Nejste přihlášen/a.
Samozřejmě nejíst sladkosti, slazené nápoje, ani umělá sladidla. Taky kořeněné jídlo není dobré. Když se nedaří hubnout, může být problém ve svýšeném zadržování vody - člověk jakoby otéká, když má problém s krevním oběhem. Hlavně lidé kteří si myslí že jí zdravě tímto často trpí. Neuvědomují si, že strava bohatá na vápník luxuje z organizmu železo - nejhorší je v tomto směru mléko a mléčné výrobky. Kdo nemá dost železa, má nekvalitní krev která nedokáže z těla odnést přebytečné tuky a ty se potom hromadí. Může jít také o problém s ledvinami - k tomu dochází nejen při nedostatku železa, ale často také při zvýšené konzumaci potravin, které je blokují - typicky třeba konzervanty, stabilizátory, barviva, ale také lilkovité rostliny (všechny obsahují jedovaté alkaloidy).
S tím vápníkem je to zajímavé. Nadváhu tedy nemám, ale myslím, že zrovna vápníkem jsem zcela předávkovaná. Bohužel bydlím takřka v bezprostřední blízkosti Pálavy a voda je tady opravdu extrémně vápenitá (když vyperu oblečení jen tak ve vodě a nechám ho uschnout, mohla bych jím zatloukat hřebíky). Z toho důvodu jsem přestala pít mléko, protože se mi po něm dělaly bílé skvrny na nehtech. Přestalo to, ale stejně si myslím, že ho konzumuju jen ve vodě zbytečně moc. Co s tím ale dělat?
Jj,zelenina,ovoce-v menší míře a raději ráno,bílkoviny a čistá voda.Žádný cukr,žádná bílá mouka,žádné sladké krávoviny
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.