Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přechod na nehormonální antikoncepci - NT

Od: martinaa* odpovědí: 9 změna:

Krásný přehřátý den všem dámám*slunce*, má zde některá zkušenosti s nehormonálním nitroděložním tělískem? Asi budu muset úplně vysadit HA, což po 10 letech užívání a spoustě problémů vítám s radostí, ale netuším, co dál. Kondom moc nepřipadá v úvahu, přerušované souloži a výpočtu plodných dnů nevěřím ani omylem. Pesar je nespolehlivý.

Děkuji za postřehy a zkušenosti:).

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

skye*
hodnocení

0x

Plánuji totéž, ale asi vsadím na spermicidní gel + přerušovanou soulož (kdy gel zničí možné kapičky před vyvrcholením). Načetla jsem o tom spousty a spusty informací a zdá se mi to jako nejlepší řešení...

martinaa*
hodnocení

Díky za tip, to mě nenapadlo ;). A ten gel zabije 100% spermií v té kapičce?

skye*
Pouziva se to i pri normalni ejakulaci dovnitr,takze kapicku bych brala jako jistotu. Ovsem stoprocentni je jen abstinence :)

Nic nefunguje 100%.

myse*
hodnocení

0x

tělísko jsem měla... bez problémů, po 5 letech výměna... Zavedení je pro mne trošku psychický problém, protože se zavádí v období menstruace...

Po 40 jsem si nechala udělat přerušení vejcovodů a mám klid.

martinaa*
hodnocení

A měla jste nehormonální? Na přerušení se ještě nechystám...:)

myse*

nehormonální...obyč za tisícovku.

Bez problémů.

wha
hodnocení

0x

ja mam taky telisko, gynefix, zavadel se tesne po menstruaci (pro me dost bolestive, pristipuje se k delozni stene, ale kamaradku to nebolelo - individualni)... je na pet let, takze jeste dva mam klid, pak taky preruseni :)

martinaa*
hodnocení

Děkuji, právě na ten Gynefix jsem se dívala... cena na těch 5 let dobrá, akorát se mi nelíbí ta negativa, prý může způsobit deformaci dělohy, ale každá antikoncepce má svoje, že.

Dost mě rozesmála věta, že "narozdíl od HA tělísko Gynefix nechrání před rakovinou prsu" *smich*.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]