Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Recept na neobvyklý bramborák

Od: brambora* odpovědí: 43 změna:

Poradí mi někdo ten nejlepší recept na bramborák, který má nebo alespoň slyšel? Pořádáme malou soutěž a ráda bych něco vyhrála. Předem moc děkuji za recepty nebo alespoň odkazy.

43 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

4x

Když takhle z rubriky od auťáků,

kde koupit dají se zimní gumy,

skončím u domácího bramboráku,

pokud někdo usmažit ho umí.

Ta voňavá placka na talíři,

och,ta labužníků touha!

Dám do ní,co najdu v spíži,

pak bude mi noc dlouhá.

JABRAKA

tak i já OUT... byli jsme na Bramborak day a musím říct, že 2 dny mi byli dlouhé... nerad bych to někdy ještě opakoval :-D

seuss*

tak ty se uz davas na poezii? :))

jabraka*

Jak něco miluji,

tak hned s můzou obcuji.

JABR

doplněno 20.11.08 10:09:

Ale zapoměli kuchaři na bramborák s houbami,ten dělávala máma na Šumavské chalupě.

binka*
hodnocení

3x

Nejlepší recept? Každý považuje za nejlepší ten svůj! Já se držím osvědčené klasiky - brambory, vejce, česnek,sůl, majoránka, hladká mouka, mléko. Někdo přidává i cibuli, vařené uzené maso, někdo strouhá brambory úplně najemno, někdo spíš nahrubo. Dokonce i zelí se přidává ...Péci můžete na oleji, sádle, úplně nasucho, no prostě fantazii se meze nekladou, ale jak říkám - každý má jiné hodnocení a co chutná jednomu, nemusí se zamlouvat druhému.

Takže držím palce a dobrou chuť!

janekkrat*

Já jen doplním, že je možno přidat i kmín. Aspon to říkali dnes Kluci v akci :)

donislav*

ahojte, ano my jsme doma dávali také kmín, ten prý odnímá nadýmání / z přepáleného omastku/- kdo nemá rád celý, může dát mletý.

hodnocení

3x
Hm. Vosouch. Hned bych si dal.
Figl je v tom, spravne okorenit. Nas recept z koleji, kdy sme delali bramboraky z deseti kyl brambor je nasledovny:
Brambory nastrouhat co nejvic najemno a dostat z nich co nejvice vody pryc. Ale uplne. Do posledni kapky. Nebo alespon lzicky. Vodu ale nevylevat, uskladnit v hrnecku a nechat usadit skrob na dne. Po usazeni vodu vylejte a skorb se vrati do testa.
No a pak primerene soli, jednu celou hlavicku cesneku na jedno kilo brambor, 1 pytlik majoranky na 2 kila brambor, 1 vejce na dve kila brambor, sladkou papriku, pepr, ale ne ten cernej z pytliku! Stokrat lepsi jsou ty barevny cely, ktere se mlynkem mlejou primo do testa. Nakonec ten skrob. Moukou jen tak poprasit. Na nastaveni. Jinak ty tam moc nepatri.
Smazit nejlepe na veprovem sadle. Co nejtenci platky a prudce z obou stran.
V jednoduchosti je krasa. A chut. Zadny uzeny, spenat a pod. bych tam nedaval. To do spravneho vosouchu nepatri.
tigerware*
16.03.09 17:12

cybermagefroll*
hodnocení

2x

Když už bramborák tak tzv. Cmundu po Kaplicku. Na klasický bramborák dáš vařené zelí + vařené uzené a přiklopíš to dalším bramborákem. Místo uzeného lze v nouzi použít i velké kolečko nějakého měkkého salámu (nejlepší je ho předtím na pánvy osmahnout) nebo plátek šunky.

bberi*
hodnocení

2x

Dobrý je namíchat brambory půl na půl s cuketou

beruska*
hodnocení

2x

Ahoj,my na Plzeňsku říkáme bramborákům vošouchy dělají se stejně jen se do nich přidává tvaroh ,který se přidá do těsta ,jsou takové jemnější,zkoušela jsem i když jsem neměla tvaroh třeba zakysanou smetanu,také to nebylo špatné.

a jaký je poměr tvarohu a brambor? *nevi*

mil®
hodnocení

0x

Ano v jednoduchosti je krása. Jsem pro. Ale! Dají se vylepšit navrch třeba čínou, teda masem po čínsku, nebo syrečkama, nebo různými druhy sýrů, lečem, strouhaným sýrem, atd. Ta moje zkouší fšechno možný, ale v jednoduchosti je opravdu krása;)*palec*

doplněno 13.10.08 21:25:

Jo ještě se do něj dá zapíct kuřecí nebo ty syrečky. Je to jako kapsa.

