Nejste přihlášen/a.
Ahoj, budete malovat můj a ségřin pokoj. Moje nej. barva je modrá takže chci modrý.. jenže se mi líbí i zelená.. nebude to divné tyto dvě barevné kombinace? Udělala bych to tak že vždycky ty protější strany budou stejné.. nebo aby ta zelená nebyla taková výrazná tak dát hráškovou? Nebo nějakou variantu z modrou... Poraďte ) děkuji
Rozhodně bych nedoporučila malovat celý pokoj, ale třeba jen protilehlé stěny, každou jinak, zbytek bílý, jednou jsem tu chybu udělala, mám ráda zelenou a celý zelený pokoj byl i na mě moc , hodně se tím prostor zmenšil, tak postupně ubírám a zamalovávám bílou. Jinak na té zelené, (hrášková) mám abstraktní obrazy - stínovaně tyrkysové až královská modř a vypadá to moc pěkně.
Vyzkoušej, pak pošli fotku
třeba toto vypadá moc pěkně:
Ale jsou to prostornější místnosti.
Tak ať to dobře dopadne
Dobrý den, Vy asi neznáte tu říkanku: "Zelená a modrá - pro blázna dobrá."? Jinak, jak už je uvedeno, udělejte si to po svém, protože na to budete koukat hlavně Vy a sestra. Něco se dá zachránit i za pomoci jinak barevných doplňků nebo nábytku. Zdravím!
doplněno 27.06.14 14:22:elda - já tu říkanku znám od školky a Vaše mamka možná také. Zkuste si to vymalovat takto a uvidíte, jak se Vám to bude líbit a jaký to bude mít úspěch u návštěv. Můžete říkat, že je to teď moderní.
Ahoj,
hodně záleží na tom, jaké odstíny zvolíš. Místo čistě zelené bych zvolila mírně modrozelný odstín, nebo naopak místo čistě modré mírně nazelenalý. Jinak pamatuj na to, že modrý pokoj bude působit studeně, hlavně v zimě. Zelená je v tomto ohledu příjemnější.
Jinak tady máš většinu běžně používaných odstínů barev (je jich tam hodně). Můžeš si to pro lepší představu nějak nakombinovat modnipeklo.cz/...
Hodně záleží na dispozicích pokoje. Já měla tmavý pokoj na východ (sluníčko tam svítilo asi dvě hodiny ráno, a to jen v létě - vždy jsme věděli, kde bude kočka mezi devátou a jedenáctou ) s jedním oknem a moc moc jsem chtěla asi v 17 modrou. Klidně slaboulinkou, ale modrou. Malovalo se za mé nepřítomnosti a malíř řekl, že do toho nepůjde. Udělali mi tedy modrá futra a musím říct, že jsem za to byla vděčná, i ta futra ten pokoj ztmavila. Je to šíleně chladná barva. A zelená? Ani hráškovou ne (max. pokud máte opravdu hodně světlý pokoj), nebo hodně pastelový odstín. Každopádně ne obě barvy. Ale ano, je to Váš pokoj, takže jestli jste ochotná to pak vydržet (a co sestra?), popř. si z vlastních peněz zaplatit přemalování, jděte do čehokoliv, co se Vám bude zdát hezké a příjemné.
je důležité jakou barvu máš nábytku a také barvu dolňku pokud budeš mít takto pestré stěny nebudeš si moct dovolit jiné barvy aby to nevypadalo jako v cirkuse. Vhodná kombinace by mohla být tyrkisová a třeba taková zelená jako je na obrázku.
Pokud nemáš zkušenosti mohl by to být problém potom se drž barevného kruhu. Barvy proti sobě se k sobě hodí (tzv. komplementární ) a zaručeně s tím nic nezkazíš... ve tvém případě bych použila již zmíněné barvy nahoře a pak doladila doplňky do červených žlutých oranžových odstínů (ale zas to nepřehánět) pokud by to tak provedeno nebylo, pokoj by byl příliž studený (ačkoli zelená se řadí mezi studené i teplé odstíny (neutrální) záleží zdali ji podpoříš žlutou (hrášková) či nikoli. Snad bude stačit
Tak já tedy ani jednu,,,,jedině kdyby to byla ložnice ,tak asi modrou, Já ty barvy jaké dneska jsou a lidi s i malují já bych se musela asi vystěhovat.Na velkých místnpstech to ještě jde ,ale panelákový pokoj tak to ani ve snu, Já mám vše bílé.. a tím nic nezkazím ..pak si může člověk více dovolit v doplňcích.
To já bych asi nedokázala mít všechno bílé... bylo by to pro mě takové divné.. právě že máme velký pokoj... a taky dost vysoký...
Víš co, jdi do toho a kdyžtak to jde vždycky přemalovat já měla v dětství růžovej pokoj a líbilo se to. Pak bys dala na Naše rady a stálo by to za houby. :D
Já jsem pro, ale raději světlý odstín. V minulém bytě jsem si vymaloval na zeleno a teď mám na světle modro a oboje je paráda, prostě z těch barev vyzařuje klid a pohoda Zvlášť když máte ten pokoj větší, s vyšším stropem. Jen je asi fajn nechat strop a tak 20 cm od stropu bílou, čili ty barevné stěny nedělat až úplně ke stropu, ale ukončit tak 20 cm před hranou stropu a dále pokračovat bílou
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.