Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oddálení menstruacce

Od: sander odpovědí: 4 změna:

Ahoj chtěla jsem se zeptat na několik otázek ohledně menstruace protože jedeme na dovolenou a mám ji zrovna mít.

1. Byli jsme na horách u tety, já jsem měla menstruaci dostat hned první den co jsme tam přijeli jenže jsem ji nedostala (zpozdila se mi a dostala jsem ji až asi tři dny po té co jsme přijeli domů). Myslíte že se mi zpozdí takhle i na té dovolené?

2. Byla jsem u dědy a tam jsem pila čistou vodu s vymačkaným citrónem. Menstruaci jsem měla 3.den a skoro se mi jakoby zastavila. Když na dovolené budu pít citrónovou šťávu, myslíte že se mi ta menstruace zastaví?

3. Může mi moje dětská lékařka předepsat prášky na oddálení menstruace?

4. U gynekologa jsem ještě nebyla. Musí být u předepsání prášků prohlídka?

5. Nemůže zajít pro ty prášky moje mamka nebo babička?

Předem díky za odpovědi za tyto otázky :)

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

K první otázce - změna prostředí, mívá na menstruaci vliv - takže buď ji žena dostat třeba vůbec nemusí nebo ji dostane dříve než má a nebo naopak později. Jak tělo zareaguje, se ale s jistotou říci nedá.

Ohledně citronu, to jsou takové babské povídačky, mně nikdy nic takového nepomáhalo a je to často o souhře náhod než že by to mohlo sloužit jako návod.

Prášky na oddálení menstruace, může předepsat jedině gynekolog. On má za to zodpovědnost, takže ti je určitě nepředepíše, pokud tě osobně neuvidí (babička nebo maminka ti je vyzvednout mohou, ale až poté, co tě uvidí lékař). Rozhodně se takové návštěvy nemusíš bát, prohlížet tě nemusí. Možná se tě bude pokoušet přesvědčit, aby sis oddálení menstruace rozmyslela, protože se to dělá za pomocí hormonů a pro tělo to určitě není nic dobrého.

Já mám osobní zkušenosti jen s oddálením menstruace pomocí hormonální antikoncepce a jsem z toho úplně vyléčená, protože se mi tím menstruace rozhodila a špinila jsem i uprostřed cyklu.. Je lepší, si tu mentruaci odbýt s pomocí tamponů než nějaké experimenty..

hodnocení

2x

Léky na oddálení menstruace jsem jednou použila, bylo mi tehdy asi 40 let. Dovolenou jsme trávili na Sázavě, chatičky, kadibudky, žádná umývárna, hygiena a celková koupel nanejvýš v Sázavě. Proto jsem chtěla tento problém oddálit.

Musela jsem ke gynekologovi, dělal mi prohlídku. U tebe vzhledem k Tvému věku, se asi bude jen ptát, případně vyšetření přes konečník. Recept na léky Ti může napsat jenom on, volně se neseženou.

Vzpomínám, že jsem léky začala brát asi 5 dní před předpokládanou menstruací, denně 1 tabletu. Když jsme měli už jet domů, předposlední den jsem vysadila. Do 3 dnů se mělo krvácení objevit. A skutečně se tak stalo. Žádné vedlejší účinky. Další měsíc byl datum menstruace podle toho předchozího posunutý.

Tak ať máš pěknou dovolenou. Jinak je pravděpodobné, že změna klimatu menstruaci urychlí a dostaneš ji dříve, než čekáš. Je to pak značně nepříjemné, lepší tomu předejít. Jaga.

tlapka*
hodnocení

1x

Ahoj, Sander. Dovolená může ovlivnit mensturaci - opozdit nebo urychlit, častěji spíše urychluje. Hlavně, pokud se jede na hory nebo k moři, prostě do výrazně jiného prostředí. :) To s tou citronovou vodou, nevím, o tom jsem nikdy neslyšela.

Kolik Ti je? :) V 13 Ti určit lékařka prášek nenapíše, v 16 už by možná mohla - ale není o co stát, je to chemický sajrajt a může Ti to rozhodit měsíčky na delší dobu. Není možné na dovolené používat tampony? A vzít si léky proti bolestem, jestli na ně trpíš? Prostě těch pár dní přečkat? Tím to nechci zlehčovat, sama vím, jaké nepříjmenosti a stavy to může způsobit.

Pro prášky Ti nikdo zajít nemůže, musíš osobně a prohlídka (hlavně založená na konzultaci, pokud jsi panna) se provést musí. Je třeba určit, zda jsou Ty prášky vůbec vhodné k užití. Antikoncepce nebo jiné tyhle hormony totiž zdaleka nejsou pro každého... Recept na prášky by Ti mohly vyzvednout jen, kdybys už na gynekologii chodila a užívala antikoncepci pravidelně (aspoň u nás to tak funguje).

Držím palce, ať se Ti podaří dovolenou si užít, ať už bude načasování jakékoli. ;)

sander
hodnocení

Je mi 14 a mojí kamarádce to gynekolog předepsal i minulý rok když jí bylo 13. Tak by mi to mohl předepsat..?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]