Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, už dlouho bych chtěla navštívit psychologickou poradnu, ale mám problém. Nevím jestli je nutné to, aby o mém navštěvování psychologa věděli rodiče, když ještě nejsem plnoletá. Je mi 17 a nechci aby o jakýcholiv mých problémech věděli rodiče. Děkuji za odpověď.
Děkuji za odpovědi. Ráda bych se svěřila rodičům, ale ano, mám k tomu důvody, proč to tak neudělat. Můj problém se netýká alkoholu, drog nebo věcí podobného typu. ...Nechci tady můj problém ale více rozebírat vzhledem k tomu, že je tato stránka veřejná. Nejspíš mi nezbyde nic jiného, než se obejít bez odborné pomoci, jak tomu bylo do teď, a počkat si na to, až dosáhnu plnoletosti.
Až dosáhneš 18ti let, zajdi za svým praktickým lékařem a chtěj žádanku k psychologovi. Pokud je psycholog napsán přes obvoďáka či jiného lékaře, sezení či terapii hradí zdrav. pojišťovna. Čekací doba je poměrně dlouhá, může být i několik měsíců.
Pokud se rozhodneš pro psychologa bez doporučení obvoďáka a jednodušše se sama rovnou objednáš k psychologovi, budeš platit. Jako samoplátce čekej za 1 hodinu sezení velkou "pálku". Zde jsou objednací lhůty spíše kratší
Rozdíl je ještě v tom, že u obvoďáka zůstává záznam o psychologovi ve tvé zdravotní dokumentaci. Pokud obvoďáka vynecháš, zaplatíš si sama, tak se nic do zdravotní dokumentace neznačí...není žádná povinnost hlásit návštěvy psychologa u obvoďáka. Záleží na tobě
Kristy, trošku tuším, že ten problém souvisí také s tím, že nemáš s rodiči takový vztah, aby ses jim svěřila... Ale plně to chápu. Mohu doporučit jen třeba zkusit internetovou poradnu nebo server www.Psychologie.cz, kde bývá plno podnětných článků, příběhů ze života, konkrétních dotazů a odpovědí psychologů...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.