Křehké Vafle nebo Gofry

Od: Datum: 12.06.14 19:28 odpovědí: 6 změna: 16.06.14 12:44

Zdravím poradkyně ženy ( především),

s manželkou už druhý týden řešíme nezdary při pečení gofry ( Vaflí). Pamatujeme si je jako křehké, ale to co se nám vždy ve vaflovači vytvoří je spíše gumové a chutná jako dobré lívance.

Chtěli bychom ale mít křupkavé vafle. Poradíte některá?

Zkoušeli jsme už s máslem, nebo klasické palačinkové těsto, ale pořád NIC.

Budeme za každou radu vděčni


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 12.06.14 19:59
avatar
Jak je dlouho pecete a na čem? Jakou mají barvu?
Upečené jsou v podstatě za 5 minut bilozlate, ale gumové, za 7 minut jsou krásně zlaté a křupavé ;)
Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 12.06.14 20:13
avatar
A děláte těsto se sněhem? Lepší je sníh z bílků místo prášku do pečiva. Pak je těsto nadýchané a po upečení do zlatova, jsou krásně křupavé..
doplněno 16.06.14 16:03: Tak @clayman byl s receptem rychlejší. Ten sníh do těsta jen opatrně vmíchat vařečkou, jako do kteréhokoliv jiného těsta, aby zůstalo nadýchané. Pak do zlatova do křupava upéct.
Ale jako platek je ani já neznám, prostředek je vláčný.
Ohodnoceno: 0x
 
Od: fido
Datum: 16.06.14 06:31

... a mohli bychom Vás požádat o recept? Pokud to pečeme déle, je to spíše už na povrchu tvrdé a uvnitř pořád jen vdolek. Ty Gofry přece chutnaly jako oplatek.

Předem děkujeme

Datum: 16.06.14 08:21
avatar

oplatek to určitě není. To si idealizujete. Napovrchu křehké budou, ale do křehkosti oplatku to má daleko. Recept přímo nepoužívám míchám to od oka :)

Dejme tomu hrníček mouky (hladká) smíchat s vodou a žloutky a cca 4 lžíce oleje. Vznikne o něco hustější těsto než na palačinky. V druhé nádobě vyšlehat bílky s 2 polévkovými lžícemi cukru krupice do pevného sněhu. Pak obojí smíchat. Vznikne nadýchaná hmota.

Pokud chcete přidat oříšky uberte přesně tolik mouky.

doplněno 16.06.14 09:41:

zapomněl jsem: 2 velká vejce nebo 3 malá.

doplněno 16.06.14 11:26:

jinak, že je na povrchu křehký a uvnitř kobliha, tak to je správně. Jestli jste měli úplně celý tvrdý tak byl prostě ohřívaný/vysušený.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: fido
Datum: 16.06.14 09:00

o víkendu zkusíme a dáme vědět. Zatím děkujeme

Od: fido
Datum: 16.06.14 12:44

ty naše chutnají jako vdolkové těsto ... testnu o víkendu ... manželka to ohodnotí

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.