Nejste přihlášen/a.
Maso je nejlepší naklepat, pomazat "pajcem" (marinádou) a nejméně na 24Hod. šoupnout do ledničky.
Pak každý díl zvlášť zabalit do alobalu a na gril... Tedy, když už ten alobal musíte nutně mít. Není totiž vůbec potřeba.
Navíc dnešní alobal je tenký, jak žiletka a pořád se trhá. Jen si přiděláte práci.
Bude to dietnější, ale šťavnaté. Maso z alobalu nemá takovou opečenou kůrčičku a pokud ji chcete mít, tak ho tam necháte o chvíli déle. Problém je v dobrém zabalení, aby jste opravdu dobře utěsnil všechny skulinky, kudy by mohla vytékat šťáva. Na trhu je možné koupi alobal různé tloušťky. Z důvodu levné nabídky samozřejmě nabízejí ten nejlevnější, a tím pádem nejslabší. Také jsem si již naběhla, tak si již dávám pozor.
Já to do alobalu nedávám ale dělám to v takových těch alobalových miskách.Zůstáva v nich šťáva a nekape do uhlíků.A tudíž to tolik nekouří a novoněné to je.Jakmile to udělláte čistě zabalené,tak jak už se tu píše,můžete to udělat rovnou na pánvi.Ty misky stojí kolem 50,-je jich tam 5ks a mají různé tvary.Já kupuji obdelníkové,ale mají i kulaté.
Podle mého je alobal dobrý akorát když potřebuješ větší kus masa(např kýta) v prudkém ohni tzv "rozpálit",a pak alobal dolů a pěkně pomalu dodělávat.A ještě jeden můj názor. I když vím, že zastánci všeho zdravého nebudou souhlasit. Mezi masem a rozhžaveným uhlím,dřevem,briketami,nemá cokoliv jako alobal, nebo alobalová miska co dělat. Maso má být očouzený žárem,kouřem a vším tím nezdravým co z toho grilu vychází. To je teprv to pravý grilování. A ještě pěkně chlazený s pěnou a život je hned krásnější.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.