Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přítelkyně se moc maluje - nepotřebuje to

Od: adamek69 odpovědí: 12 změna:

Zdravim.

Tahle otázka se týká asi především žen, holek a případně mužů, co mají s těma barvičkama na ksicht nějaký zkušenosti. Před nedávnem u mě spala moje slečna (15, skoro 16... mně je 16, pokud je to důležitý). O nic nešlo, nechtěl jsem/nechci na ni nijak tlačit, a když jsem viděl, že se začala červenat a stydět už jen při sledování filmu, kde měli dva trochu intimnější chvilku, došlo mi, že dneska fakt k ničemu nedojde. Ne že by mi na tom tolik záleželo.

Film byl dokoukán a ona mi řekla, že se rychle osprchuje a odmaluje a pak se vrátí ke mně na gauč. Jak řekla, že se odmaluje, srdce se mi rozbušilo ještě víc, než kdy mi oznámila, že u mě bude moc přespat. A to nelžu. Protože... ona se opravdu maluje hodně. Doslova má oči jako panda. A řasy až někam k obočí, až se kolikrát divím, že jí z tej řasenky nebolej oči. Asi je pravda, že teď budu vážně hnusnej... ale za její umělecký dílo v podobě obličeje by se nemusela stydět ani kdejaká... pracovnice u silnice.

No jak došla (což bylo dobrých 30 minut, přičemž jsem proud vody slyšel asi jen 5 minut), nestačil jsem valit oči. Věděl jsem, že je pěkná, nechodil bych s žádnou opicí, ale bez všeho toho bordelu na obličeji vypadala tak sladce, krásně, jako princezna... úplně dokonale. Přisedla si ke mně a prostě i slepej by viděl, že se cejtí stejně, jako když spolu spali ti dva v komedii - nejistě. A já se prostě utvrdil v tom, že jsem držka, jak o mně říkají kamarádi, a jednoduše jsem se jí zeptal, proč takhle nechodí i ven a patlá na sebe všechny ty černý věci. Odpovědí mi bylo, že je škaredá a ať se nesnažím omluvit, že na ní tak zírám tím, že si teď vymyslím lež, že je pěkná, protože ona moc dobře ví, že to dělám proto, že je hnusná. No civěl jsem jak cip. :O

Potom se mi rozpovídala o tom, že strašně nenávidí svoje tělo, že má na prsou strie, připadá jí, že má tlustý nohy, chtěla by být vyšší, protože se jí kdysi smáli, že je moc malá (měří asi 155 cm.. a mně to vždycky přišlo roztomilý :/), a tak teď pořád nosí podpatky a líčí se tak moc proto, že si bez toho připadá strašně méněcenná, ošklivá, malinká a nedůležitá. Že první společně strávenou noc budeme řešit tohle, to by mě vážně nenapadlo. Ke konci (což byly asi 2 hodiny večer) skoro i plakala, že neví, proč mi to vůbec říkala, že se vůbec odmalovávat neměla a že ví, že tomu určitě nikdy nebudu rozumět, ale právě díky make-upu se mě tenkrát odvážila oslovit. Že jí to staví sebevědomí.

Mám ji rád takovou, jaká je. Miluju ji.

Proto jsem nikdy k jejímu líčení připomínky neměl, protože je s ní legrace, je vtipná - ale není zlá, každýmu pomůže a zkrátka není jako jiný holky, co propařej celej víkend a jsou úplně vylízaný jak talíř od guláše. Je hezká.

Ale bez make-upu ještě víc. A já chci, aby si to taky myslela, resp. aby to věděla! Chápu, asi se na slečnu, která je i bez make-upu sebevíc hezká, pohlíží trochu jako na neupravenou, ptž časopisy plněj zmalovaná dě*ky, ale stačila by ji tak 1/5 z toho, co používá, kdyby se toho teda nechtěla zříct :(

Prosím pomozte, ona neslyší, když jí říkám, že je krásná. :/ A jak byla nejistá, když jsme tam spolu seděli, skoro jako někdo jinej... to mně z ní bylo pomalu taky do pláče. :D Ale asi by bylo divný, kdybyste tam spolu brečeli, ptž si myslí, že je škaredá.

Takže... jak jí mám pomoc? Napadl mě psycholog, ale co bych mu asi řekl? Dobrý den, tu moje holka se líčí jak běhna a je nesevědomá, pls udělejte s tím něco, já jdu zatim na jedno. Ahoj lásko, až budeš ok, tak mi brnkni! -_- Že ji cizí chlápek/ženská poví, že je hezká (přičemž jej stejně navštíví 100% namalovaná), protože to nařídím, asi moc nespraví.

