Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny. Mému synovi je 11 let a má poměrně řídké vlasy. Má je takové odmala akorát že kromě toho že jsou řídké jsou díkybohu alespoň pevnější. Má je hnědé a středně dlouhé takže jde i docela vidět že nejsou moc husté. Existuje něco co by mohlo u kluka pomoct k hustším vlasům? Přemýšlím jestli ho teď přes léto alespoň ostříhat strojkem s nejmenším nástavcem úplně nakrátko (snad nebude namítat) ale nevím jestli je zrovna tohle cesta k hustším vlasům. Nemáte některá podobné zkušenosti? Mimochodem (jen pro zajímavost) jak stříháte vaše děti přes léto (nemáte tip na nějakou stránku na domácí sestřihy)? děkuji mockrát
Ostříháním vlasů na krátko ničeho nedocílíte, jen synovi ukážete, jak bude za 10 let vypadat. Vlasy ničím nezhoustnou. To by bylo na Nobelovku. Je třeba se o vlasy jen starat, zastříhávat a chránit před prudkým sluncem a chemikálie (tím nemyslím šampón). Až mu to bude v dospělosti vadit, jediné co mu zbývá, bude transpalantce. Podvejte se třeba na anglického prince. Před pár lety kluk k zulíbání, dnes vypelichaný mladý muž. A věřte, že na to má experty, kterým je jedno, co to stojí a vlasy stejně nemá.
Djw, vidím to jinak, princ (velmi sympatický před lety jako velmi mladý začal opravdu znatelně ztrácet vlasy, ale dnes jich má podstatně více. Vždycky si říkám, o koho je na světě už více pečováno, než o něj, a na těch vlasech je to fakt vidět, což mu přeju. Přesto Vaší "kritikou" prochází jako "vypelichaný", nejste až příliš krutý?
,,Já nevím,proč když někdo má méně vlasů nějak až tak být nešťastný.Copak za to může? A kde je mustr kolik má mít člověk vlasů.
Tím,že princ ztratil vlasy se přece nic neděje. za nějakou dobu lidi vlasy si myslím nebudou mít.
Já si třeba neumím představit jednoho pána,který nemá vlasy s vlasama.Dělá hovory v neděli na Primě..a je v telce. Záleží --co má v té hlavě.
A vůbec ,,je čím dál tím víc mužů i žen co o vlasy přicházejí. Nejlepší by bylo,kdyby si všichni od určitého věku holili i hlavy ,a nebylo-by lítosti nad řídnoucí hřívou. Když se holí i tam kde...
No, něco docela zajímavého na Vaší myšlence je, mně se třeba líbí, když muži chodí hodně nakrátko, téměř dohola, musí to být fantastická úspora času. Když si jen uvědomím, kolik času (a peněz) jsem dosud v životě věnovala svým vlasům, je to až "děsná" představa. Ale u ženy je to něco jiného, u chlapů jsem pro tu krátkou módu, dokonce mi to připadá více sexy, než dlouhé vlasy. Ale co napsat mamince tazatelce? Ostříháním se všechny vlasy zkrátí stejně, takže vypadají trochu hustší, takže já bych to asi riskla, nemusel by být hned dohola, ale tak 1,5 cm - 2cm by mohlo být schůdné, do školy pěkně naroste. Určitě ustřižené vlasy budou zdravější, protože konečky lépe dýchají. Také kartáčovat kvalitním, jemným kartáčem určitě prospívá, masíruje se pokožka. Kdysi mi to říkala hodně stará prateta, která jako mladá sloužila ve šlechtické rodině a musela denně dětem kartáčovat vlasy, padesátkrát každým směrem, proti růstu vlasů . Možná tím žádné vlasy nepřibudou, ale mělo by být dobře pečováno o ty, které máme. Jo a na to stříhání bych šla k dobré kadeřnici a stála bych u ní a hlídala, jak stříhá. Bude to fešák
, jinak souhlas, zavináči.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.