Grilovani v alobalu

Od: Datum: 28.06.14 14:08 odpovědí: 9 změna: 28.06.14 18:18
Dobrý den chceme večer grilovat koupil jsem krkovicku šlo by že bych ji naložil a zabalil do alobalu a pak ji v tom rovnou griloval? Díky za rady
Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 28.06.14 15:02
avatar

Maso je nejlepší naklepat, pomazat "pajcem" (marinádou) a nejméně na 24Hod. šoupnout do ledničky.

Pak každý díl zvlášť zabalit do alobalu a na gril... Tedy, když už ten alobal musíte nutně mít. Není totiž vůbec potřeba.

Navíc dnešní alobal je tenký, jak žiletka a pořád se trhá. Jen si přiděláte práci.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 28.06.14 15:47
avatar
U krkovicky není důvod ji grilovat v alobalu, ryba by smysl dávala. Alobal se přilepí a budete zklamání. Navíc to bude jako z pánve, protože si z kouře nevezme žádné aroma, tak proč to dělat? ;)
S tím naklepanim nesouhlasím. U řízků ano, ale na gril kdy chcete maximum stavy je to opakem. To je jako soused, který maso narezaval. Ale každý podle svých chuti. Jen to zkuste jednou i jinak, ať máte srovnání ;)
Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 28.06.14 16:41
avatar

Bude to dietnější, ale šťavnaté. Maso z alobalu nemá takovou opečenou kůrčičku a pokud ji chcete mít, tak ho tam necháte o chvíli déle. Problém je v dobrém zabalení, aby jste opravdu dobře utěsnil všechny skulinky, kudy by mohla vytékat šťáva. Na trhu je možné koupi alobal různé tloušťky. Z důvodu levné nabídky samozřejmě nabízejí ten nejlevnější, a tím pádem nejslabší. Také jsem si již naběhla, tak si již dávám pozor.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 28.06.14 17:29
avatar

Já to do alobalu nedávám ale dělám to v takových těch alobalových miskách.Zůstáva v nich šťáva a nekape do uhlíků.A tudíž to tolik nekouří a novoněné to je.Jakmile to udělláte čistě zabalené,tak jak už se tu píše,můžete to udělat rovnou na pánvi.Ty misky stojí kolem 50,-je jich tam 5ks a mají různé tvary.Já kupuji obdelníkové,ale mají i kulaté.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: romanajodlova
Datum: 28.06.14 17:32
Zdravím mám podobný problém akorát stim že nevím jak to nechat na malém ohni cca dlouho grilovat děkuji
 
Datum: 28.06.14 17:36
avatar
Nejde odpovědět, nevíme tloušťku masa, intenzitu tepla, stupeň propeceni. ;) viděl bych to na 2-3 minuty z každé strany, ale uvidíte i podle barvy a nejprve jedno rozriznete a posuďte. Bud uberte nebo přidejte čas.
Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 28.06.14 17:53
avatar

Podle mého je alobal dobrý akorát když potřebuješ větší kus masa(např kýta) v prudkém ohni tzv "rozpálit",a pak alobal dolů a pěkně pomalu dodělávat.A ještě jeden můj názor. I když vím, že zastánci všeho zdravého nebudou souhlasit. Mezi masem a rozhžaveným uhlím,dřevem,briketami,nemá cokoliv jako alobal, nebo alobalová miska co dělat. Maso má být očouzený žárem,kouřem a vším tím nezdravým co z toho grilu vychází. To je teprv to pravý grilování. A ještě pěkně chlazený s pěnou a život je hned krásnější.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 28.06.14 18:18

Dobrý večer.V alobalu jsem dělal okořeněné kuře ,Vy krček.Nejlepe to bude v horkém popelu.Můžete přidat např.cibuli,zeleninu ať to hezky chutná a má "šmrnc".

doplněno 28.06.14 18:19:

had186 má fajný názor.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.