Nějaké nápady? :)

Tomu, kdo mi pomůže, donesu kytku, bomboniéru a políbím mu nohy + vyleštím boty! :D

Jen prosím, ať už je sama sebou víc jistá...

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Tak normálně, neřekla bych že je to málo, ale hodně taky ne.

Zdravím. Každá žena se upravuje tak, aby se cítila co nejlépe. Vaše slečna je přesvědčená o tom, že jí to takto více sluší, že je třeba atraktivnější atd. Na rovinu a upřímně jí řekněte, že je to jen její pocit. Vám, že se líbí o hodně více nenalíčená. Že jí to více sluší, což je zase Váš názor. Pokud Vás má ráda a bude se chtít líbit především Vám, zamyslí se nad tím a třeba se začne líčit decentněji, až přestane úplně. Alespoň v době, kterou budete trávit spolu.V každém případě je to jenom její věc, jak chodí upravená a musí přijít sama na to, že nic se nemá přehánět. Zvláště ne tehdy, když to nemá za potřebí...Vy ji můžete láskyplně přesvědčovat, jak je hezká, když není zmalovaná, ale rozhodně ji nemůžete nařizovat vůbec nic..

doplněno 03.07.14 22:07:

Když je to pravda, tak proč by k ní nebyl upřímný? Naopak, slečna by to měla spíše ocenit. Líbí se mu taková, jaká je. Přírodní..Proč tedy hned rozchod? Pokud se mají rádi, měli by k sobě být i upřímní..Kdo jiný by jíto měl říci, samozřejmě citlivě...? Myslím si, že ji to může pomoci zvednout sebevědomí více, než když bude mlčet a v duchu se bude užírat tím, jak se mu nelíbí, že chodí zmalovaná a on jí to nedokáže narovinu říct..To je alespoň můj názor. Ale samozřejmě respektuji i názor druhých. Nemám s tím žádný problém.

oww

Říci mladé slečně, že se líbí o hodně více, když je nenalíčení, je tak trochu na malý rozchod.

hdwo
hodnocení

0x

Chlapče, dívka/žena má vždy pocit, že čím je více zmalovaná, tím je přitažlivější. To je prostě tak a ty to nezměníš. Zrovna tak si pamatuj, že když se tě zeptá, zda jí to sluší, tak nikdy nesmíš zapochybovat a vždy jí říci jak je krásná. Že to je OK, to nestačí - protože by si připadala jen průměrně. Tedy, ikdyby byla zmalovaná jak opice, vždy ji musíš chválit, jak úžasně vypadá a jak je báječná.

dustycz*
hodnocení

0x
Borce jsme na tom stejne. Ja si taky nevim, asi zaloz 1000 FB uctu a komentuj jak je krasna. Moje měla proste treba pres 100 liku, super KOMENTÁŘE a nic. Tohle neber jako radu, ale spis to že v tom nejsi sam...bud rad že se jinak normalne chova. To že se lici by mohlo byt i plus - chce aby se ti libila a to že se ti libi i normal nepochopi :)

dzordz*
hodnocení

0x

Bohužel, boj s větrnými mlýny. Některé poznatky, postřehy a názory, co se týče vzhledu, se mohou opakovat, tvrdit, dokládat, argumentovat.. a i když třeba po roce prohlásí, že dík a že to tak asi je, nadále budete mít pocit, že tomu uvnitř tak úplně (spíš vůbec) nevěří.

Kdybyste byl registrovaný, přidal bych ještě část komentáře soukromě.

damita
hodnocení

0x

Dovolte abych přidala vlastní zkušenost, byť nejsem náctiletá.

Mám normální „ksicht“,alespoň podle ostatních.Já však vím,že jsem ten typ,kterým říkáme „ popelka“. Když se namaluji, podotýkám,nepřeháním to, každý chlap se otočí. Pracuji v mužském kolektivu,a proto se do práce nemaluji.Nenosím sukně,hluboké výstřihy a nic podobného.Do mé práce se to ani nehodí,pracuji v lesnictví. Vždy jsem říkala, že chci aby mě brali podle toho co umím a jak dělám, nikov podle vizáže. A když se „upravím do podoby princezny“ ani kolega z práce ,který mě vidí každý den mě nepozná. Proto vím, že lichotky typu jak jsem úžasná a krásná, mě nechávají chladnou.O to víc si vážím lichotky, že vypadám hezky, když jsem „v civilu“.Můj současný přítel se kterým se znám velmi dlouho ,mě viděl vždy jen v civilu,jelikož jsme spolu pracovali. A ulovil mě na to,že jsem se mu vždy líbila „ obyčejná“.A to i v období kdy mi bylo zle,jak na duši tak fyzicky... Když jsme se později dali dohromady a vyrazili na první společnou akci a já ze sebe udělala „ princeznu“ byl to pro něj bobónek na dortu...

