Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Znamená to, že jsem vypočítavá mrcha...?

Od: life007* odpovědí: 20 změna:

Dobrý den,

ve zkratce popíšu o co jde. Je mi 30 let, mám 4letou dcerku. Bohužel její otec je bývalý gambler, se kterým jsem si užila své, živila jsem ho a ani teď, když přestal hrát a pracuje, tak o malou nejeví extra velký zájem. Když byl malé rok, odešla jsem od něj a našla si nového přítele. Vše klapalo do chvíle, než se mi přestalo dařit v podnikání a odkopl mě. Teď jsem sama, pracuji na poloviční úvazek a mám všeho nad hlavu. A pointa? Než se seznámím s dalším mužem, chci aby byl zajištěný, abych konečně cítila v někom oporu a dočkala se třeba i druhého miminka (které si moc přeji).

Znamená to, že jsem špatná, měla bych mít výčitky, že takhle uvažuji?

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

5x

Dobrý den, ne, mrcha nejste - dostala jste konečně rozum! Zdravím!

doplněno 17.06.14 11:20:

Nemáte zač. Myslím, že uvažujete spravně. Zatím jste byla v pozici toho, kdo dává. Vy si musíte najít někoho, kdo bude dávat Vám - a nemusí to být jen to hmotné. On má být tou oporou (stromem). Pokud nejdete vysloveně po majetku, tak mrcha nejste - jen chcete jistoty pro sebe a své dítě. A to je pochopiltelné i přijatelné.

life007*
17.06.14 11:16
hodnocení

Děkuji :)

hodnocení

4x

Rozhodně ne! Asi bych také byla za mrchu vypočítavou, protože jsem se také vždycky starala o to, jaký má majetek. Ne proto, abych se kochala perlami, zlatem a stříbrem, ale proto, že bych takhle poznala, že umí pracovat, že se práce nebojí, že neprohrál, nepropil, neprošustroval. Že je to slušný, pracovitý chlap. Jak jinak se to pozná?! Jedině tím, že se zaopatřil.

Nojo ale co když se ,,zaopatřil" nepoctivě?!?!?!?

life007*
hodnocení

Přesně tak, chci konečně přítele, na kterého můžu být hrdá a věřit mu.

hodnocení

2x

Rozhodně ne, jen uvažujete realisticky a ve prospěch svého dítěte. Já jsem tak kdysi neudělala, a hořce teď lituji, protože jsem leta žila sama se synem, a na ty roky vzpomínám nerada, jako na osamělé roky plné dřiny, abych nás oba uživila.

Mnoho štěstí.

life007*
hodnocení

Také mám strach, že budu dlouho sama a doplatí na to jedině malá.

ben®

Dobrý den, dejte si velký pozor s tím výběrem vhodného partnera. Pokud budete spěchat a trápit se samotou (nebo se ji obávat), tak si můžete zase naběhnout. Ani oběť děcku není na místě. Zvažte, jestli by to nemohl být např. muž, který už vychovává jedno vlastní dítě - a je zajištěný i dobrý rodič. Záleží na tom, jestli máte schopnost dát lásku i cizímu děcku.

A snad i pozor na mladé kluky - volte s rozumem, ale ne "vyčůraně". Zdravím!

zlobrobecny
hodnocení

0x

přeneste si to do pravěku. Budete chtít chlapa, co skolí mamuta, zajistí vám přísun stravy (z lovu myšleno), kožešiny. Jeskyň ve které budete schopna přečkat i bouře...

Takového chlapa hledáte. A rozhodně nejsi mrcha!

Rozhodně nechcete chlapa, který neskolí mamuta, uteče, bude vás nutit lovit mamuty, obstarávat kožešiny, jídlo, a dokonce aby jste našla i nějakou jeskyni která odolá bouři protože ten přístřešek pod stromy co měl poslední bouře odnesla. Potíž ale je v tom že vyhlídnutou jeskyň ukořistí jiná tlupa a dotyčný chlap uteče, protože zjistí že nejsi schopna zajistit jeho potřeby.

Toto si zažívala...

Je to sice komické, pro někoho hloupé ale nejlíp to vystihuje situaci... takže nýnější uvažování je správné!

life007*
hodnocení

Nezní to vůbec hloupě a Váš popis je opravdu výstižný... Děkuji :)

hodnocení

0x

Hmm, zajištěného chlapa jo?

Zaměstnávám 16 chlapů 32-45 let.

Všichni do jednoho-chlast, exekuce, dluhy, zálohy.Hlavně že balí holky na každém kroku, takže zajištěný chlap bohužel není naivní a je jich minimum...

ukulele*
hodnocení

0x

Dobrý den, zajímavý dotaz a zajímavé odpovědi. Říká se, že na každého někdo čeká, nebo tak nějak. Nevím jak to napsat, aby se na mě nesnesla velká vlna kritiky, ale mě se to moc nelíbí. Pokoušel jsem se seznámit a na první schůzce se mě hned jedna ptala, jak mám vysoký plat, jak jsem zajištěnej, kolikrát do roka jezdím k moři, jaký mám auto, jak staré, jestli si vezmu hypotéku a pořídím si dům, kdy by ona chtěla bydlet, nó vyrazilo mi to dech ! Sice hledám partnerku, ale abych byl sponzor jejích tužeb, tak to zase ne. Chci mít někoho, na koho se budu těšit, kdo mi bude rozumět a já jemu, kdo se mnou bude mít aspoň pár společných zájmů, ale 100% sponzor být nechci. Ale asi jsem divnej.

