Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nechat ovoce rozmrazit?

Od: andris* odpovědí: 7 změna:

Zdravím, chci dělat drobenkový koláč s lesní směsí - mám koupenou mraženou.
Mám to hodit na koláč zmrzlé, nebo to mám nechat chvilku "povolit"?
Díky.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Někdo má vyzkoušeno, že zmrazené nevadí. Jiný rozmrazuje na kynuté těsto, protože kvasinky jsou na teplo choulostivé.

Já rozmrazuji a nechávám okapat - záleží totiž, kolik je v ovoci vody - aby pak těsto nebylo okolo ovoce syrové a blátivé.

xixi*
hodnocení

2x

Necháváme povolit, ale jen zlehka. Po úplném rozmražení by taky z ovoce nemuselo být nic než hrst slupek a semínek.

Ovoce na koláče, placky i do ovocných knedlíků dáváme úplně zmrzlé.

hodnocení

0x

Já bych ovoce nechala troch povolit a poválela bych ho v pudinku s cukrem. Tedy v pudinkovém prášku.

doplněno 27.05.14 07:43:

Ten nápad s pudinkem použijte třebas jen na kousku, na části v jedné řádce ;)

lidus*
hodnocení

0x

Ovoce (rybíz, maliny, borůvky) dávám mrazit do krabičky suché a po vyndání je každý kousek zvlášť, nic nerozmrazuji a rovnou sypu na koláč nebo piškot. Jahody jsou problém, ty drží při sobě a musím je nechat povolit.

xixi*

Lidus, zkuste jahody mrazit na tácku, jednu vedle druhé, ale aby se nedotýkaly. Po zmrznutí teprve sesypat do krabičky či sáčku. Zůstanou pěkně oddělené a jdou odebírat klidně po jedné.

Přesně tak, jahody, půlky švestek nebo meruněk mrazím na tácu a po zmrznutí sesypu do pytlíku. Před kladením na těsto nikdy nerozmrazuji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]