Jak uzavírat sáčky do mražáku?

Od: Datum: 15.06.14 09:41 odpovědí: 7 změna: 15.06.14 15:39

Nemám vakuovačku a tak prosím o radu či zkušenost jak a čim uzaviráte naplněné sáčky do mražáku.Posledně jsem si nakoupila sáčky na zamražování potravin a byly bez těch pásku na uzaviráni. Ted jsem tam při zamražováni udělala uzlík ,nebo dala odřízlé víčko od pet láhve a zašroubovala. Možná že znáte lepší způsob,a nebo se ty pásky na uzavirání dají samostatně koupit? Děkují za radu.


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 15.06.14 09:52
avatar

Uzávírám mnoha způsoby, počínaje uzlem a konče různými udělátky, které jsou dnes běžně k dostání.

http://eshop.tescoma.cz/pripr…6-uzaver-na-sacky-fusion-4-ks

http://www.profikoreni.cz/Klipsy-na-sacky-3-ks-d3508.htm

http://www.profikoreni.cz/Spona-na-sacky-5-ks-d3507.htm

doplněno 15.06.14 09:58:

Nejraději mám silikonové pro jejich univerzálnost -50°C až +230°C

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 15.06.14 09:56
avatar

Já je uzavírám klipsnami, kterých jsem koupila škatulku v papírnictví. Je jich několik druhů. Takové, kterými se drží papír na podložce. A v domácích potřebách jsou také klipsny na uzavírání sáčků v různých velikostech. Ale ty nemám ráda, nemají vybrání pro sáček a orvírají se. Nemám nervy na opracování nožem.

Ohodnoceno: 2x
 
Od: uska®
Datum: 15.06.14 10:02

Maso do pytlíky a svařovačkou vysaji vzduch a zavařím. Druhý způsob je poravinová folie, pěkne přilne. Rychlý způsob když se mi nechce vytahovat svařovačku - z pytlíku vysaji pusou vzduch, zatočím několikrát sáček, přehnu konec a zagumičkuji. Umělohmotná udělátka nepoužívám, asi jsem nešika, ale v mrazáku při přehrabování potravit je dokáží ze sáčku sundat, prostě mi tam zavazí. A vysypané borůvky v mrazáku je na zlost.

Ohodnoceno: 2x
 
Od: bmbx®
Datum: 15.06.14 10:54

Jednoduchý způsob ja odstranit před uzavřením ze sáčků vzduch, je ponořit sáček s obsahem do vody. Voda vzduch krásně vytlačí.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: rady*
Datum: 15.06.14 11:30

Nejlevnější způsob. Obrázek je z internetu.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: uska®
Datum: 15.06.14 11:52

Uzávěry z petek používám na potraviny v kuch. lince, pokud potraviny nejsou v dózách. Ale do mrazáku jsou nevhodné, netěsní, na mase se vytvoří námraza, že ani nepřečtete štítek s popisem.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: paw®
Datum: 15.06.14 15:39
Zavazuju na uzel nebo kousem potravinoveho provazku. Vice neni treba. Spoustu masa poznam po hmatu jak to vytahnu (kacena, kralik, kure,...) a u zbytku se casto vari podle toho, jak to vypada az to roztaje .
Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.