Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nevím jak začít

Od: ameli odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,

mám problém se vztahy s ostatními lidmi ve svém životě. Už od školky mi bylo ostatními dáváno najevo, že jsem míň než oni, ano, ve školce jsem možná byla nejtlustší, ale taky jako jediná jsem uměla mluvit bez vady řeči a již od 2,5 let jsem se sama dokázala najíst příborem(lžíce, vidlička, nůž), nikdy jsem však nedala ostatním najevo, že si myslím, že jsou něco míň než já. Základní školu jsem prošla s dětmi, které byli se mnou ve školce, někteří ne, to ale nemění nic na tom, že jsem neměla žádné kamarády, ničili mi věci a kradli peníze. Ale vydržela jsem to do poloviny 9. třídy, pak jsem se zhroutila, byla jsem odeslána na psychologii, sezení a vyšetření mi nepomohlo, byl z toho vyvozen jediný závěr - že to musím vydržet. Ještě na základní škole se mi podařilo zhubnout na normální váhu, měla jsem i dobrou kondici, nicméně poznámky ostatních o tom, že jsem tlusté prase mě přiměly se vrátit zpět k původnímu stylu života.

Na střední škole jsem byla ve třídě s pár spolužáky ze základní školy, již od začátku se snažili mě vyčlenit z kolektivu, pomlouvali mě. Bavila jsem se pouze s jednou holkou z celé třídy, té se situace ve třídě nelíbila, nicméně mě nepovažovala za svou kamarádku, ačkoliv jsem se snažila s ní jednat hezky a naše rozhovory měly stále nová témata, snažila jsem jí i pomoc, když ona potřebovala, ale jakékoliv prosby z mé strany o pomoc byly z její strany brány negativně. Po maturitě mi sdělila, že se mnou nechce být dále v kontaktu, po 5 letech si vzpomněla, že by v kontaktu zůstat chtěla. Nevím, co si o ní mám myslet.

Ke konci střední školy jsem si vyzkoušela vztah s mužem. Byla jsem nešťastná, neuváženě jsem začala sexuální život a muži se mi zhnusili.V průběhu střední školy a bakalářského studia se mi podařilo přibrat 30 kg. Kamarádky z vysoké školy se na mě po státnicích vykašlaly, můj zdravotní stav nemá řešení, zůstala mi jediná radost - a to brigáda. Nemám přátele. Tohle celé na mě působí jako bludný kruh, ze kterého se potřebuji dostat ven, ale nevím jak začít.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

janplinto*
hodnocení

1x

Lidé jsou neskutečný ksindl, to je bez debat, ale tady vidím chybu u vás. Podle všeho sama sobě nedokážete odpovědět na stěžejní otázku, co vlastně chcete. Chcete se přátelit s lidmi a howgh, nebo se hodláte obklopit lidmi dle vašich představ. Možnost B je samozřejmě zcela nereálná. Buď tedy snížit nároky na budoucí kamarády, nebo jakékoliv vztahy vzdát. Pokud chcete vědět, jak začít, samozřejmě se nabízí nejsnazší cesta tam, kde již některé kontakty jsou - jistěže na brigádě. *slunce*

doplněno 20.06.14 19:49:

Jednu jistotu vám mohu poskytnout, byť příliš povzbudivá není - lidé se nezmění. Ani jako celek, ani jednotlivci.

ameli
hodnocení

Jedním jsem si jistá - nechci se vracet a stýkat se s někým z minulosti. Mě chybí přátelství - oboustranná komunikace, společné zájmy a zážitky. Myslíte, že očekávám příliš? Právě tohle nedokážu odhadnout.

Asi jsem lehce manipulovatelná, co se týče citů, zatím toho využil každý, kdo mohl. Ta osamělost bude souviset s tím, že jsem přestala lidem věřit. Takové to "mě na tobě záleží", "mám tě rád/a", mě přímo nutí k tomu nevěřit.

milan23*
Kup si psa.
S PP, můžeš jezdit na výstavy, klubové akce, poznáš spoustu nových přátel, můžete spolu sportovat a hlavně tě bude mít rád.

amadeus*
hodnocení

1x

Soucasna doba a konkurencni prostredi ve vsech aspektech zivota nas nuti rvat se o sve misto na slunci. Je to pravdepodobne duvod, proc se lidska rasa tak rychle vyviji a je tolik progresivni, ale ma to spoustu stinnych stranek. Spolecnost automaticky sama vyclenuje slabe kusy, ktere se nedokazi branit. Lide si k vam dovoli jen tolik, kolik jim dovolite sama. Pokud se nebudete branit a budete brat hloupe posmesky vazne, tak vas to znici. Necekejte, ze se za vas nekdo postavi, ze to za vas nekdo vyresi. Vsechno si musite udelat sama.

1) zdokonalujte se - sebevzdelavani, cviceni, slusne oblekani.

2) ustrkum se brante! Pokud by si nekdo dovolil mne ukrast penize na svacinu, ztratil by pri tom par zubu. Pokud se vam posmivejte, pripravte si chytrou odpoved, nebo vyrazte do protiutoku.

3) pratele nejsnaze najdete pres spolecne konicky.

4) pokud nevyjde ani jedno, vzdycky je tu moznost hodit upne vsechno a vsechny za hlavu, sbalit si svych pet svestek a vydat se nekam daleko do ciziny, kde muzet zkusit zacit znovu. Mozna to nevyjde, ale mate co ztratit?

mjpo
hodnocení

0x

Začněte tím, že dramaticky zhubnete. Jelikož je doba (a dlouho bude), kdy je prioritou vzhled člověka a jeho schopnost se umět přetvářet a druhé s elegancí okrást, nezbude vám nic jiného, než být stejná jako oni. Pokud tohle pochopíte, bude se vám dobře dařit a nakonec budete spokojená. Veřte (a to ve vší úctě k vám), že dobrá duše dnes nemá moc šancí.

covasbavi
hodnocení

0x

Brigáda kde a jaká? Jediná radost brigáda, teda práce na dohodu .Ptám se proto, že než Vám poradím, chci vědet co Vás baví?

ameli
hodnocení

Hlídám dítě. Ale není to takové to sedět a koukat, ale vymýšlím zábavu(chodíme na hřiště, do parku, na nákupy, hrajeme si, tancujeme, když je to delší tak i uspávám), připravuji jídlo.

hodnocení

0x

Ahoj:) Zaregistrujte se zde "U nás." Jsou tu príma lidičky a je tu i dobrá zábava,pro začátek myslím dobrý tip ;)

zdenkakv*
hodnocení

0x

Tak vše, co tu uvedli shora je pravda. Myslím, že člověku vše je dáno člověku do vínku datumem narození - hodně napoví i astrologie, jestli je introvert nebo extrovert a jak vnímá povahy jiných kolem sebe. Jestli je tolerantní nebo kritický, na všem hledá chyby a pod. Zkuste třeba i kineziologii, dobrou kartářku nebo psycholožku. Hledejte lidičky, které mají podobné zájmy - sport, ruční práce, zvířátka. Já válčím celý život s lidičkama také, vadí mi vychytralost jedinců, pravdomluvnost, lezení kolegyň do zadku nadřízeným a tak se pak od nich distancuju a zjišťuju, že těch bezproblémových je hodně málo.

doplněno 22.06.14 21:08:

také mě napadlo - zkuste se usmívat, být veselá, flirtovat ... hned je lepší nálada

lotus*
hodnocení

0x

A co začít na internetu? Najít si kamaráda/kamarádku online, jenom pro komunikaci, o vzhled přece pokaždé nejde...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]