Jednou se mi líbil jeden člověk. Už jsem nebyla žádný diblík, jedna dcera byla už z domu a druhá dostudovávala. S tím člověkem jsme byli na kafe a byl to hezký večer. Na druhé rande mě pozval k sobě domů. Nevypadal na násilníka, tak jsem souhlasila. První dojmy z bytu: úžasně čisto, útulné přítmí. Druhý dojem: v obýváku stará sedačka, na ní deka, malá, hodně stará televize na dětské stoličce. Starý peřiňák z nějaké sestavy. Spousta kytek nastavěných kolem stěn. Ten člověk byl zdravý, pracující, rozvedený nějakých 10 let. Zablikalo mi světýlko někde vzadu v hlavě. Jakože co s výplatami za mnoho let udělal? Třetí dojem: udělal bezva silné kafe a přinesl láhev meruňkovice, byla žlutá, takže to destilát nebyl. Ťukla jsem si s ním, ale nenapila se. (Kdysi jsem se s meruňkovicí pohádala a od té doby ji nemůžu). Zas až tak mu to nevadilo a láhev, poměrně rychle, vyjel sám. Z toho příjemného člověka se stal neuvěřitelný mluvka a hrdina s velkým H. A začal nadávat na bývalou, že ho opustila i s dětmi, které on velice miloval a jeho matka ho taky vyhodila, že jsou obě stejné hysterky, že on má pití pod kontrolou.A že klidně přestane, když si vezme do hlavy. Měla jsem už alkoholika, na své pouti životem za sebou, takže jsem udělala strašnou věc. Nemohla jsem si pomoci. Rozesmála jsem se, nemohla jsem se zastavit a s tím smíchem jsem odešla. Ještě na chodbě jsem ho slyšela řvát. Schválně si typněte, kam ty výplaty dal? Co s nimi udělal?

Je to jasné, peníze se utopily v chlastu.

Ale pro paní - já bych vzniklou situaci nehrotila a nehledala muže za každou cenu. Máte přece dcerku a s tou bych si vytvořila takovou malou rodinu. Nikdo by vás netrápil, žily byste spolu po svém.

A může se stát, že jednou nějakého příjemného muže poznáte. V té době bude dcera už třeba na studiích či z domova a Vám bude společnost muže o to víc příjemnější, nebudete se cítit tak sama.

Proto "nelovte", uvidíte sama, co na Vás v životě čeká. Po dvou kotrmelcích bych si opravdu s chutí užívala jen tu svou holčičku a čekala, až to jednou přebolí.

Zjištění si majetkových poměrů nepovažuji za vychytralost. Ne se honit za bohatstvím, ale zároveň se nedat nachytat na nějakého lumpa bez majetku. Prostě taková zaltá střední cesta.

Uvidíte, že ho třeba najdete. Nehledá se ale už tak snadno, jako v 18. Něco je rozebrané, něco zklamalo a něco je odpad. Ale najde se. Budete jen muset být víc obezřetná. Jaga.

life007*
hodnocení

Dobrý den,

po mých zkušenostech se mi ale nemůžete divit...

ivik*
hodnocení

0x

Budu se asi trochu opakovat s tím,co vám radí ostatní.Ze své vlastní zkušenosti vám radím,abyste byla VELMI opatrná.Já jsem se rozvedla ve 30 letech a dnes je mi 50.Za 20 let jsem neměla štěstí poznat normálního chlapa.Kolem sebe ,(tím myslím v zaměstnání,v okolí ,kde bydlím atd.) to byli a jsou samé existence spojené s chlastem,automaty.Druhá kategorie jsou ženáči,kteří by si chtěli jen užívat.Třetí kategorie jsou neschopní líní paraziti,kteří by chtěli slepici,která bude snášet zlatá vejce. nejsou jen zlatokopky v ženské podobě,ale i chlapi jsou takoví.Podotýkám,že jsem vcelku dost pohledná,pracovitá,pořádná,soběstačná a vedu normální život.A už vůbec lehce nenajdete takového, který bude mít rád vaše dítě.Mám kamaráda, který se před 2 roky rozvedl a našel si paní s 2 dětmi. zpočátku jeho nadšení neznalo mezí.Mluvila jsem s ním znovu asi před měsícem a vše je jinak Problémy se vztahem k jejím dětem se staly problémem č.1.Takže vám popřeju hodně úspěchů:).Ale nebuďte naivní a buďte ve střehu.

doplněno 18.06.14 08:15:

Ještě doplním,že pracuju mezi 30 ženskými a asi polovina je rozvedená a zkušenosti mají úplně stejné...

life007*
hodnocení

Jsem už velmi opatrná, možná až příliš. Vždy jsem toužila po úplné rodině, kterou jsem neměla a chtěla jsem ji dopřát svým dětem...bohužel to nedopadlo a jsem z toho velmi rozčarovaná :(

ivik*

Chápu vás,mám stejné pocyty a zkušenosti,ale je lepší být rozčarovaná,než si zase nabít nos...Jste na tom stejně jako mnoho jiných,prostě to tak bývá a není recept na to, jak to změnit,jak najít toho pravého člověka.Držím vám i přes to palce:))

doplněno 18.06.14 10:04:

oprava:pocity,to písmenko tam skočilo omylem:)

life007*
hodnocení

Děkuji za podporu :)

lotus*
hodnocení

0x

Znamená to, že jste rozumnější než předtím. Přeji, aby vám to vydrželo opravdu i při výběru partnera/otce dalšího dítěte.:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]