Tvoje slečna má sebevědomí na bodu nula, myslím že by jí pomohlo trochu psychologie.Každopádně netlač na pilu, protože se může stát, že si najde takového, který ji bude říkat,jen to co ona chce slyšet...Jste ve věku,kdy jakákoliv poznámka bolí a zanechává šrámy na duši...nechtěj aby si to nesla i do budoucna...

hodnocení

0x

Rikas ze ji milujes, tak to neres (Kofola). Je to sice reklama, ale neni to uplna blbost. Na tvem miste by jsem ocenil, kdyz je nenalicena. Nenasilne. Jee tone to ted tak slusi milacku. rohodne ji do niceho netlac, nebo ji zacnes jit na nervy. rekni ji tvuj nazor a zbytek nech na ni. Sebevedomi ji zvedej chvalou a chce to cas, hodne casu. Me to se zenou trvalo leta a muzu rict, ze tezko neco zpravis za mesic. Takze trpelivost, trpelivost, tolerance a laska.

hodnocení

0x

Fíha, v životě jsem netušila, že někdo může mít bez make-upu takový mindrák. Já sice bez něj taky nevyjdu z domu, ale je to hlavně kvůli akné a i když toho na sebe nanáším dost, už mi pár lidí řeklo "Cože, ty se maluješ?!".

Slečně bych asi neříkala, že je bez make-upu hezčí. Možná jednou, na rovinu a pevně, ale víckrát ne. Ona Vám to věřit nebude a časté opakování toho samého zavání nedůvěryhodností. Jeden můj bývalý mi tolikrát opakoval, že mi to sluší, až to jaksi ztratilo na vážnosti. Zatím bych to nechala být - to, že je přirozeně krásná, víte, tak ten make-up nějak pár měsíců vydržte. Kdyby to bylo naopak, bylo by to horší ;) Až spolu budete déle a budete si bližší, někdy bych ji zkusila požádat, jestli by kvůli Vám nemohla něco udělat - zůstat jeden den/večer/... nenamalovaná. Že se Vám to moc líbí a kdyby to pro Vás udělala, tak by to bylo moc fajn. Ale musela by ta prosba znít opravdu upřímně, zvlášť pokud má nízké sebevědomí, mohla by si myslet, že si z ní střílíte. Proto bych to nechala až na pozdější dobu, až Vám bude víc věřit.

pb®
hodnocení

0x

Každou ženu dokáže VHODNÝ makeup udělat krásnější. V 15ti se očividně ještě správně nalíčit neumí, proto bez makeupu vypadá líp, než s ním. A jestli si myslí, že je škaredá, pak jí právě láska někoho jiného může dodat sebevědomí. Co s ní? Já bych jí dotáhla k vizážistce, nebo jí to dala třeba k narozeninám. Tam by jí naučili, jak se má správně nalíčit, aby to líčení podtrhlo její krásu a nevypadala jak štětka. A taky se divím, proč jí s líčením nepomůže její maminka.

hodnocení

0x

Je to skratka v zenach.Oni sa rady nechaju dobyvat a maju radi pocit ked su dobyvane.Maju radi komplimenty,pozornost okolia atd. a aj preto sa nemaluje iba kvoli tebe.Ak jej krasu nepochvalis ty,povie jej to niekto iny.V kazdom pripade ak je skareda to nepovie nikto.

lucka321*
hodnocení

0x

Řekla bych ji normálně narovinu pravdu, co si myslíš. A to tak, že se ti líbí i normálně, když není nalíčená. Dokonce, že se ti to líbí i víc. Když příjde za tebou někdy nenalíčená, popřípadě večer až půjdete spát opakuj jí, jak je krásná, jak ani žádný make-up nepotřebuje, že se ti líbí taková jaká je, že se na tebe vůbec nemusí líčit.

hodnocení

0x

Kdo řekl, že se líčím?

Ahoj,

já myslím, že těch 16-17 let je z tohoto hlediska nejhorší věk. :-D Dívky často zkoušejí různé šílené kreace, a když nejsou dost "zmalované", mají dojem, že nemohou být hezké. Většinou potom dostanou rozum a také získají zkušenosti. Já třeba jsem si v tomto věku dělala černou tužkou silné obočí. Vypadalo to hrozně, ale mně se to právě velmi líbilo a nikdo by mě tehdy nepřesvědčil, abych s tím přestala. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]