Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Jaký si nechat udělat skla do brýli pro ditě? V optice poradi ale aby neradili to nejdražší co maji. To nabízí tvrzený to chápu aby to ditě nerozbilo. Dále antireflexí. Aby to už nebyla zbytečnost. Jde mě o to aby to nebylo příliš drahé než je nutné.
Jako dítě jsem nosila brýle s tvrzeným sklem, obyčejné, nikdy jsem je nerozbila. Pro kluka jsem mívala taky takové brýle. Plastové skla jsou málo odolné na škrábnutí. Antireflexy jsou dobré akorát na PC, do auta pro řízení, pro děcko úplně zbytečné. Počítejte s tím, že dítě roste a dioptrie budete možná měnit častěji. Nekupovala bych nic předraženého, je to zbytečné. Určitě bych se rozhodla pro obyčejná tvrzená skla a hezké, veselé obroučky.
Ano to máte pravdu s těmi reflexnimi. Už je nabizela v optice. A to zatim řeším takto že se tu zeptám. Předpis budeme mít zítra. Ale vim že dcerku brýle neminou že se jen čekalo až se oči po rozkapání stáhnou. Tak jsem se už ptala v optice. Už slyšim jak řiká že obyč skla jsou rozbytná a těžká. Já mám plasty a mám je strašně podrápaný.
Já mám plasty od firmy (viz.níže) a po třech letech jsou jako nové. Tak buď zacházíte s brýlemi docela brutálně, nebo je čistíte papírovým kapesníkem. Ten je velmi abrazivní. Musíte použít buď Tzv.švédskou útěrku, nebo nejlepší řešení je koupit čistící útěrku přímo na optiku v prodejně kda prodávají dalekohledy, nebo přímo v optice.
Nejhorší je používat obyčejný toaleťák. To je s brýlema za půl roku ámen.
Ruzenko, dite ma skla do brýlí 1x rocne zdarma.Zajděte
k oční lekarce.Pokud nemáte nárok, treba chcete udelat náhradní, musite věřit, ze vam v optice nenacpou to co nepotrebujete.Řekněte jim potrebuji bryle, budu ráda, když to bude stát max. Tolik a tolik
doplněno 30.05.14 08:49:Opravdu zdarma, nevim už, jestli byl doplatek, pokud ano maly, obroucky pres tisicovku. Dr. Se rozhodne optejte, ktera skla jsou zdarma.myslim ze dcera má tvrzeny plast.
Zkuste kdyztak jinou optiku.
Našemu malýmu jsme poprvé koupily ty nejlepší skla co nám nabýdli. Ale po pul roce kdyz ty bryle ..vcetne skel byli na odpis..sme koupily skla obycejne..a je zajimavi ze se tolik neposkrabou..nemaji sice antireflex ani nejsou tvrzene..Kupujeme bryle kazdyho pul roku a vzdy dame tak 3tis..za bryle i se sklama..takze to neresime..skla obyc a hotovo.Hold kluk je kluk.
To je ono. Já se předběžně ptala na optice a už mluvila o antireflexnich což se mě zdá pro ditě zbytečné. Nosim brýle taky ale za nás to nebylo. A ted je to jedno když nejsem dítě a vim že mě vydrž. Je fakt že mám plastové ne sklo a mám je dost podrápané. My brýle pořizujem holce. Kluk nepotřebuje a když má 7 holka 5 a školka takže tam jsou obavy. A neumím si přectavit kupovat tak často po půl roce. Ale jek píšete co se dá dělat.
Tato firma mi udělala brýle, podle receptu od optika naprosto přesně a za poloviční cenu.!
Děkuji. Slyšela jsem o nich pouštěla i video.Ale je fakt že nevim jestli maji i dětské kouknu se.
Mají všechny. Navíc, pokud si chcete zjistit, jak s těmi brýlemi vypadáte, tak si tam nahrajete fotku a můžete si na ni prostřídat různé brýle. Tak jsem to udělal a jsem spokojen.
Záleží na počtu dioptrií. Já bych sice rád sklo, protože je odolnější než plast, ale při mých -6,5/-3 (nebo tak nějak) by mi asi utrhly nos - sklo je dost těžké.
Na brýlích rozhodně doporučuji nešetřit - a to ani na rámečcích. Moje brýle od vybalení neviděly krabičku a mám na nich jen jeden viditelný škrábanec, zaviněný vlastní blbostí, jinak nic. Přežily i ránu míčem (přesně do nosu ). A to už si ani nepamatuji, jak dlouho je mám, ale myslím, že rámečky mám okolo 3-4 let a skla necelý rok. Cena rámečků si už nepamatuji (2000+ Kč určitě), čočky stály cca. 2000 Kč (600 VZP + 1400 doplatek).
Můžete si skla nechat ztenčit, u skla je to dokonce levnější, než u plastů. Mám na brýlích -11,5 a taky je občas musím nosit...:D je pravda, že to už je síla a nevydržím v nich. Každopádně mi asi začínají vadit kontaktní čočky, tak buď rychle ušetřím na operaci, nebo mne to čeká dennodenně... :-/
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.