Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ploché nohy,celková bolest dolních končetin

Od: hejblatko odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

ráda bych si nechala poradit jak ulevit svým nohám...před několika lety se mi během těhotenství zbortila klenba v nohách a levou nohu mám plochou a pravou témětř taky...k ortopedovi jsem se nedostala máme nejblíže až ve velkém městě a tam je také pouze na objednávku jen 2x týdně...Každopádně mám práci kde stojím na nohou i 12-14 hodin v kuse a při každé změně počasí mne také nárty neksuteně bolí,i jinak mi nohy výrazně otekají a samozřejmě i lýtka a žíly bolí/cpu se magnéziem,léky na otoky nohou a maži liotonem a konským či kaštanovým gelem na ulevu/...já hledám radu hlavně jak ulevit těm nohám-noha od kotníku dolů- běžné orotopedické boty nebo vložky mi nepomáhají,přijde mi ve všem moc tvrdá pata,po pracovním dni pak bolestí nemůžu ani chodit,chodím proto v poslední době skoro pořád v crosech a nebo botách kam je možné vložit měkkou podpatěnku...ale léto je za dveřmi ...a nohy bolíííí...poraďte jak jim ulevit

Rady typu abych si našla jinou práci si nechte,marně hledám už rok od ukončení od MD...

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Patrně máte patní ostruhy. Takže návštěvě ortopeda se nevyhnete. Zjistí se to pomocí rentgenu.

Pak Vás ortoped pošle na rehabilitaci. Mně pomohlo ozařování hloubkovým rentgenem. Ostruha se díky tomu zapouzdří a nebolí. Nevím však, jestli ve Vašem městě je.

zwiki*

Patní ostruhy nemá.To bolí jen při nášlapu na straně.kde je ostruha.

zwiki*
hodnocení

2x

Dobrý den.Při takovéto práci,kdy stojíte 12 hodin je každá rada těžká.Gelové vložky do bot.Po práci nohy do zvýšení polohy než srdce.Studené koupele nohou.Každopádně zajít k ortopedovy.Tady rady Vám moc nepomůžou.

hodnocení

1x

Tak,tak,zavinac má pravdu.Mám stejný problém,zborcená klenba,příčně ploché nohy a navíc začínající artrózu v pravém palci.Chce to opravdu vyšetřit u ortopeda,postaví vás na takovou,,skleněnou desku,,nohy vám zespodu nafotí a pak vás pošle na protetiku,kde vám nohy obkreslí a obtisknou přes fólii do tmavé hmoty a podle toho vám tak do 14 dnů vyrobí ortopedické vložky vám přesně na míru.Jsou kapku vyšší,tak jsou vhodné do dobrých,hlubších bot nebo tenisek.Boty kupovat kvalitní,buď kožené nebo prodyšné kombinované s látkou,síťovinou.Je to na pojiš´tovnu,doplácela jsem jen 210,-kč. a co půl roku můžete žádat nové.Jinak na kolo nosím gelové vložky a do letních bot koupit ve zdravotnických potřebách takové ,,srdíčko,,cca 100-150,- pár,které se nalepí zhruba doprostřed boty pod klenbu.Jinak střídání teplé a studené vody je taky vhodné,nohám se uleví a ještě mám vířivou ,masážní vaničku,kde si tak 2x týdně udělám teplou lázeň s bylinnými soli do koupele a půl hod.si tam nechám nohy masírovat.Vím,vypadá to asi složitě,ale uvidíte,jak se vám uleví! Já už hned první den s těmi novými ortop.vložkami pocítila takovou úlevu,jako by mi ty nohy někdo vyměnil za novější model! :--))

