Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bolest palce u nohou - jak od bolesti?

Od: rezinka2* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, můj problém se týká několik let někdy až ukrutné bolesti kůstek u palců u nohou. Mnoho let jsem chodila na vysokých podpatcích, pak mi stanovili příčně plochou nohu, na revmatologii i u ortopeda mi brali odběry, kde nic závažného nenalezli. Prošla jsem i rtg vyšetřením, které jen potvrdilo příčně plochou nohu, již léta speciálně na mne dělané ortopedické vložky. Kůstky jsou vystouplé, často po chůzi zčervenají a někdy si nemohu ani obout v obuvi žádné střevíce, protože mi to vystouplost a bolestivost těchto kloubů zabrání. Zatím mi ortoped nedoporučil ani operaci těchto kloubů, přestože z ní mám velké obavy - říká se, že ta operace hodně bolí a pak ty kůstky opět narostou. Poraďte mi, prosím, dá se s tím něco dělat? Moc děkuji za odpovědi :)

doplněno 16.06.14 00:52:

Omlouvám se, vypadlo mi tam slovíčko - Má tam být - , již léta nosím speciálně na mne dělané ortopedické vložky.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Moje maminka měla takové kůstky, odoperovali jí je, za rok narostly znovu. Bolelo to 2x. Po operaci a pak, když narostly, velmi rychle, znovu. *plac* Já ji mám na jedné noze také. Dcera se ptala paní primářky z rehabilitace, co s tím a ona vyzula své speciální cukle a povytáhla nohavice a pravila "Nic se nedá dělat". Měla je také a dost strašlivé. Řekla, že když začnou bolet tak - úplně všechno, co jste napsala vy, že jste absolvovala. A pak je zase chvíli klid. Je to smutný příběh.

doplněno 17.06.14 07:37:

;) Ráda jsem napsala svou historku. Člověk se snad ani nedovede smířit s tím, že je něco dáno, je to konečné, neřešitelné. Zvláště pak, když je to bolestivé nebo fatální.

rezinka2*
hodnocení

Dobrý den :)

Moc děkuji za Vaši odpověď. Mám obavy, že máte pravdu, protože již dlouho pátrám po odpovědi, abych se těchto bolestí zbavila, ale myslím si, že všechno, co píšete, jen potvrzuje, že se s tímto budu muset již vyrovnat.

Takže proto i ti lékaři se do takovéto operace nehrnou, protože vědí, že může být skutečně hůř.

Jsou prostě věci, kterými nehneme, i kdybychom proto udělali cokoliv.

Proto přeji všem, aby je tento problém zcela minul, ale pokud už přijde, aby ty bolesti byly snesitelné nebo co možná nejpozději, jak se dá.

Ještě jednou moc děkuji :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]