro za cenu Kup teď.

Z toho mi vyplynulo ponaučení pro druhé dítě - pořídit si bazarový kočárek :).

ajuna*
hodnocení

Děkuji za odpovědi,asi ho tedy stáhnu :(

I když mi to láme srdce :)

hodnocení

0x

Také bych zlevnila. Kočárek rok sloužil, jezdil, má něco za sebou. Určitě na 50%, možná i kapku víc. Kdo má 10 tisíc, koupí si nový. Kdo prohlíží opotřebený, asi moc peněz nemá a chce koupit levně.

Když si vzpomenu, jak jsem v roce 1977 koupila v prodejně novou Libertu za 1.100 Kč. Hned vedle ní stál jiný kočárek, také úplně nový, krásný, ale měl jednu smůlu. Byl to loňský model, /trochu jiný tvar a na pérách, místo na řemíncích/ tudíž stál jen 250 Kč. Tak vidíte, čtvrtinová cena a byl naprosto nepoužitý. Já v té době čekala své 1. děcko, sáhla jsem, samozřejmě, po tom moderním za 1.100. Životem jsem získala už zkušenosti a dnes vím, že ten za 250 by naprosto stačil. Jenže tenkrát...

Prodávala jsem na Bazoši věc za 1.000 Kč. Nikdo se neozval. Shodila jsem ji na 800 a za týden byla prodaná. Není to příjemné, chápu, ale občas se musí s cenou dolů, když kupující nemají zájem. Pak se to jistě prodá. Jaga.

hodnocení

0x

Kocarek je podle me prodejny mozna i za tech 6000 jestli vidite, ze se stejny model a roh prodava treba i draz. Hrozne dulezite jsou forografie a popis u inzeratu, to podle nasich zkusenosti udela opravdu hodne. Je rozdil jestli se podivam a inzerat, kde se prodava puziti kocarek zachovaly, nebo Kocarek ve 100% stavu, neposkrabany a podobne.

hodnocení

0x

Co zkusit prodat kočárek v bazaru s použitým zbožím ve Vašem městě? Pro kupujícího je lepší ho vidět na vlastní oči, nežli na fotce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]