To mas pravdu. Jako priloha jdou pouzit. Treba s nejakou ostrejsi omackou ala gulas.
A krome syrecku se daji zapect i s hermelinem. Myslim, ze se tomu rika psouky (s hackem nad s).
Je to fakt dobrota takovej bramborak a ktomu pivo *pivo* .

u nás na to dáváme katův šleh (taková jiná čína)... sousedka je snad dělá ze zelí nebo tvarohu(?). Neslyšel o tom někdo? *nevi*

cybermagefroll*

Katův šleh se dělá především z masa a v některých restauracích si tomůžeš dát normálně jako hlavní jídlo.

recepty.ekucharka.cz/... (recept)

Může se tam dát i bílý jogurt

8976*
hodnocení

0x

dobrý je do základu nakonec / zamíchat/ přidat trochu kyselýho zelí/syrovýho/ nevařit - vyzkoušet kolik, já dávám přiměreně velkou hrst. fakt to prubněte je to ... hezký den

lidka*
hodnocení

0x

Bramborák - jak už bylo řečeno dobře okořeněný - nešetřit s vajíčkem, ale šetřit s moukou a není moc co řešit. Včera jsem ho zrovna dělala. A protože jsem si v poslední době oblíbila řapíkatý celer, na zkoušku jsem ho přidala jemně pokrájený. A vůbec to nebylo špatné!*palec*

Určitě nebyl špatný. Bramborák, pokud v něm ještě setrvají brambory, dá se dělat s jakoukoliv kombinací - zkusili jste ho třeba s brusinkami a šlehačkou? Jako třeba svíčkovou?

seuss*
hodnocení

0x

ja tohle nemuzu ani cist, protoze jinak si tu poslintam celej monitor..

... a to byl ještě pominut bramborák včerejší, který během noci poněkud zgumovatí a pak, vražen do mikrovlnky bez zakrytí vezme šmrnc nekonkurenčně vzácný v kombinaci s míchanými vajíčky, okurkami a pivem. Pro slabší nátury se pak dá po studenu i s povidly... :)

slonbonjohn*

...a velebnosti, jdu blejt.

lidka*

Ne, to není fór - můj švára byl celkem gurmán a na moje bramboráky se vždycky těšil :( - bohužel. A on si jich pár opravdu namazal povidly a mlaskal. Sice jsem se divila, ale dopřála jsem mu to ráda.*nevi*

žádám tyto jedince, aby neprasili bramboráky a udělali si tohle knedlik.pise.cz/..., budou více spokojení a my také *smich*

Nehaň cos neokusil! *hej*

Bramborák se dá jíst i s cukrem.

Teda Strejci. Je videt, ze se vyznas.
Jen si to predstavim a uz mi tecou sliny. Hned zejtra jdu koupit brambory. Vcerejsi bramborak z mikrovlnky je fakt super. Po vcerejsim hovezim gulasi to nejlepsi, co znam. A jeste, kdyz vecer pred tim bylo pivo. Ouj jee :P *pivo*

kdyby Vám došli nápady z čeho se ... tak řekněte *vtip*

seuss*

s tou mikrovlnkou to musi bejt delikatesa.. :) ale v zadnym pripade si to neumim predstavit s povidly... :)

seuss*
hodnocení

0x

zadam admina, aby tuto diskuzi uplne zablokoval a skryl, zvlaste po ranu, kdyz jsem jeste nesnidal.. :D

hablina*
hodnocení

0x

Moje oblíbené varianty:
- se zelím
- se strouhanou cuketou
- s uzeninou nakrájenou na kostičky
Ve všech případech tam musí být spooousta česneku.

dana*
hodnocení

0x

Já slyšela, že se dá brambárk udělat i z nudlí. Je to moc dobré. Máte někdo recept?

hodnocení

0x

Jednou jsem zkusila "bramboráky" z ovesných vloček. Byly fakt dobré, ale moje konzervativní rodina neprojevila dostatek nadšení, abych se s tím ještě někdy dělala.

Ovesné vločky se namočí v mléku asi na půl hodiny. Přidá se to, co do bramboráku - vajíčka, česnek, majoránka, třeba i uzenina na kostičky, sůl... Těsto se smaží na pánvi, namočené ovesné vločky tomu dodají zvláštní chuťový vjem. Jako byste kousali do nadrobno nakrájených dušených hub.

pravdomluvny*
hodnocení

0x

Přidávám bramborák se sušenými švestkami.

Beru vločky, zelí, uzený, houby...ale Ti kdo tam dávají cuketu jsou barbaři!

zuzankha*

Cuketa bramborák nádherně nadlehčí a zjemní, bramboráky potom nejsou tak těžké. Cuketa je vůbec skvělá zelenina, zkuste někdy zapečenou cuketu nebo smaženou, je to výborné! Zájemcům klidně napíšu recept;)

pravdomluvny*

Díky, zkusil jsem a už nikdy více! Opravdu nevím, co na tom lidi vidí. Mě prostě cuketa nic neříká.

zuzankha*

každému zkrátka chutná něco jiného, to je jasné ;)

martini*
hodnocení

0x

A moje babička říká, že když se do bramboráku přidá trochu strouhanky, je pak krásně křupavý

mak*
hodnocení

0x

je to asi tak týden jsem jedla u kamarádky bramborák byl dobrý ale měl zvláštní chuť tak jsem se začala pídit proč je takoví řekla mi že do něho přidala pomletá játra to by mě vživotě nenapadlo, no a když ho dělám já doma tak si do něj přidávám ráda škvarky naučil mě to můj děda a je to opravdu výborné hodně štěstí ve vaší soutěži a snad tedy něco vyhrajete

donislav*
hodnocení

0x

na internetu je mnoho, mnoho receptů na bramboráky. Jsou to i krajové recepty a velice dobré. Také záleží na vlastní fantazii.

lennushqa*
hodnocení

0x

Doporučuji do klasického recepisu přidat na půl kg brambor 1/4 kg tvarohu a dohustím strouhankou.

Dobrou chuť

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]