Souhlasím. Taky mám ploché nohy a každý půlrok si chodím pro nové vložky. Několik let mi nekouká ortoped ani na nohy. Jen mi předepíše papír na vložky a pošle mě za paní, co dělá vložky, udělá mi obtisk chodidla a za týden jedu zpátky pro vložky. Ale netroufám si sama vlepovat srdíčko do letních bot. To nechávám odborníkům. Jednou jsem si to sama vlepila a pak mě tak bolely nohy, že už to radši nedělám. A lepila jsem to podle šablony.

doplněno 01.06.14 11:56:

Myslím, že žabky nejsou na ploché nohy vhodné. A neříkám to jen já. Navíc si můžete vyvrknout kotník. Žabky nosím jen u moře nebo když jdu do obchodu.

hodnocení

0x

To se v těhotenství stává často. "Výroba" dítěte spotřebuje z těla velké množství stavebního materiálu a pokud tomu nepřizpůsobíte stravu, máte problém. Pro Vaše tělo je dítě priorita, takže při nedostatku vytáhne chybějící prvky odkud to jen jde. Může tak dojít k odvápnění i poškození kloubů.

Cpát se hořčíkem je dost jednostranné. Předpokládám, že stejně do sebe cpete i vápník. Tím pádem budete mít akutní nedostatek železa. S nedostatkem železa vždy přichází narušený krevní oběh a otoky. Máte nadváhu? Potíte se hodně? Jaké další zdravotní problémy pozorujete?

Je důležité si uvědomit, že zborcené nohy jsou pouze důsledek. Vy musíte odstranit příčinu. Chce to začít rozumně a vyváženě jíst. Úplně se zříct i lehkých drog - na jejich odstranění se spotřebuje hodně prvků, které teď nemáte. Opatrně s prášky proti bolesti - chovají se v těle podobně jako lehké drogy. Žádký cukr ani umělá sladidla, konzervanty, pálivé pokrmy. Nepít mléko, které doslova ničí železo v organizmu. Jíst obilniny, rýži, klidně i zelenou listovou zeleninu. Maso spíše červené. K dodání železa můžete zkusit jíst pravidelně jáhly - stačí miska denně. Železo v pilulkách je prakticky nanic, špatně se vstřebává.

Ideální by bylo, pokud byste mohla nosit korkové pantofle - ty skutečně kvalitní mají tvar, který klenbu podepře a pomůže tak částečně od bolesti.

máte příčně ploché nohy a to chce vložky ... žádné jídlo vám nepomůže...Je to již deformace chodidla ...Ten rádce tady nade mnou vždy rád doporučuje stravu. Pokud máte zborcenou klenbu,tak vám nepomůže ani svěcená voda ...Asi tak

tiffany*
hodnocení

0x

Tak já bych Vám doporučila jako první pomoc rozhodně croksky, to je jediná a okamžitá spása pro takové bolavé nohy jako máte Vy (a já taky :). Ale pozor, je jich spousta druhů, takže musíte pečlivě vybírat, které Vám dobře padnou, jsou různé i uvnitř, různě tvrdé, mně vyhovují měkčí. V těch se podle mně nohy doslova léčí. Dělají se i v jemných a stále nových tvarech, ty jsou ale drahé, mně stačí úplně obyčejné, ale dobře vybrané. V práci bych je nosila pořád, pokud nemusíte být zrovna v kostýmu ;). Během dne boty taky střídám, ale vždy jen ty, ve kterých mi je dobře. Jo a do jiných bot gelové vložky nebo gelová srdíčka, s vlepením si musíte trochu "pohrát", aby byly na správném místě. Kožené vložky i srdíčka jsou pro mne příliš tvrdé a doslova nenositelné. Jinak nohy "na stůl", jak jen to jde, dobré na nohy i žíly, a taky ráno ještě na posteli protřepat a protáhnout nohy "jízdou na kole". No a zkusit i toho ortopeda, čas si najděte, nohy Vás nosí celý život, péči si zaslouží !

doplněno 27.05.14 10:32:

A v létě, jak jen to jde nosit žabky, samozřejmě ze stejného materiálu, jako crocksky, GL :).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]