Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Brýle a zvykání

Od: ruzenka04* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den. Dcerce očni napsala brýle. Dnes jsem ji pro ně byla v optice. A sundává je. Musi si zvyknout to mě je jasný. A já bych potřebovala poradit kdo má zkušenosti jak ditě zvykat. Jak dlouho ho nechat bez brýli? Janička má 5 let. Myslela jsem že je zvyklá mit slunečni brýletak to půjde. Ne tak to neni jsou to dioptrie takže si musi zvyknout se divat přes ně. Zatim je nejdyl vydržela mít 15minut. A to ji doktorka chce šupnout okluzor. Zatim měsic zvykat tak to se mě zdá malo. A nevim co v ponděli ve školce to je odloži a jiný ditě dupne a bude.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, v tomto věku to bude obtížně vysvětlitelné, že je to pro její dobro. Ale, zkuste se zeptat, proč je odkládá. Je fakt, že než si člověk zvykne na dioptrie, tak to "kroutí" oči.

To může být ten důvod, ale brýle mohou i tlačit na nose nebo za ušima. A pro dítě musí být hlavně pohodlné. Zdravím!

doplněno 06.06.14 21:17:

Nosil jsem brýle už jako dítě, ale pocity si už nepamatuji. Také mám každé oko jiné a "kroutí" to i v dospělosti. Jde, ovšem, jen o několik hodin až den či dva (pokud se brýle nesundávají).

Pokud si Vaše dcera bude ty brýle sundávat, tak k nim dostane odpor. Jedině snad trpělivě vysvětlovat nebo něco slíbit jako odměnu.

ruzenka04*
hodnocení

Děkuji. Brýle ji prý netlačí. A jiný důvod neudává. Škod že neumí říct jak se cití. Já kdýž mám velký rozdil tak musim řic doktorce at to upraví. Janička má taky rozdíl v dioptriich. Doktorka řikala že si děti zvyknu dospělí ne tak nevim.

cuca*

Muzu se zeptat, jsk silne bryle oční napsala?

Dcera je kratkozraka, zacinala na 0, 5 myslim, ted je ji skoro patnact a ma 1, 75 a 2.uz by se to koc zhoršovat nemělo.

Ale nikdy nemela problém, dokonce ani na blizko je nesundava, nevidi pak, oci uz si na bryle zvykly.

Ja jen, jestli napsala silne, treba se dceři mota hlava.

Stejny pocit mam, kdyz si z legrace vyzkousim maminy 2, 5 načtení. Hruza :)

doplněno 06.06.14 21:28:

Ps: Ruzenko, doplacela jste nakonec na ty skla, nemyslim obroučky...

ruzenka04*
hodnocení

Doktorka napsala rovnou skla plasty. Maji nějaký junior program. Má i ty antireflexni. Jdno sklo stálo 390kč od pojištovny na skla sleva 400kč. Janička má 3,5 a 2 cylindry na dalku má vadu po mě a nespravi se to ale druhé oko je zdravé tak ji tam něco šupla asi jen cylindry.

ruzenka04*
hodnocení

taky mám brýle od 9let a taky si to nepamatuji. Janička má vadu zděděnou po mě. Navíc doktorka řikala že jak kouká má to jedno očenko zdravý tak kouká jen tim zdrvým. Tak dostane okluzor a bude cvičit koukat tim nemocným aby se naučila divat oběma. Já myslím jestli si je bude sundáva tak zajit znovu na oční aby to upravila. Jak píšete pokud ji to krouti očima tak je sundává. uvidim. Ja myslím že je už větší na to aby je sundávala z jinýho důvodu než dioptrie. Jako obruby slunečni brýle nosi a nesundává je.

hodnocení

0x

Já měla brýle od cca 5 let. Nikdy jsem si na ně nezvykla.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]