Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Uchování tvarůžků

Od: jethro® odpovědí: 11 změna:

Z nějakého důvodu se mi doma sešlo víc olomouckých tvarůžků, než si troufám v rozumné době spotřebovat. Je možné je třeba zmrazit, naložit nebo nějak jinak uchovat na delší dobu?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

joudic*
hodnocení

3x

nalozit do koreneneho oleje do sklenicek s vyzdimanym sterilovanym zelim naspod + palivou paprikou, je to dobrota :) a postupne odebirat sklenicky z lednice a davat je do pokojove teploty par dni pred konzumaci, at se trochu rozlezou, ale to uz dle oblibene konzistence :) Meli to napriklad U bansethu v Praglu nad Synkacem

doplněno 29.05.14 02:44:

jinak mrazak to jisti... v poradnych saccich at to nezabije ostatni potraviny a take nevyschne :) mrazak snese vsechno :) od pomazankoveho masla po cerstve pecivo, jeste dneska jsem mel na snidani rohliky, ktere se kupovaly v patek na obri opekacku a hodne jich zbylo :)

hodnocení

3x

Syrečky do lednice nedávám. Nedovedla bych si je představit ani v mrazáku. Působí na ně dozrávání a to se zamrazením najednou přetrhne. Což není dobré.

Syrečky mívám v kuchyni nahoře na lince v dobře zašroubované sklenici. Přesto voní kolem. Když je jich víc /syn jednou dovezl takové velikánské balení přímo z Loštic/, nechala jsem je v igelitu v chladném špajzu a do sklenice do kuchyně dávala vždy jen dávku, aby "došla". Snědlo se to postupně všechno. Děda by je mohl jíst snad každý den. Jaga.

hahanaj*
hodnocení

2x

udělej si tvarůžkový týden - receptů je spousta - výborné jsou jako tatarák - s úspěchem děláme

nebo pomsta sousedům a voní celý dům

Pomsta sousedům

Potřebujeme

8 olomouckých tvarůžků

8 plátků anglické slaniny

2 vejce

200 ml mléka

15 g hladké mouky

olej

Jak na to

Každý tvarůžek zabalíme do plátku anglické slaniny, namočíme ho v těstíčku připraveném z vajec, mléka a mouky a při otevřených oknech smažíme na rozpáleném oleji. Podáváme s hlávkovým salátem.

Do mrazáku bych je rozhodně nedala podtrhne se jejich zralost a nebudou chutné .Pokud jich máš opravdu hodně a přejedí se ti-podaruj známé.

lidus*

Smažené to je pochoutka, dělám je venku na chalupě často, v bytě jsem je dělala 1x a nikdy více, ale když je obalíte tak aby nevytekly, není to tak hrozný puch. Často dělá tvarůžkovou pomazánku, tvarůžky nakrájám, kmín, trochu oleje a nechám 2-3 dny v uzavřené sklenici na okně, pak rozmixuju, přimíchám máslo, čerstvý chleba a je mňamka.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, toto prodlouží životnost asi o tři dny. Ale, musí to být dobré (a voňavé). Zdravím!

recepty.cz/...

doplněno 28.05.14 23:44:

Jinak bych je nechal v lednici v nejchladnějším fochu. Tam musí vydržet dlouho.

doplněno 29.05.14 00:02:

sebod - a když je z chladu vyndám, tak kvalitu zvýším . I v obchodě jsou v chladícím boxu.

doplněno 29.05.14 11:29:

sebod - každý, kdo pracuje kolem sýrů, je smraďoch . Ale, pravdu mít budete (jako vždy).

sebod*

Nojo, ale když dáš tvarůžky do chladu, tak snižuješ jejich kvalitu

sebod*

ben a pepr. Kluci, každý, kdo pracuje kolem sýrů, vám řekne, že tyto nízké teploty pro ně nejsou dobrou. Kvalitní sýr je "živý". Jestliže jej dáta do chladna, tak, se tyto procesy zastaví. Když je potom dáte znovu na teplejší místo, tak už se to nemusí napravit.

Tohle "podtržení" je hodně často vidět právě u olomouckých sýrů, nebo sýrů s bílou plísní napovrchu. Ty posledně jmenované když nekoupíte dobře vyzrálé a šoupnete je do ledničky, tak jsou uvnitř "nedotažené". Jestliže je necháte dozrát v teplejším prostředí, tak získají na kvalitě.

doplněno 29.05.14 13:23:

jethro. To máš jako s jahodami. Taky se dávají do mrazáku. Ale to co potom vytáhneš, už má k jahodám daleko. Ale jestli toho sýra máš tolik, tak než vyhodit, tak lepší dát do mrazáku.

hodnocení

Znamená to, že dobře vyzrálý sýr už zamrazit můžu? Když žádné pokračování procesů už neočekávám a po rozmražení se bude hned konzumovat?

@Sebod: A kdopa vám to říkal?

Skladujte při teplotě prostředí 4 °C až 8 °C, zdroj: Tvarůžky.cz (úplně dole, Skladovací podmínky)

doplněno 29.05.14 01:44:

Což teda nebývá nejchladnější foch v lednici. Ale většina prý tolik °C v lednici má viz

Nekamenujte mě prosím vy co 8°C nemáte *smich* Já snad taky ne. Ale změřené to nemám :-D

hodnocení

0x

Jetro, škoooda, že jsme z celé republiky. :-D Mohli jsme se všichni sejít na zahrádce u pivečka. Já bych přinesla nakrájený čerstvý chleba, někdo máslo, někdo cibuli, někdo červenou papriku, někdo . . . To by byl krááásný tvarůžkový flám! *ua* Vidím to v živých barvách.

hodnocení

Když si představíš bývalé Československo, tak já bydlím skoro uprostřed - k nám je odevšad blízko *frajer*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]